In 2023 wil men met de aanleg van de trein-tram Tarragona-Cambrils beginnen

In 2023 wil men met de aanleg van de trein-tram Tarragona-Cambrils beginnen
Beeld: Voorbeeldfoto / Canva

In 2023 wil men met de aanleg van de trein-tram Tarragona-Cambrils beginnen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Men is aan de Costa Dorada nog steeds plannen aan het maken voor de vervanging van de trein nu deze verplaatst is naar het nieuwe spoor van de Corredor Mediterráneo. Er wordt nog steeds gesproken over de ‘tren-tranvía’ ofwel trein-tram die het traject Tarragona-Salou-Vila-seca-Reus-Cambrils moet gaan afleggen. Nadat in 2021 de eerste plannen werden gepresenteerd, is nu bekend geworden dat men in 2023 wil beginnen met de bouwwerkzaamheden ter waarde van 150 miljoen euro.

Mochten de plannen allemaal doorgaan dan zal de regionale hoofdstad Tarragona verbonden gaan worden met de kustplaatsen Cambrils en Salou via een trein-tram. Deze moet gaan rijden over het actuele treinspoor dat door Tarragona, Salou en Cambrils gaat en er nu verlaten bij ligt. Verder zijn er plannen om ook de stad Reus en Vila-seca met het nieuwe traject te verbinden.

Inmiddels wordt in de regionale pers gesproken over de ‘TramCamp’ wat dus eventueel de toekomstige naam kan worden van dit toeristische trein-tram traject. Er moeten tussen Cambrils en het station van Vila-seca een twaalftal haltes komen terwijl men met lichte treinen wil gaan rijden. 

Medio 2023 verwacht de Generalitat de Catalunya te kunnen beginnen met de eerste fase van de ‘TramCamp’. In totaal moet de trein-tram Cambrils via Salou met Vila-seca verbinden. Verder wordt er nog nagedacht over een toekomstige verbinding met de steden Tarragona en Reus en eventueel het regionale vliegveld bij Reus. 

Voor het traject Cambrils-Salou wordt het oude treinspoor gebruikt en aangepast terwijl voor de verbinding tussen Salou en Vila-seca een nieuw spoor moet worden aangelegd. Er moeten vijf stations komen in Cambrils en vijf in Salou.

Ga naar de inhoud