skip to Main Content
Aldi en Lidl supermarkten steeds populairder in Spanje
Freepik

Aldi en Lidl supermarkten steeds populairder in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Bij de supermarkten in Spanje blijft Mercadona ongetwijfeld de marktleider en nog steeds de publiekslieveling maar de Duitse ketens Lidl en Aldi zijn bezig om langzaam Mercadona klanten te overtuigen om ook in hun winkels boodschappen te doen. En de Spanjaarden gaan voor het ‘bonito y barato’ en ‘smart discount’ concept van de Duitse concurrenten.

De Spaanse supermarktketen Mercadona heeft in Spanje een marktaandeel van 24,9% wat vele malen hoger is dan de Lidl met een aandeel van 4,8% en de Aldi met een marktaandeel van 1,5%. Mercadona heeft in Spanje met 1.630 de meeste eigen supermarkten. De Lidl heeft bijna 600 winkels en ook de Aldi opende deze week de 300e supermarkt in Spanje.

De Mercadona is de veteraan in Spanje aangezien deze keten in 1977 in Valencia werd opgericht door de huidige eigenaar Juan Roig. De Lidl landde in 1994 in Spanje en groeide gestaag uit naar een degelijke supermarkt. De Aldi opende pas in 2002 haar eerste supermarkt in Spanje waarna de Spaanse consumenten steeds meer begonnen te wennen aan de ‘andere Duitse’ supermarkt. Met name de Lidl en Aldi gingen de strijd aan met de op dit moment in een crisis verwikkelde van oorsprong Spaanse Día supermarktketen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Supermarkten Mercadona vs. Lidl vs. Aldi in Spanje[/su_note]

Volgens de gegevens van het Kantar Worldpanel is de Lidl in 2018 uitgegroeid tot de tweede supermarktketen met de meeste kopers. Tenminste 7 van de 10 families in Spanje zijn in 2018 wel een keer in een van de 600 Lidl winkels geweest. Net zoals de Lidl is de Aldi ook verantwoordelijk dat er steeds minder mensen naar de Día, Eroski of Carrefour gaan en meer naar de ‘smart discount’ supermarkten.

Producten

Terwijl de Mercadona door veel Spaanse families gezien wordt als de buurtsuper voor de dagelijkse of wekelijkse boodschappen, worden de Lidl en Aldi meer gezien als de supermarkt om bepaalde producten te kopen die in de Mercadona of andere supermarkten niet te vinden zijn.

De Lidl en Aldi zijn met name erg populair geworden met de non-food artikelen zoals kleding, elektronica en keukenapparatuur, iets wat de Mercadona niet aanbiedt. Daarnaast kiezen veel consumenten voor de Duitse ketens vanwege het immer groeiende aanbod van kwalitatief goede maar niet te dure biologische/ecologische producten en vegetarische en veganistische artikelen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. De Lidl en Aldi bieden aan non food produkten zowat niets meer interresant en vrijwel ook geen electronische apparaten dit was vroeger veel meer en ook veel meer gevarieerd. Kwalitatief gezien heeft zowel de Aldi als de Lidl wel een paar produkten die prima zijn maar de Mercadona heeft er nog altijd heel veel meer. Ook zijn de Lidl en de Aldi niet met alles goedkoop als je gaat winkelen kun je dan ook het beste je produkten uit verschillende supermarkten kopen zo doen ewij dus Mercadona het meeste en dan de Cashber en als laatste de Lidl. De Aldi is duurder dan de 3 genoemde dus daar kom ik zo af en toe eens kijken. De LIdl en Aldi zijn waarschijnlijk zo populair omdat touristen daar vaak heen gaan omdat ze de winkelnaam kennen. Zelfde als met het eten je ziet ze eerder de MC Donalds en Burgerking inlopen dan iets anders. En anders is het gewoon een Pizza 🙂

    1. Beste Fred,

      Ik ben het volledig met je reactie eens, de Mercadona heeft een goed assortiment en is vaak goedkoper als Lidl en Aldi. En belangrijk het personeel is over het algemeen een stuk vriendelijker en behulpzaam.

  2. Voorlopig bevinden zich de Mercadona supermarkten op veel betere locaties en gaat men daar inkopen met de intentie van food in te kopen, en geen non-food impulse-shit uit Azië.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken