Acht gemaskerde mannen vallen homo man aan in Madrid (UPDATE)

Acht gemaskerde man vallen homo man aan in Madrid
Beeld: Policía Nacional / Twitter

Acht gemaskerde mannen vallen homo man aan in Madrid (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Afgelopen zondag kreeg een 20-jarige jongeman in Madrid te maken met homofoob geweld. 8 gewapende jonge mannen vielen de jongen aan en brachten hem serieuze letsels toe. De laatste tijd is het homofoob geweld in Madrid zichtbaar toegenomen.

Een 20-jarige jongeman van Spaanse afkomst kreeg het afgelopen zondagmiddag zwaar te verduren. De aanval gebeurde rond 17.15 uur. Het slachtoffer begaf zich nietsvermoedend naar het portaal van zijn huis. Tegelijkertijd kwamen een aantal mannen aangelopen met truien, waarvan de kap over hun hoofd was getrokken. Aanvankelijk riepen de mannen het slachtoffer toe dat hij ‘walgelijk’ en een ‘flikker’ was.

Vervolgens namen ze de jongen beet, sneden hem in zijn lip en trokken zijn broek naar beneden. De daders sneden met een mes het woord maricón (flikker) in zijn achterwerk. De jongeman werd ook constant uitgescholden, en het woord anticristo (antichrist) werd regelmatig herhaald.

De nationale politie onderzoekt de misdaad. De camerabeelden van de hele buurt worden onderzocht om na te gaan of de daders ergens werden gefilmd en of iemand van hen kan worden geïdentificeerd.

De organisatie ter verdediging van de rechten van holebi’s, Kikif, diende klacht in tegen de daders. Zij noemt het gebeuren een voorbeeld van ‘georganiseerde, ernstige en criminele’ feiten tegen iemand met een andere geaardheid. Het feit dat de daders de jongeman opwachten toont aan dat het om een geplande aanval gaat.

De organisatie vraagt bovendien aan de politieke partijen dat zij ‘rechtlijnig en duidelijk elke misdaad tegen de LGBTI gemeenschap veroordelen.’ Ze bevestigt dat de gemeente Madrid snel het thema van de stijgende misdaad tegen anders geaarden dient aan te pakken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.