In 2023 wil men met de aanleg van de trein-tram Tarragona-Cambrils beginnen

In 2023 wil men met de aanleg van de trein-tram Tarragona-Cambrils beginnen
Beeld: Voorbeeldfoto / Canva

In 2023 wil men met de aanleg van de trein-tram Tarragona-Cambrils beginnen

TARRAGONA – Men is aan de Costa Dorada nog steeds plannen aan het maken voor de vervanging van de trein nu deze verplaatst is naar het nieuwe spoor van de Corredor Mediterráneo. Er wordt nog steeds gesproken over de ‘tren-tranvía’ ofwel trein-tram die het traject Tarragona-Salou-Vila-seca-Reus-Cambrils moet gaan afleggen. Nadat in 2021 de eerste plannen werden gepresenteerd, is nu bekend geworden dat men in 2023 wil beginnen met de bouwwerkzaamheden ter waarde van 150 miljoen euro.

Mochten de plannen allemaal doorgaan dan zal de regionale hoofdstad Tarragona verbonden gaan worden met de kustplaatsen Cambrils en Salou via een trein-tram. Deze moet gaan rijden over het actuele treinspoor dat door Tarragona, Salou en Cambrils gaat en er nu verlaten bij ligt. Verder zijn er plannen om ook de stad Reus en Vila-seca met het nieuwe traject te verbinden.

Inmiddels wordt in de regionale pers gesproken over de ‘TramCamp’ wat dus eventueel de toekomstige naam kan worden van dit toeristische trein-tram traject. Er moeten tussen Cambrils en het station van Vila-seca een twaalftal haltes komen terwijl men met lichte treinen wil gaan rijden. 

Medio 2023 verwacht de Generalitat de Catalunya te kunnen beginnen met de eerste fase van de ‘TramCamp’. In totaal moet de trein-tram Cambrils via Salou met Vila-seca verbinden. Verder wordt er nog nagedacht over een toekomstige verbinding met de steden Tarragona en Reus en eventueel het regionale vliegveld bij Reus. 

Voor het traject Cambrils-Salou wordt het oude treinspoor gebruikt en aangepast terwijl voor de verbinding tussen Salou en Vila-seca een nieuw spoor moet worden aangelegd. Er moeten vijf stations komen in Cambrils en vijf in Salou.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.