Goedkoopste gemeenten in Málaga om een woning te kopen

Goedkoopste gemeenten in Málaga om een woning te kopen
Beeld: via canva.com

Goedkoopste gemeenten in Málaga om een woning te kopen

De koop van een woning is een van de grootste zorgen voor mensen die in de provincie Málaga wonen. Dit blijkt uit het laatste onderzoek van de Universiteit van Málaga (UMA), en dat is niet verwonderlijk, aangezien de koopprijs van een woning in de hoofdstad vandaag bijna twee keer zo hoog is als tien jaar geleden. Maar wat zijn de goedkoopste gemeenten in de provincie Málaga?

Volgens een onderzoek van Fotocasa is de cumulatieve prijsstijging sinds 2014 107% geweest. Op basis van de gegevens die door de website Idealista zijn geregistreerd over de prijs per vierkante meter voor de aankoop van woningen, bedraagt deze in de provincie Málaga in de maand maart 3143 euro.

De hoofdstad Málaga heeft weliswaar niet de duurste prijs per vierkante meter van de provincie, maar ligt wel op 2759 euro, terwijl deze een jaar geleden 2390 euro bedroeg. Daarom onderzoeken mensen die besluiten een woning in Málaga te kopen welke de goedkoopste gebieden zijn om te kopen. Hieronder geven we een overzicht van de 10 gemeenten met de laagste prijs per vierkante meter om een woning in de provincie Málaga te kopen.

Bij het analyseren van de gegevens die zijn verzameld door de vastgoedwebsite Idealista, staat de gemeente Alameda op de eerste plaats met 591 euro per vierkante meter. Op de tweede plaats staat Teba met 603 euro, gevolgd door Humilladero met 673 euro. De eerste drie gemeenten komen niet boven de 700 euro per vierkante meter uit. De lijst wordt aangevuld met gemeenten als Sierra de Yeguas, Benaoján of Riogordo. Dit is de volgorde van de 10 gemeenten:

Alameda – 591 euro

De gemeente Alameda staat op de eerste plaats met een prijs van 591 euro per vierkante meter. Het is een kleine gemeente in het binnenland van de provincie Málaga, gelegen in de regio Antequera. Met een bevolking van slechts 2500 inwoners, biedt Alameda een rustige en betaalbare leefomgeving voor wie op zoek is naar een woning in Málaga.

Teba – 603 euro

Op de tweede plaats staat de gemeente Teba met een gemiddelde prijs van 603 euro per vierkante meter. Teba is een pittoresk wit dorp in de Sierra de las Nieves, op slechts een uurtje rijden van Málaga. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, en biedt een authentieke Andalusische sfeer met smalle straatjes en witgekalkte huizen.

Humilladero – 673 euro

De derde goedkoopste gemeente in Málaga om een woning te kopen is Humilladero, met een gemiddelde prijs van 673 euro per vierkante meter. Deze kleine gemeente in het binnenland heeft een landelijk karakter en is omringd door olijfgaarden en wijngaarden. Het biedt een rustige en vredige leefomgeving voor wie op zoek is naar een betaalbare woning in Málaga.

Sierra de Yeguas – 693 euro

Deze gemeente heeft ongeveer 2500 inwoners en staat bekend om zijn prachtige landschappen en traditionele architectuur. Sierra de Yeguas biedt ook tal van outdoor activiteiten, zoals wandelen, paardrijden en fietsen. Het is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning.

Benaoján – 706 euro

De omgeving van het pittoreske dorpje Benaoján is ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers, met vele wandelpaden en natuurparken in de buurt. Daarnaast staat de gemeente ook bekend om zijn traditionele gastronomie, met heerlijke streekgerechten zoals de beroemde “cordero a la miel” (lamsvlees met honing).

Villanueva de Algaidas – 718 euro

Deze gemeente heeft ongeveer 4000 inwoners en staat bekend om zijn prachtige landschappen, met name de omliggende olijfboomgaarden. Villanueva de Algaidas heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, wat te zien is in de architectuur van de stad. Met zijn charmante straatjes, lokale markten en traditionele feesten is Villanueva de Algaidas een ideale plek voor bezoekers die op zoek zijn naar een authentieke Spaanse ervaring.

Riogordo – 722 euro

Dit typische Andalusische dorp staat bekend om zijn traditionele witgekalkte huizen en smalle straatjes. Riogordo heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Moorse tijd, wat te zien is in de architectuur en cultuur van de stad. De omgeving van Riogordo is ook prachtig, met glooiende heuvels en olijfgaarden die typerend zijn voor het Andalusische landschap. De lokale bevolking is vriendelijk en gastvrij, en het dorp organiseert regelmatig festivals en evenementen om de tradities en cultuur van de regio te vieren.

Archidona – 805 euro

Archidona is een historische stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad staat bekend om zijn architectuur, waaronder de indrukwekkende kerk van Santa Ana en het imposante fort van Archidona. Daarnaast biedt de gemeente een prachtig landschap met glooiende heuvels, olijfgaarden en bossen. Archidona is ook een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers, met tal van wandelpaden en natuurparken in de omgeving.

Tolox – 837 euro

Tolox staat bekend om zijn pittoreske witgekalkte huizen en smalle straatjes, die typerend zijn voor de Andalusische architectuur. Tolox ligt aan de voet van de Sierra de las Nieves, een prachtig natuurpark dat bekend staat om zijn indrukwekkende landschappen en diverse flora en fauna. De gemeente is ook beroemd om zijn thermale baden, waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van de geneeskrachtige eigenschappen van het water.

Benamocarra – 840 euro

Dit dorp heeft ongeveer 4000 inwoners en staat bekend om zijn traditionele witgekalkte huizen en smalle straatjes. Benamocarra ligt in een vruchtbare vallei, omringd door bergen en biedt prachtige uitzichten op de omliggende natuur. De lokale economie draait voornamelijk om landbouw, met name de teelt van tropisch fruit zoals avocado’s en mango’s. Toeristen en inwoners kunnen genieten van de rustige sfeer, de lokale gastronomie en de nabijheid van de Middellandse Zee.

Arriate – 866 euro

Dit dorp heeft ongeveer 4000 inwoners en staat bekend om zijn pittoreske straatjes, witgekalkte huizen en prachtige uitzichten op de omliggende bergen. Arriate heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Moorse tijd, wat te zien is in de architectuur van de stad. Met zijn charmante sfeer en prachtige landschappen is Arriate een ideale plek voor wie op zoek is naar rust en ontspanning in het hart van Andalusië.

Periana – 875 euro

Periana is een pittoresk dorpje dat bekend staat om zijn prachtige landschappen, met name de omliggende olijf- en amandelboomgaarden. De gemeente heeft ongeveer 3000 inwoners en biedt een rustige en ontspannen sfeer voor zowel bewoners als bezoekers. Periana heeft ook een rijke geschiedenis, met historische bezienswaardigheden zoals de kerk van San Isidro Labrador en de oude olijfmolen.

Ga naar de inhoud