skip to Main Content
Omeprazol door Spaanse gezondheid uit Apotheken gehaald (UPDATE)
Archieffoto

Omeprazol door Spaanse gezondheid uit Apotheken gehaald (UPDATE)

MADRID – Het Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios (AEMPS) is onderdeel van het ministerie van Gezondheid in Spanje en heeft opdracht gegeven een grote partij omeprazol uit de apotheken te halen. Het gaat om een partij die afkomstig is uit India waar het medicijn gemaakt wordt door Smilax Laboratories Limited en in Spanje verspreid wordt via Farma-Química Sur.

Afgelopen 11 juli werd er al van dezelfde fabrikant en distributeur een partij van de markt gehaald maar dat is nu uitgebreid naar een totaal van 22 partijen met duizenden omeprazol tabletten. Het uit de apotheken halen van dit geneesmiddel kan grote invloed hebben want omeprazol is het meest verkochte medicijn in Spanje.

Omeprazol is een maagzuurremmer die maagzuur producerende pariëtaalcellen van de maagwand voorkomt. De indicaties voor gebruik omvatten onder meer oesofageale reflux, misselijkheid ten gevolge van een doorgemaakt virusinfectie in het maag-darmkanaal en verlagen van de kans op het ontstaan van maagbloedingen door andere medicijnen zoals de pijnstillers/ontstekingsremmers diclofenac en ibuprofen.

De 22 partijen (lotes) die nu op aanraden van de Spaanse Gezondheidsdienst uit de apotheken zijn gehaald hebben als vervaldatum 03/2021 met als fabrikant Smilax Laboratories Limited (India) en distributeur FARMA-QUÍMICA SUR, S.L.

De partijen die uit de handel zijn gehaald hebben als nummers:

11072/10/41, 11072/10/43, 11072/10/44, 11072/10/45, 11072/10/46, 11072/10/47, 11072/10/48, 11072/10/49, 11072/10/50, 11072/10/51, 11072/10/52, 11072/10/53, 11072/10/54, 11072/10/55, 11072/10/56, 11072/10/57, 11072/10/58, 11072/10/59, 11072/10/60, 11072/10/61, 11072/10/62 y 11072/10/63

UPDATE: Omdat er niet duidelijk in het oorspronkelijke artikel stond vermeld waarom deze partij uit India komende Omeprazol tabletten uit de apotheken moeten worden gehaald, volgt een korte uitleg. De tabletten kunnen een mogelijke bijwerking hebben die niet duidelijk of helemaal niet vermeld staat op de bijsluiter. Dit kan voor problemen zorgen voor een bepaalde groep mensen die deze tabletten dan ook niet moeten nemen. In het Spaans is de omschrijving: ‘Potencial resultado fuera de especificaciones en el ensayo de identidad’ zoals HIER staat (in het Spaans)

Meer informatie lees je hier (in het Spaans)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 16 reacties
 1. Ik gebruik al jaren omeprazol. De fabrikant is: Liconsa S.A., Avda de Miralcampo, No. t, 19200 Azuqueca de Henares Guada, Spanje.
  Wat mij verbaast is, dat in Spanje een medicijn uit India voorgeschreven wordt, terwijl het in Spanje zelf ook geproduceerd word.

 2. @Bernar(dus) in het vervolg misschien handiger gewoon de webpagina of link door te geven, zodat het makkelijker is om voor mij te bestuderen?
  Hoogachtend,
  Doctorandus, Master of Science of Medical, doctorandus,hoogleraar en opleider geneeskunde,
  BRIAN.

  1. Tjee, hooggeleerde heer. En dat je dan je de medische informatie hier moet halen. En dan nog miepen over verwijzingen ook. 🤪😂

 3. Mijn maagzuurprobleem loste ik altijd op door een aardappel te raspen en de sap met wat lauw water op te drinken en dat hielp uitstekend.
  Men kan ook op zoet hout kauwen wat ook helpt.

 4. Vind de reactie van Lucy zeer terecht: Waarom zijn ze uit de handel gehaald? Dat staat er niet bij.
  Als ik andere personen zou willen waarschuwen is dat het eerste waar ze naar zouden vragen, neem ik aan…

 5. infusion de manzanilla/kamillethee is heel goed voir je maag en soijsvertering pepermunthee/ infusion de menta ook.
  Of je neemt een lepeltje yeso/ kalk,
  wat ze gebruiken om de muren mee te witten of voor het maken van cement.
  Ik wist niet wat ik zag toen ik onze bouwvakker uit zo,n grote grauwe zak
  zag eten, heb zelf gauw maagklachten
  en heb het geprobeerd, het werkt,

 6. Heb juist deze week een doos gekregen komt van Laboratorios Cinfa, S:A Olaz-chip 10P.I Huarte Navara zal dus hoop ik niets mis zijn.

