Search
menu
Search

Een hert neemt wraak door jager omver te rennen die daarna is overleden in Girona

Een hert neemt wraak door jager omver te rennen die daarna is overleden in Girona
Beeld: Canva

Een hert neemt wraak door jager omver te rennen die daarna is overleden in Girona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIRONA – Bij een jachtpartij in de provincie Girona is een 74-jarige jager om het leven gekomen. In dit geval gebeurde dat niet door een geweerschot maar doordat een hert, geschrokken van de geluiden van blaffende honden, de jager omver rende zonder hem zelf te verwonden. De man viel echter met zijn hoofd op een steen en overleed ter plaatse.

Dat jagen dodelijk kan zijn is inmiddels wel bekend. Regelmatig lezen we over overleden jagers doordat ze per abuis neer worden geschoten, vallen of zelf worden aangevallen door de wilde dieren die op die manier min of meer wraak nemen. Enkele jaren geleden werd een jager gedood door een aanval van een wild zwijn, zoals we HIER schreven.

In dit geval heeft het hert (ciervo) niet de jager direct aangevallen maar omdat het schrok van de geluiden van de blaffende honden, vluchtte het dier weg en rende hij in volle vaart een jager omver. De 74-jarige man had geen tijd meer om te reageren en viel op de grond waarbij hij met zijn hoofd op een steen terecht kwam. Hij was op slag dood. Het is niet bekend of het hert de jacht overleefd heeft of zelf gewond is geraakt.

Volgens deze website zijn er tussen 2007 en december 2020 in Spanje 63 jagers om het leven gekomen tijdens het jagen en raakten nog eens 483 van hen gewond waarvan 215 ernstig gewond. In totaal wordt in 14 jaar tijd gesproken over 794 slachtoffers tijdens het jagen in Spanje, zonder de gegevens van Catalonië en Baskenland. De meest slachtoffers waren te betreuren in Andalusië, Extremadura, Castilla-La Mancha, Aragón, Galicië en Asturië.

Ga naar de inhoud