Sinds 2008 circa 400 doden wereldwijd bij het maken van selfies waarvan 15 in Spanje

Sinds 2008 circa 400 doden wereldwijd bij het maken van selfies waarvan 15 in Spanje
Beeld: Freepik

Sinds 2008 circa 400 doden wereldwijd bij het maken van selfies waarvan 15 in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Enkele jaren geleden schreven we al dat er meer mensen overlijden door selfies dan door aanvallen van haaien. Nu blijkt uit een studie dat sinds 2008 er wereldwijd circa 379 personen om het leven zijn gekomen bij het maken van een selfie. Daarvan overleden er 15 in Spanje, de laatste was een 26-jarige vrouw in Benidorm die in september dit jaar een selfie maakte bij de Mirador del Mediterráneo en daarbij in zee viel.

De meeste van de 379 selfie-doden vonden plaats in India met 100 gevolgd door de Verenigde staten met 39 en Rusland met 33 overledenen. Op de lijst van landen staat Spanje op een zesde plaats met 15 selfie-doden in de afgelopen 12 jaar. Er zijn geen gegevens bekend over Nederland en België, althans niet in dit onderzoek.

De meeste personen die een selfie maakten overleden na een val (216) gevolgd door een ongeval met een vervoermiddel (123), verdrinkingen (66), vuurwapens en elektrocuties (elk 24) en verwondingen opgelopen bij het fotograferen met wilde dieren (17). 

Dodelijke ongevallen komen vaker voor bij adolescenten tot 19 jaar (41% van het totaal) en twintigers (37%) en de gemiddelde leeftijd van de overledene is 24,4 jaar, terwijl er meer mannen dan vrouwen overleden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.