Aldi en Lidl supermarkten steeds populairder in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Aldi en Lidl supermarkten steeds populairder in Spanje
Beeld: Freepik

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Bij de supermarkten in Spanje blijft Mercadona ongetwijfeld de marktleider en nog steeds de publiekslieveling maar de Duitse ketens Lidl en Aldi zijn bezig om langzaam Mercadona klanten te overtuigen om ook in hun winkels boodschappen te doen. En de Spanjaarden gaan voor het ‘bonito y barato’ en ‘smart discount’ concept van de Duitse concurrenten.

De Spaanse supermarktketen Mercadona heeft in Spanje een marktaandeel van 24,9% wat vele malen hoger is dan de Lidl met een aandeel van 4,8% en de Aldi met een marktaandeel van 1,5%. Mercadona heeft in Spanje met 1.630 de meeste eigen supermarkten. De Lidl heeft bijna 600 winkels en ook de Aldi opende deze week de 300e supermarkt in Spanje.

De Mercadona is de veteraan in Spanje aangezien deze keten in 1977 in Valencia werd opgericht door de huidige eigenaar Juan Roig. De Lidl landde in 1994 in Spanje en groeide gestaag uit naar een degelijke supermarkt. De Aldi opende pas in 2002 haar eerste supermarkt in Spanje waarna de Spaanse consumenten steeds meer begonnen te wennen aan de ‘andere Duitse’ supermarkt. Met name de Lidl en Aldi gingen de strijd aan met de op dit moment in een crisis verwikkelde van oorsprong Spaanse Día supermarktketen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Supermarkten Mercadona vs. Lidl vs. Aldi in Spanje[/su_note]

Volgens de gegevens van het Kantar Worldpanel is de Lidl in 2018 uitgegroeid tot de tweede supermarktketen met de meeste kopers. Tenminste 7 van de 10 families in Spanje zijn in 2018 wel een keer in een van de 600 Lidl winkels geweest. Net zoals de Lidl is de Aldi ook verantwoordelijk dat er steeds minder mensen naar de Día, Eroski of Carrefour gaan en meer naar de ‘smart discount’ supermarkten.

Producten

Terwijl de Mercadona door veel Spaanse families gezien wordt als de buurtsuper voor de dagelijkse of wekelijkse boodschappen, worden de Lidl en Aldi meer gezien als de supermarkt om bepaalde producten te kopen die in de Mercadona of andere supermarkten niet te vinden zijn.

De Lidl en Aldi zijn met name erg populair geworden met de non-food artikelen zoals kleding, elektronica en keukenapparatuur, iets wat de Mercadona niet aanbiedt. Daarnaast kiezen veel consumenten voor de Duitse ketens vanwege het immer groeiende aanbod van kwalitatief goede maar niet te dure biologische/ecologische producten en vegetarische en veganistische artikelen.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.