Een hert neemt wraak door jager omver te rennen die daarna is overleden in Girona

Een hert neemt wraak door jager omver te rennen die daarna is overleden in Girona
Beeld: Canva

Een hert neemt wraak door jager omver te rennen die daarna is overleden in Girona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

GIRONA – Bij een jachtpartij in de provincie Girona is een 74-jarige jager om het leven gekomen. In dit geval gebeurde dat niet door een geweerschot maar doordat een hert, geschrokken van de geluiden van blaffende honden, de jager omver rende zonder hem zelf te verwonden. De man viel echter met zijn hoofd op een steen en overleed ter plaatse.

Dat jagen dodelijk kan zijn is inmiddels wel bekend. Regelmatig lezen we over overleden jagers doordat ze per abuis neer worden geschoten, vallen of zelf worden aangevallen door de wilde dieren die op die manier min of meer wraak nemen. Enkele jaren geleden werd een jager gedood door een aanval van een wild zwijn, zoals we HIER schreven.

In dit geval heeft het hert (ciervo) niet de jager direct aangevallen maar omdat het schrok van de geluiden van de blaffende honden, vluchtte het dier weg en rende hij in volle vaart een jager omver. De 74-jarige man had geen tijd meer om te reageren en viel op de grond waarbij hij met zijn hoofd op een steen terecht kwam. Hij was op slag dood. Het is niet bekend of het hert de jacht overleefd heeft of zelf gewond is geraakt.

Volgens deze website zijn er tussen 2007 en december 2020 in Spanje 63 jagers om het leven gekomen tijdens het jagen en raakten nog eens 483 van hen gewond waarvan 215 ernstig gewond. In totaal wordt in 14 jaar tijd gesproken over 794 slachtoffers tijdens het jagen in Spanje, zonder de gegevens van Catalonië en Baskenland. De meest slachtoffers waren te betreuren in Andalusië, Extremadura, Castilla-La Mancha, Aragón, Galicië en Asturië.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.