MásMóvil snoept klanten weg bij Movistar, Vodafone en Orange in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
MásMóvil snoept klanten weg bij Movistar, Vodafone en Orange in Spanje
Beeld: Archieffoto

MADRID – De drie grootste telecomproviders in Spanje beginnen een steeds grotere concurrent te krijgen. Movistar, Vodafone en Orange hebben samen in 2019 ongeveer één miljoen klanten verloren waarvan ongeveer de helft overschakelde naar MásMóvil en de andere helft naar kleinere virtuele telecomproviders. De drie grootste providers hebben op het gebied van mobiele telefoonlijnen nog steeds 76,8% in handen en wat betreft internet 83,6%.

In 2019 zijn zo’n 9,5 miljoen mensen overgeschakeld van telecomproviders in zowel de vaste als de mobiele telefoon lijnen. Vanwege de ‘portabilidades’ verloor Movistar 292.717 klanten, Vodafone 164.081 en Orange 385.757 klanten. 

De grote winnaar van deze overschakelingen was MásMóvil dat er 459.016 klanten bij kreeg terwijl diverse kleinere virtuele providers (Operadores Móviles Virtuales) er 385.539 nieuwe klanten bij wisten te krijgen, aldus de gegevens van de Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC).

MásMóvil is met deze jaarresultaten uitgegroeid tot de vierde grootste telecomprovider van Spanje met een aandeel dat in 2019 van 6,5% naar 9,4% steeg wat betreft de internetaansluitingen en van 12,4% naar 13,3% steeg wat betreft mobiele telefoon lijnen.

In 2019 had Movistar een aandeel van 29,6% wat betreft de mobiele telefoon lijnen terwijl dat 22,4% was voor Vodafone en 24,8% voor Orange. 

Wat betreft glasvezel internet kwamen er vorig jaar 7,5 miljoen nieuwe aansluitingen bij waardoor het totaal aansluitingen van ‘fibra’ steeg naar 54 miljoen. Spanje is daarmee het EU-land met de hoogste glasvezeldekking. 

LEESTIP: Internet in Spanje sneller dan in België, Duitsland, Frankrijk en de VS

Bijna 82% van de internetverbindingen in Spanje heeft een snelheid van 30 Mbps of meer terwijl dat in 2018 nog 74% was. Het aantal internetverbindingen van 100 Mbps of meer is gestegen van 59% in 2018 naar 76% in 2019.

Het aantal abonnees van internet televisie bij de telecomproviders is in 2019 gestegen naar 7,8 miljoen huishoudens. Daarvan heeft meer dan 80%  (6,4 miljoen huishoudens) een pakket met tv, internet en mobiel afgesloten bij een telecomprovider.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.