Veel ongelukken op drukke Spaanse wegen inclusief ontsnapte dromedaris en ossen

Veel ongelukken op drukke Spaanse wegen inclusief ontsnapte dromedaris en ossen
Beeld: @324cat & @DGTes / twitter

Veel ongelukken op drukke Spaanse wegen inclusief ontsnapte dromedaris en ossen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Zoals we al eerder schreven is er veel drukte op de Spaanse wegen vanwege de Semana Santa die overal in het land gevierd wordt. Miljoenen inwoners van Spanje gaan op vakantie of familiebezoek en duizenden buitenlanders komen naar Spanje voor het lekkere weer dat voorspeld is. Maar dat zorgt ook voor veel ongelukken waardoor er kilometerslange files ontstaan zoals in Castellón waar twee vrachtwagens op elkaar botsten en in Girona waar een dromedaris en ossen het verkeer hebben stilgelegd.

Twee ongevallen met vrachtwagens op de AP-7 in Castellón hebben donderdagmiddag voor verkeersopstoppingen gezorgd die opliepen tot 43 kilometer. Het eerste ongeval vond plaats bij Peñíscola, waarbij een van de inzittenden is overleden. Het tweede ongeval vond plaats in Nules, waarbij een vrachtwagen met vloeibare zuurstof is gekanteld, maar er geen lekkage heeft plaatsgevonden. Dit alles gebeurde op een zeer drukke dag op de wegen in de provincie Castellón in de Valencia regio.

Op de AP-7, ter hoogte van Peñíscola, is rond het middaguur een vrachtwagen gekanteld. Helaas is een van de inzittenden overleden. Het voertuig vervoerde fruit en groenten, die de andere rijbaan hebben geblokkeerd. Aan het einde van de middag zijn er nog steeds files van 18 kilometer richting Valencia en 15 kilometer richting Barcelona.

Verkeer dat naar het noorden rijdt, werd omgeleid via de afrit van Peñíscola naar de N-340 en via Vinaròs richting het noorden. Verkeer dat naar het zuiden rijdt, richting Valencia, werd omgeleid via de afrit van Vinaròs naar de N-238 en vervolgens via de N-340. Dat zorgde op zijn beurt weer voor opstoppingen op de N-340 weg.

Een vrachtwagen met vloeibare zuurstof kantelde rond 15:00 uur bij kilometer 450 van de AP-7, bij Nules. Gelukkig is er geen lekkage opgetreden en zat de bestuurder niet vast. Het ongeval heeft echter wel voor verkeersopstoppingen gezorgd, met acht kilometer file richting het zuiden en twee kilometer file richting het noorden.

Dromedaris en ossen

Donderdag hebben een dromedaris en twee ossen een botsing veroorzaakt tussen twee voertuigen op de N-II ter hoogte van La Jonquera (Girona). De drie dieren waren ontsnapt uit de ‘Perthus Adventure Farm’ in Perthus, een grensdorp tussen Frankrijk en Spanje, en werden gevonden bij kilometer 778. Hier verrasten ze de betrokken bestuurders rond 21.30 uur. De politie kwam ter plaatse en vond twee beschadigde voertuigen en de dieren. De passagiers raakten niet gewond, maar een van de ossen bleef op de grond liggen.

Ga naar de inhoud