 7. Heeft de kleur die ik hier zie te maken met de verkeerde omeprazol
  Ik haal ze altijd bij de apotheek in Sitges en die zijn wit

  1. Alle maarzuurremmers zouden aan banden gelegd moeten worden, periėtaal cellen zorgen ook voor Intrinsieke Factor, essentieel voor opname van cobalamine uit voedsel, uit onderzoek blijkt dat zowel de Spaanse alsook het Belgische RIZIV geen kennis heeft van het metabolisme van cobalamine, dit zie je ook terug bij de apothekers. Beide landen onderschatten het B12 – tekort, en wat daarvan de gevolgen zijn. Hoe werkt het B12 metabolisme? In dierlijk voedsel zit hydroxo cobalamine deze moet zich kunnen binden met intrinsiek Factor (bij langdurig gebruik van maagzuurremmers niet of nauwelijks nog mogelijk) deze gebonden IF/B12 wordt opgenomen in het bloed via laatste stuk van de dunne darm ( holo transcobalamine genoemd) wat NIET gebonden is, gaat via de achteruitgang de wcpot in.) Men spreekt dan van een B12 opname probleem, dit veroorzaakt een B12 tekort, wat FM/CVS klachten geeft, bij een verwaarloost B12 tekort kan zelfs de dood optreden. Hoe dient B12 tekort gediagnostertd te worden: B1/B6 B11/HCY TSH/FT4/rFT3 ijzer/ferritine/,transferinne/verzadiging HoloTC MMA d3(1,25OH) PTH. Met deze testen aangevuld met de standaard testen die een arts doet geeft een goed biochemisch beeld van de patiënt. En kunnen veel patiënten met CVS/FM klachten pad echt goed geholpen worden. Voor B12 behandeling bestaat ook onduidelijkheid in België en Spanje, echter in Nederland en duitsland gaat het wel goed. Hier in Spanje alsook in België wordt het verkeerde middel voorgeschreven ( cyanidecobslamine op benzylalcohol) dit is een niet lichaam eigen stof en zijn vernijnige injecties, ze werken niet zo goed, een beter middel is HydroxoCobalamineHydroCHLoride, dit is een lichaamseigen stof die beter verdragen wordt, bij zwanger schap geen probleem geeft en ook NO NOO ontgifting geeft. Er zijn 2 reden waarom men het zou toedienen. Klachten op niet neurologische basis: startup: 10 injecties op 5 a 10 weken daarna afbouwend naar 1 per 3 maanden tot 1 per maand, igv neurologische klachten: 1 a 2 per week gedurende 12 a 24 maanden, daarna afbouwend naar een onderhoudsdosering 1per 3 maanden tot 1/ maand. Ervaringsdeskundige nutriënten for healthscare meer specifiek vit d en B12 bij zenuw- en spieraandoeningen ing. Bernardus van der Looij – email medisch@im-technics.es

    1. Deze studie (nutrients for healthcare) is een academische aanvulling op een reeds academische vooropleiding.
     Echter heb ik deze academische aanvulling met certificering behaald, echter niet de academische vooropleiding genoten, vandaar de titel hoger onderwijs kort type, blijft, Mensen met een standaard academische titel hebben deze inhoud niet of onvoldoende diepgaand in hun studie gezien. Vandaar er zoveel onwetendheid is betreffende dit onderwerp. Dit wordt ook nog eens bevestigt, door de pharmacy, daar CyanideB12 meer wordt voor geschreven dan HydroxoB12, deze laatste is zelfs bij vele (met academische titel) onbekend, op de vraag kunt U (als arts) het verschil uitleggen tussen de 2, dan blijft het verdacht stil, dit geeft alleen maar aan, dat het onbekend is. doe de test bij uw eigen (huis)arts. De bovenstaande biochemische testmethode is ontstaan in samenwerking met diverse artsen en AZ Klina in Brasschaat. Hopende u voldoende geïnformeerd te hebben.

     1. Meneer, uw niet medische bijdrage bestaat vooral uit bij elkaar geharkt knip- en plakwerk. Het is bepaald niet academisch.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by