Patios de Córdoba bloemenfeest niet in mei maar vanaf 8 oktober

Patios de Córdoba
Beeld: Patios de Córdoba
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

CÓRDOBA – De Patios de Córdoba zouden dit jaar tussen 4 en 17 mei plaats moeten vinden maar logischerwijze werd het Andalusische bloemenfestijn vanwege de noodtoestand en de corona-crisis afgelast. Maar dat wil niet zeggen dat men niet kon genieten van de prachtige creaties en mooie patio’s in Córdoba. Dit jaar was alles namelijk virtueel te bezoeken, en dat overal ter wereld dus ook vanuit de luie stoel in Spanje, Nederland en België. Maar tussen 8 en 18 oktober zal er toch een echt maar aangepast bloemenfestijn zijn.

Het leek erop dat het een rampjaar zou worden voor de Patios de Córdoba en uiteraard is een virtuele versie waarbij bezoekers de fleurige en kleurige Andalusische binnenplaatsen online dus via internet kunnen bekijken niet hetzelfde als een echte wandeling door de lekker ruikende binnenplaatsen. 

Daarom besloot de organisatie naast de virtuele versie in mei ook een echt bloemenfeest te organiseren wat in dit vreemde corona-jaar plaats zal vinden tussen 8 en 18 oktober. Het bloemenfestijn vindt plaats tijdens de zogenaamde Puente de Pilar die weer samenvalt met de Día de la Constitución ofwel de nationale feestdag 12 oktober. 

Het is voor het eerst sinds 1921 dat de Patios de Córdoba niet in de meimaand te zien zijn maar dit jaar dus tien dagen tussen 8 en 18 oktober. Dit jaar wordt het ook geen ‘wedstrijd’ zoals elk jaar maar meer tentoonstelling zonder prijzen.

Niet alle binnenplaatsen zullen meedoen omdat sommige eigenaren er liever voor kiezen om hun patio gesloten te houden maar toch zullen er 51 binnenplaatsen met bloemen en planten te bekijken zijn. Meer informatie is op deze website te vinden.

Het bloemenfestijn

Sinds 1918 organiseert de gemeente Córdoba een wedstrijd waarbij inwoners van de stad hun binnenplaatsen, de patio’s, compleet aankleden met honderden tot duizenden bloemen, op de grond, op een muur of tegen de muur en het maakt niet uit hoe hoog de bloempotten gehangen worden. Het is weliswaar een wedstrijd maar de meeste deelnemers doen niet mee voor de prijzen maar voor de eer, want hun patio is gewoon de mooiste van allemaal.

De Patio’s de Córdoba wedstrijden vinden plaats in de wijk Alcázar Viejo, gelegen tussen het oude fort Alcázar en de kerk San Basillio. Er worden echter ook patio’s met bloemen aangekleed in de wijken Santa Marina, San Lorenzo en Magdalena. Ook rondom de beroemde mezquita en kathedraal worden patio’s aangekleed met bloemen partijen waarbij er enkele zeer mooie te vinden zijn rond het Palacio de Viana.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.