Wat kost het om een privé vliegtuig te huren om naar Spanje te vliegen?

Wat kost het om een privé vliegtuig te huren om naar Spanje te vliegen?
Beeld: Canva

Wat kost het om een privé vliegtuig te huren om naar Spanje te vliegen?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Recent publiceerden we nog een artikel over de enorme stijging van vluchten met privé vliegtuigen binnen Europa en ook in Spanje. Dat het vliegen met een ‘private jet’ niet voor iedereen is weggelegd is natuurlijk overduidelijk. Maar stel je hebt wat meer geld om uit te geven en wilt niet in een Ryanair of Transavia vliegtuig zitten om zo ook de lange rijen wachtende mensen te ontvluchten, wat kost het dan om van Spanje naar Nederland of België of andersom te vliegen?

In de tijd waarin we leven waarbij er veel gediscussieerd wordt over het milieu en de uitstoot van vliegtuigen, is het wellicht niet zo’n goed idee om met een privé vliegtuig naar Nederland of België te vliegen. Maar als dat voor jou niet zo belangrijk is en je het gemak en snelheid van privé reizen belangrijker vindt dan het milieu, dan kun je dus een privé vliegtuig huren. Kopen is namelijk vaak geen optie vanwege de hoge aanschaf- en onderhoudsprijzen. 

Maar wat kost het nu om een privé vliegtuig voor twee personen te huren en vanaf Nederlandse of Belgische vliegvelden naar Spanje te vliegen of vice versa natuurlijk? Om richtprijzen uit te rekenen kijken wij naar de website van Europair. Daarbij moet wel vermeld worden dat het om geschatte prijzen gaat zonder btw en luchthavenbelastingen waardoor de uiteindelijke prijs dus hoger zal zijn. We hebben gekeken naar een vlucht op zaterdag 1 oktober 2022 om 9 uur ‘s morgens voor 2 personen in het kleinste vliegtuig (2 tot 7 passagiers), de Entry Level Jet.

vertrekaankomstprijs **
Amsterdam-SchipholBarcelona-El Prat€ 9.900
Amsterdam-SchipholMadrid-Barajas€ 13.850
Amsterdam-SchipholMallorca€ 13.300
Amsterdam-SchipholIbiza€ 14.050
Amsterdam-SchipholAlicante€ 14.900
Amsterdam-SchipholMálaga€ 17.600
Amsterdam-SchipholGran Canaria€ 29.650
Amsterdam-SchipholTenerife€ 30.000
** richtprijs zonder btw en luchthavenbelastingen zoals vermeld op de website
vertrekaankomstprijs **
Brussels-AirportBarcelona-El Prat€ 9.200
Brussels-AirportMadrid-Barajas€ 13.450
Brussels-AirportMallorca€ 12.150
Brussels-AirportIbiza€ 11.250
Brussels-AirportAlicante€ 13.200
Brussels-AirportMálaga€ 16.950
Brussels-AirportGran Canaria€ 28.650
Brussels-AirportTenerife€ 29.000
** richtprijs zonder btw en luchthavenbelastingen zoals vermeld op de website

Opmerking: de vluchten vanaf Rotterdam-Airport en Eindhoven-Airport in Nederland en Brussels-Charleroi in België naar de hierboven bestemmingen in Spanje zijn nagenoeg hetzelfde geprijsd maar iets goedkoper. De vluchten vanuit Spanje naar de bovengenoemde vertrek vliegvelden zijn ook bijna net zo duur.

Ga naar de inhoud