DNA bewijst dat Pilar niet de buitenechtelijke dochter van kunstenaar Salvador Dalí is

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – Pilar Abel, de vrouw die meent de buitenechtelijke en niet erkende dochter te zijn van de Catalaanse kunstenaar Salvador Dalí, heeft niet haar zin gekregen. Bij zowel onderzoeken in Madrid alsook in Barcelona is gebleken dat het DNA van Pilar niet overeenkomt met dat van Dalí waardoor de kans erg klein is dat zij de dochter is van de Catalaanse kunstenaar. Speciaal voor deze test werd het lichaam van Dalí uit zijn mausoleum gehaald, iets waar de Fundación Dalí uiteraard tegen was.

Het is nu ook deze Dalí stichting die aan heeft gegeven dat Pilar Abel moet opdraaien voor alle kosten van de opgraving van Salvador Dalí en de zaak moet rusten aangezien nu bewezen is dat ze geen familie van Dalí is. De krant La Vanguardia nam nadat ze achter de negatieve resultaten waren gekomen contact op met de vermeende dochter die over de telefoon aangaf verrast te zijn door de uitslag, iets waarvan zijzelf nog niet op de hoogte was gesteld. Toch meent zij dat er een fout is begaan en gaat ze met haar advocaat overleggen wat de volgende stappen kunnen zijn want, zo zegt Pilar, ik bén dochter van Dalí en dat zal ik bewijzen ook.

Salvador Dalí overleed in januari 1989 en werd daarna begraven in zijn eigen museum in Figueres, provincie Girona. Daar ligt de wereldberoemde Catalaanse kunstenaar in een mausoleum waar jaarlijks miljoenen mensen naartoe gaan om hem de eer te bewijzen en zijn surrealistische kunst te bekijken. Waarschijnlijk heeft ook de in Girona wonende Pilar Abel dat meerdere keren gedaan om het graf van haar vader te bezoeken. Althans, zij meent dat Salvador haar vader is maar daar heeft ze niet genoeg bewijzen voor.

Volgens Pilar hadden haar moeder en Salvador Dalí in 1955 een affaire toen deze voor een andere familie als kindermeisje werkte in de gemeente Cadaqués, waar Salvador Dalí samen met zijn muze en vrouw Gala woonde. Dit is echter nooit bewezen en ook nooit door de familie van Dalí erkend.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.