Meer inwoners Canarische Eilanden op vakantie op de eigen en andere eilanden

Meer inwoners Canarische Eilanden op vakantie op de eigen en andere eilanden
Beeld: 123rf

LAS PALMAS – Het aantal inwoners van de acht Canarische Eilanden dat op het eigen eiland of een buureiland op vakantie is geweest tijdens de eerste tien maanden dit jaar is met 15,8% gestegen naar 1,5 miljoen toeristen. Daarbij gaat het dus om inwoners van Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera, El Hierro, La Palma of La Graciosa die hun eigen eiland of een ander Canarische Eiland hebben bezocht.

Volgens de cijfers van de autonome regioregering van de Canarias hebben 1.547.094 inwoners gedurende de eerste tien maanden van dit jaar in hotels, appartementen, casa rurales en in andere toeristische accommodaties doorgebracht. Dat is 15,8% meer dan de 1,3 miljoen Canarische toeristen op de eigen eilanden in 2018.

Volgens de regionale minister van de Consejería de Turismo, Industria y Comercio zijn de Canarische toeristen erg belangrijk voor de eilanden archipel want het is op de Britten en Duitsers na de grootste groep toeristen (als men de Scandinaviërs niet als een geheel ziet).

LEESTIP: Uitleg over het weer op de Canarische Eilanden

Waar naartoe

Volgens de enquête Encuesta de Alojamiento en Establecimientos Turísticos del Instituto Canario de Estadística (ISTAC) zijn de inwoners van de twee grootste eilanden Gran Canaria en Tenerife die het minste naar de overige eilanden reizen en liever kiezen voor een mini vakantie op hun eigen eiland.

Als de inwoners van Gran Canaria al naar een ander eiland gaan dan kiest men voor Fuerteventura, Tenerife en Lanzarote en minder voor El Hierro en La Gomera.

De inwoners van Tenerife gaan, als ze al naar een ander eiland reizen, het liefst naar Gran Canaria gevolgd door la Gomera en in mindere mate Fuerteventura.

De inwoners van de eilanden Lanzarote, Fuerteventura en La Gomera gaan het liefst naar Gran Canaria terwijl de inwoners van El Hierro en La Palma het liefst kiezen voor Tenerife.

Wat het meeste opvalt uit de enquête is dat de inwoners van Lanzarote bijna niet naar La Gomera reizen met slechts 63 bezoeken de eerste tien maanden dit jaar. De inwoners van El Hierro reizen het liefst niet naar Lanzarote want daar gingen slechts 123 inwoners van El Hierro naartoe tussen begin januari en eind oktober.

Het eiland dat de meeste Canarische inwoners op bezoek kreeg was Gran Canaria met 43,8% gevolgd door Tenerife met 30,2% en dan ver daaronder Fuerteventura met 8,6%, Lanzarote met 7,8%, La Gomera met 4,8%, La Palma met 3,9% en El Hierro met slechts 0,9%.

LEESTIP: Met de camper naar de Canarische Eilanden op vakantie

Canarische Eilanden

De ‘Canarias’ bevinden zich voor de kust van Afrika in de Atlantische Oceaan waardoor het klimaat er in feite het hele jaar door ideaal is. De Canarische Eilanden bestaan uit twee provincies, te weten Las Palmas met de eilanden Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en La Graciosa en de provincie Santa Cruz met de eilanden Tenerife, La Gomera, La Palma en el Hierro. Elk eiland is een wereld op zich en elk eiland is de moeite waard om te bezoeken.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

De twee grootste eilanden zijn niet Gran Canaria en Tenerife maar Tenerife (grootste) en Fuerteventura daarna pas Gran Canaria.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.