Omroep Max rondt opnames in Spanje voor ‘We zijn er bijna’ tv-programma af

Omroep Max rond opnames in Spanje voor ‘We zijn er bijna’ tv-programma af
Beeld: Alalena.nl / web

Omroep Max rondt opnames in Spanje voor ‘We zijn er bijna’ tv-programma af

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het populaire tv-programma ‘We zijn er bijna’ is voor het nieuwe seizoen weer voor opnames in Spanje geweest. Nadat de kampeerders in 2021 in Nederland moesten blijven vanwege het coronavirus en de opnames in 2020 helemaal niet door konden gaan, was het team van Omroep Max en Alalena Mediaprodukties opnieuw in Spanje.

We konden HIER al eerder melden dat er opnames werden gemaakt in Salamanca in de regio Castilië en León waar de deelnemers aan de reis door het oude centrum hebben gewandeld. Maar precies een maand geleden was Martine van Os even te zien tijdens het programma Tijd voor MAX toen ze samen met de deelnemers bij een 53-jarig huwelijksfeest in de Sierra Nevada (Granada) aanwezig was. Daarbij zegt de presentatrice dat de reis ook eindigt in Spanje. 

Zoals altijd is alles rondom dit populaire Omroep MAX programma geheimzinnig en wordt er praktisch niets aan informatie naar buiten gebracht. Officieel is niet bevestigd dat ze in Spanje zijn geweest voor opnames en ook wanneer de uitzendingen te zien zijn op de Nederlandse televisie is nog niet bekend (waarschijnlijk eind augustus/begin september).

Voorheen werden tijdens het programma georganiseerde kampeerrondreizen van de ANWB gevolgd maar dat is al enige tijd veranderd naar de reizen van ACSI kampeerrondreizen. Deelnemers kunnen zich niet opgeven om mee te doen met de kampeerrondreizen want Omroep MAX en ACSI kiezen elk jaar welke reis en deelnemers ze gaan volgen met de camera’s.

Mogelijke reis

Wij vermoeden dat ze DEZE kampeerrondreis “Grand Tour Spanje” hebben gereden. Deze reis heeft een duur van 33 dagen en heeft ruimte voor 25 equipes met in totaal 2.690 km die afgelegd wordt. De reis begint in San Vicente de la Barquera in Cantabrië. Daarna gaat de reis onder andere naar Salamanca (zoals we al eerder schreven en waar opnames werden gemaakt) en dan naar El Rocio, Marbella, Güéjar sierra in de Sierra Nevada (zoals vermeld in het Twitterbericht), Cuenca, Albarracin (Teruel) om te eindigen aan de Costa Dorada op de camping Playa Montroig. Deze kampeerrondreis kost 1.599 euro en vertrekt opnieuw op 5 september maar is al volgeboekt. LET OP: dat ze deze reis volgen is een vermoeden van de redactie en is NIET bevestigd!!

Mocht deze reis daadwerkelijk de reis zijn die de deelnemers van ‘We zijn er bijna’ hebben afgelegd, dan is in het programma het mooie groene Spanje in Cantabrië te zien, zal de prachtige oude stad van Salamanca aan bod komen, wordt het drukke Marbella bezocht maar is er ook een excursie naar de Caminito del Rey in Málaga en worden Córdoba, Sevilla en Granada aangedaan. De kampeerders bezoeken daarna ook de hangende huizen in Cuenca om daarna naar het prachtige Albarracin te rijden en te eindigen bij een van de beste campings van Spanje aan de Costa Dorada.

Groepsreizen populair

De groepsreizen zijn populair bij de kampeerders op leeftijd. Niet omdat op eigen gelegenheid reizen onmogelijk is geworden, maar omdat het reizen in een groep gezellig is, de excursies van te voren zijn geregeld en je meer ziet dan je in je eentje kunt organiseren. 

Dat blijkt ook wel uit de populariteit van het tv-programma ‘We zijn er bijna’ waarbij bij elke aflevering al jaren circa 2 miljoen Nederlanders voor de buis zitten te kijken naar de avonturen van 25 echtparen op vakantie. Het is in 2022 de derde keer dat het programma naar Spanje is gekomen, dat gebeurde namelijk ook al in 2016 in combinatie met Portugal en in het tweede seizoen 2012, alweer tien jaar geleden. 

Presentatrice Martine van Os volgt de stoet kampeerders en dat bevalt haar goed: “Alle rangen en standen vallen weg op de camping. Het is mooi om te zien hoe mensen met een bijzonder verhaal en een bewogen geschiedenis lief, leed en lol met elkaar delen, hoe verschillend ze ook zijn. Tijdens zo’n reis blijkt maar weer dat het echte leven vol zit met de meest indrukwekkende verhalen. Vooral als het om mensen gaat die het leven al wat langer geleefd hebben.” Bekijk HIER alle avonturen van de afgelopen jaren.

Ga naar de inhoud