Politie arresteert gorilla die zwangere vrouw schopte in Murcia

Oeps ... foto ontbreekt!

Politie arresteert gorilla die zwangere vrouw schopte in Murcia

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – De lokale politie van Murcia heeft een 49-jarige ‘gorilla’ gearresteerd omdat deze een vrouw geschopt en geslagen heeft omdat zij geen geld wilde geven. Nu moet men bij het lezen van dit bericht niet denken aan een echte gorilla die in Murcia los loopt maar een persoon die helpt bij het parkeren en daar geld voor vraagt.

In Spaanse steden zijn vaak (maar niet altijd en overal) op straat personen (vaak mannen) te zien die automobilisten helpen bij het parkeren, een illegale parkeerhulp dus. Deze personen worden ook wel ‘gorillas’ genoemd waarbij het dus over personen gaat en niet over dieren.

Het probleem is dat deze ‘gorillas’ weliswaar helpen bij het parkeren en daar geld voor willen hebben. Dat doen ze in de meeste gevallen zonder te vragen en ook als iemand gezegd heeft geen gebruik te willen maken van de dienst. Sommige ‘gorillas’ accepteren dat niet en het is al vaker voorgekomen dat er problemen waren.

In dit geval gaat het om een zwangere vrouw van 30 jaar die niet gediend was van de (illegale) parkeerhulp en dat de man ook voor het parkeren liet weten. Deze accepteerde dat niet en begon de zwangere vrouw te slaan en schoppen waarbij zij gewond raakte aan haar gezicht, buik en knie. Zij moest daarvoor naar het ziekenhuis gebracht worden.

De politie wist later de 49-jarige man aan te houden en over te brengen naar de gevangenis van de nationale politie waar hij de nacht doorbracht voordat hij voor de snelrechter moest verschijnen.

Ga naar de inhoud