DNA bewijst dat Pilar niet de buitenechtelijke dochter van kunstenaar Salvador Dalí is

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

DNA bewijst dat Pilar niet de buitenechtelijke dochter van kunstenaar Salvador Dalí is

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GIRONA – Pilar Abel, de vrouw die meent de buitenechtelijke en niet erkende dochter te zijn van de Catalaanse kunstenaar Salvador Dalí, heeft niet haar zin gekregen. Bij zowel onderzoeken in Madrid alsook in Barcelona is gebleken dat het DNA van Pilar niet overeenkomt met dat van Dalí waardoor de kans erg klein is dat zij de dochter is van de Catalaanse kunstenaar. Speciaal voor deze test werd het lichaam van Dalí uit zijn mausoleum gehaald, iets waar de Fundación Dalí uiteraard tegen was.

Het is nu ook deze Dalí stichting die aan heeft gegeven dat Pilar Abel moet opdraaien voor alle kosten van de opgraving van Salvador Dalí en de zaak moet rusten aangezien nu bewezen is dat ze geen familie van Dalí is. De krant La Vanguardia nam nadat ze achter de negatieve resultaten waren gekomen contact op met de vermeende dochter die over de telefoon aangaf verrast te zijn door de uitslag, iets waarvan zijzelf nog niet op de hoogte was gesteld. Toch meent zij dat er een fout is begaan en gaat ze met haar advocaat overleggen wat de volgende stappen kunnen zijn want, zo zegt Pilar, ik bén dochter van Dalí en dat zal ik bewijzen ook.

Salvador Dalí overleed in januari 1989 en werd daarna begraven in zijn eigen museum in Figueres, provincie Girona. Daar ligt de wereldberoemde Catalaanse kunstenaar in een mausoleum waar jaarlijks miljoenen mensen naartoe gaan om hem de eer te bewijzen en zijn surrealistische kunst te bekijken. Waarschijnlijk heeft ook de in Girona wonende Pilar Abel dat meerdere keren gedaan om het graf van haar vader te bezoeken. Althans, zij meent dat Salvador haar vader is maar daar heeft ze niet genoeg bewijzen voor.

Volgens Pilar hadden haar moeder en Salvador Dalí in 1955 een affaire toen deze voor een andere familie als kindermeisje werkte in de gemeente Cadaqués, waar Salvador Dalí samen met zijn muze en vrouw Gala woonde. Dit is echter nooit bewezen en ook nooit door de familie van Dalí erkend.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.