Het kostbaarste ijsje in Spanje is te vinden in Madrid en kost 50 euro

Het kostbaarste ijsje in Spanje is te vinden in Madrid en kost 50 euro
Beeld: Dos Rombos / web

Het kostbaarste ijsje in Spanje is te vinden in Madrid en kost 50 euro

In de wereld van luxe en decadentie is er een ijsje dat alle verwachtingen overtreft. Dit exclusieve dessert opent nieuwe horizonten van smaaksensaties en verfijning. Het is zo kostbaar en exclusief dat het zelfs fijnproevers en bankiers doet watertanden.

In het hart van de Spaanse hoofdstad Madrid bevindt zich een oase van smaakbeleving genaamd DosRombos. Deze gerenommeerde ijssalon, geopend in januari 2024, is een waar mekka voor liefhebbers van de meest verfijnde en inventieve ijscreaties. Te midden van hun uitgebreide menu, dat ware kunstwerken van Italiaanse gelati omvat, schittert een ster die alle anderen overschaduwt: de Porcelana, het duurste ijs van Spanje met een prijskaartje van maar liefst 50 euro.

Dit exclusieve dessert, geïntroduceerd op 12 april ter viering van de Internationale Dag van het IJs, is een meesterwerk van smaakcombinaties en ambachtelijke precisie. Elk lepeltje onthult een harmonieuze symbiose van drie luxe ingrediënten, zorgvuldig geselecteerd en met liefde bereid.

Het belangrijkste ingrediënt dat deze koninklijke creatie zijn onmiskenbare rijkdom geeft, is The Macallan Sherry Oak 18 Years Old, een buitengewone Schotse whisky. Deze whisky heeft gerijpt in eikenhouten vaten die behandeld zijn met de prestigieuze Sherry uit Jerez. Hierdoor brengt deze amberkleurige drank een overvloed aan aroma’s en complexe smaken met zich mee die perfect samengaan met de andere ingrediënten.

Het tweede juweel in deze culinaire kroon is de cacao Porcelana, afkomstig uit de bergachtige gebieden van Venezuela. Deze exclusieve cacaosoort wordt beschouwd als een van de beste ter wereld, geprezen om zijn uitzonderlijke aroma, zachte smaak en delicate textuur. Elk deeltje van deze edele cacaoboon brengt een nieuwe laag van subtiele smaken en verfijnde nuances.

Als kers op de taart van dit luxe ijsje schittert een eetbare laag van 24 karaats goud. Deze gouden versiering is niet alleen een lust voor het oog, maar voegt ook een vleugje kosmopolitische glamour en decadentie toe aan elke hap.

De bereiding van de Porcelana is een waar kunstwerk op zich. De meesters van DosRombos mengen de whisky en de cacaobonen met de grootste zorgvuldigheid, waarbij ze streven naar de perfecte balans van smaken en texturen. Het resultaat is een ijscreatie die de zintuigen overspoelt met een explosie van verfijnde smaken en een ongeëvenaarde zachtheid.

De presentatie van dit dessert is even indrukwekkend als de smaak zelf. Het ijs wordt geserveerd in een handgemaakte, kristallen coupe, met een elegante zijden serveerlepel die speciaal is ontworpen voor deze culinaire sensatie. Elke hap is een viering van smaak, ambacht en pure decadentie.

Met een prijskaartje van 50 euro per portie is de Porcelana zonder twijfel het duurste ijs van Spanje, en mogelijk zelfs van de wereld. Maar voor de ware fijnproever is dit geen obstakel, maar eerder een toegangsbewijs tot een culinaire ervaring die de zintuigen overstijgt en de grenzen van smaak en verfijning verlegt.

Ga naar de inhoud