Politie arresteert gorilla die zwangere vrouw schopte in Murcia

Politie arresteert gorilla die zwangere vrouw schopte in Murcia
Beeld: Voorbeeldfoto

Politie arresteert gorilla die zwangere vrouw schopte in Murcia

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – De lokale politie van Murcia heeft een 49-jarige ‘gorilla’ gearresteerd omdat deze een vrouw geschopt en geslagen heeft omdat zij geen geld wilde geven. Nu moet men bij het lezen van dit bericht niet denken aan een echte gorilla die in Murcia los loopt maar een persoon die helpt bij het parkeren en daar geld voor vraagt.

In Spaanse steden zijn vaak (maar niet altijd en overal) op straat personen (vaak mannen) te zien die automobilisten helpen bij het parkeren, een illegale parkeerhulp dus. Deze personen worden ook wel ‘gorillas’ genoemd waarbij het dus over personen gaat en niet over dieren.

Het probleem is dat deze ‘gorillas’ weliswaar helpen bij het parkeren en daar geld voor willen hebben. Dat doen ze in de meeste gevallen zonder te vragen en ook als iemand gezegd heeft geen gebruik te willen maken van de dienst. Sommige ‘gorillas’ accepteren dat niet en het is al vaker voorgekomen dat er problemen waren.

In dit geval gaat het om een zwangere vrouw van 30 jaar die niet gediend was van de (illegale) parkeerhulp en dat de man ook voor het parkeren liet weten. Deze accepteerde dat niet en begon de zwangere vrouw te slaan en schoppen waarbij zij gewond raakte aan haar gezicht, buik en knie. Zij moest daarvoor naar het ziekenhuis gebracht worden.

De politie wist later de 49-jarige man aan te houden en over te brengen naar de gevangenis van de nationale politie waar hij de nacht doorbracht voordat hij voor de snelrechter moest verschijnen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.