Spaanse extreemrechtse partij VOX vindt dat workshop rond vrouwelijke seksualiteit jongeren “perverteert”

Spaanse extreemrechtse partij VOX vindt dat workshop rond vrouwelijke seksualiteit jongeren “perverteert”
Beeld: @lastotobags / instagram

Spaanse extreemrechtse partij VOX vindt dat workshop rond vrouwelijke seksualiteit jongeren “perverteert”

SORIA – In de provincie Soria is commotie ontstaan rond een workshop. Via het tekenen van het vrouwelijke geslachtsorgaan wilde men meisjes sensibiliseren over hun eigen seksualiteit. De extreemrechtse partij VOX zag hier echter geen graten in en trok aan de alarmbel.

Laura Marin had nooit verwacht dat haar workshop de nationale pers zou halen. En al helemaal niet door de tegenwind van het extreemrechtse VOX . De 27-jarige Marin is afkomstig uit het dorpje Olvega (3.500 inwoners) en is de voorzitster van een organisatie die draagtassen en truien verkoopt met de afbeelding van een vagina er op. Ook op haar pols heeft ze een dergelijk symbool getatoeëerd.

Met de steun van de provincie Soria was de volgende stap nu een workshop die kadert binnen een grotere reeks van feministische activiteiten. De idee was het schilderen van vrouwelijke geslachtsorganen, volgens Marin omwille van het problematische gebrek aan vrouwelijke seksuele opvoeding en omdat de vagina systematisch onzichtbaar wordt en nog erg taboe is in de maatschappelijke beeldvorming.

“In onze patriarchale wereld zijn de vagina en het vrouwelijke plezier onzichtbaar gemaakt, het is van vitaal belang die situatie om te draaien door middel van creativiteit”, is te lezen op een flyer van de cursus. Buiten VOX gerekend jammer genoeg. Na de keet die ze schopten omwille van een kerststalletje met geslachtsorganen in Pamplona, klonk nu protest van de pen van de toekomstige vice-presidente van Castilië en León Juan García Gallardo. “Soria heeft steun en investeringen nodig, niet het seksueel perverteren van jonge meisjes” schreef die op Twitter als reactie op de workshop.

De verontwaardiging werd door de organisatie echter al met even veel verontwaardiging ontvangen. Volgens Marin wilde zij alleen dat meisjes hun lichaam leerden kennen “zonder seksuele connotatie, als meer dan een lustobject voor mannen”. Zij krijgt ook bijval vanuit politieke hoek. Francisco Igea van Ciudadanos verdedigde: “het is betwistbaar of vagina’s schilderen dient te worden gesubsidieerd of niet, maar men kan het niet beschouwen als een seksuele pervertatie”.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.