63-jarige Belgische man die vriendin doodstak 10 jaar Spaanse cel in

63-jarige Belgische man die vriendin doodstak 10 jaar Spaanse cel in
Beeld: Freepik

63-jarige Belgische man die vriendin doodstak 10 jaar Spaanse cel in

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De nu 63-jarige Belg Danny Lauwers (bron) die in juli 2019 zijn tevens Belgische partner Riet Suy (bron) vermoorde door haar neer te steken, is tot 10 jaar celstraf veroordeeld. Eerder werd de Belgische man door een volksjury schuldig bevonden. De openbare aanklager vroeg in eerste instantie 25 jaar celstraf maar heeft dat verlaagd naar 20 jaar celstraf. De Belg moet ook 75.000 euro schadevergoeding betalen aan de dochter van de vermoorde vrouw.

De op 22 juli 2019 61 jaar oude Belgische man heeft zijn 57-jarige partner vermoord in hun woning in Calpe aan de Costa Blanca. De man probeerde na zijn daad zichzelf van zijn leven te beroven maar slaagde daar niet in. De moordenaar werd na de vondst van een dochter opgenomen in het ziekenhuis en gearresteerd. In deze Belgische krant wordt geschreven dat het over de 63-jarige cafébaas Danny Lauwers gaat die zijn 57-jarige partner Rier Suy in haar hart stak.

Zoals de regionale krant in Spanje in 2019 schreef heeft de man zijn vrouw neergestoken na een ruzie in een restaurant waar het echtpaar de Nationale feestdag van België vierde op zondag 21 juli. Het Belgische stel stond toen pas vier maanden ingeschreven in het bevolkingsregister. Er bestond toen bij de politie geen eerdere melding van partnergeweld.

Het was de dochter van de vrouw die haar dode moeder en haar gewonde stiefvader aantrof in de woning. De toen 61-jarige man heeft met een groot mes zijn 57-jarige vrouw een keer in de maagstreek gestoken wat een dodelijke wond in haar hart bleek te zijn. Daarna heeft de man geprobeerd met hetzelfde mes zelfmoord te plegen maar daar slaagde hij niet in.

Dit alles gebeurde in de woning van het echtpaar in de wijk Vallesa in Calpe. De moord op de vrouw werd in Spanje beschouwd als een nieuwe zaak van ‘violencia de género’ of ‘violencia machista’.

Ga naar de inhoud