Search
menu
Search

Voor het eerst een vrouw die parachutesprong maakt bij militaire parade in Granada

Voor het eerst een vrouw die parachutesprong maakt bij militaire parade in Granada
Beeld: @CasaReal / twitter

Voor het eerst een vrouw die parachutesprong maakt bij militaire parade in Granada

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het koninklijk huis werd met veel applaus onthaald op het Albert Einsteinplein in Granada tijdens de militaire parade voor het vieren van de dag van de gewapende troepen. Met uitroepen als ‘Leve de koning’ en ‘Leve het koningshuis’ werden de monarchen door een groot aantal inwoners van Spanje warm onthaald. 

In het defilé deden ongeveer 3.180 militairen, 150 voertuigen en 70 vliegtuigen en helikopters mee. Dit alles gebeurde in een afstand van 1.3 kilometer door de straten van de hoofdstad van Granada. Zoals we al eerder schreven stal een geit de show.

Bij dit defilé hoort ook een beroemde parachutesprong waarbij een parachutist met een enorme vlag van Spanje de sprong maakt vanuit het vliegtuig om vervolgens precies voor de koning neer te komen. Dit is natuurlijk de ideale situatie. Zo ging het bijvoorbeeld vorig jaar nog een beetje mis toen de parachutist in een boom terechtkwam. Dit jaar ging alles gelukkig voorspoedig. Degene die de sprong mocht wagen was voor het eerst een vrouw. Het gaat om Carmen Gómez Hurtado. Ze is het hoofd van de Acrobatische patrouille van Parachutisten van het Spaanse leger van Lucht en Ruimte. 

Dit jaar werd voor een vrouw gekozen omdat het de 35ste verjaardag was van de toelating van vrouwen tot het Spaanse leger. Carmen is de enige vrouw van de patrouille voor parachutisten. Ze heeft ook de ‘groene baret’ van de speciale eenheid van het luchtleger.

Ze werd geboren in 1985 in Elche en heeft al meer dan 2.400 sprongen uitgevoerd. Ze is sinds 2005 onderdeel van het Spaanse leger. In de eerste 12 jaar in het leger was ze onderdeel van het eskader van parachutisten, maar in 2016 wist ze toegang te krijgen tot de patrouille voor parachutisten, waar ze nu nog steeds deel van uit maakt.

defensie geit
Geit steelt de show tijdens militaire parade in Granada
Net zoals elk jaar werd de ‘Dag van de Strijdkrachten’ gevierd, dit jaar in Granada waar duizenden militairen, voertuigen en een geit deelnamen aan een …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud