Valse ‘God’ steelt 300.000 euro van bejaarde vrouw voor ‘woning’ in de hemel

Valse ‘God’ steelt 300.000 euro van bejaarde vrouw voor ‘woning’ in de hemel
Beeld: via canva.com

Valse ‘God’ steelt 300.000 euro van bejaarde vrouw voor ‘woning’ in de hemel

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een man die zich voordeed als God heeft een bejaarde vrouw met een psychische stoornis opgelicht voor bijna 300.000 euro. Hij vertelde haar dat hij het geld zou storten op de “Bank van de Hemel” zodat ze daar een huis kon bouwen voor haar overleden familieleden. Een rechtbank in de stad León heeft de man veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf.

De bejaarde vrouw had een psychische stoornis die haar gedachten veranderde. Ze had waanideeën dat ze een heilige was en dat ze de macht had om de wereld te veranderen. Deze waanideeën maakten het voor haar moeilijk om realistisch te denken en beslissingen te nemen. Ze werd steeds meer meegesleurd door haar waanideeën, waardoor haar cognitieve en wilskrachtige vermogens afnamen.

De nu veroordeelde man belde de bejaarde vrouw vanuit een verborgen nummer en liet haar geloven dat ze gebeld werd door ‘God’ of de ‘Maagd Maria’. Ze vertelde haar dat ze geld moest storten in de “Bank van de Hemel” of dat ze het moest brengen naar de winkel van de man.

De valse ‘God’ die de bejaarde vrouw heeft opgelicht, heeft in zes jaar tijd 287.000 euro van haar gestolen. Het slachtoffer heeft nu niets meer over, behalve de maandelijkse uitkering van haar kleine pensioen. De man kon daar niets van bemachtigen, omdat hij werd ontdekt en aangeklaagd door de kinderen van het slachtoffer.

De bejaarde vrouw heeft niet alleen haar spaargeld verloren, maar is ook nog eens in de schulden bij de bank. Ze moet nu zien te overleven met het kleine pensioen dat ze krijgt. De man die haar heeft opgelicht, wist dat hij haar helemaal zou uitputten als hij haar bleef chanteren.

Ga naar de inhoud