51-jarige hondenmoordenaar gearresteerd in Murcia

51-jarige hondenmoordenaar gearresteerd in Murcia
Beeld: Guardia Civil / Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MURCIA – De Guardia Civil in de regio Murcia heeft mede dankzij de inzet van de inwoners een 51-jarige inwoner van het dorp Librilla in de regio Murcia kunnen arresteren voor dierenmishandeling. De man kan gezien worden als een moordenaar vanwege het doden van meerdere honden door ophanging en vergiftiging.

Tijdens de operatie ‘ALBA’ heeft de politie de vermoedelijke dader van de hondenmoorden geïdentificeerd, gelokaliseerd en aangehouden. Het gaat volgens de krant om een 51-jarige Peruaanse inwoner van Totana, terwijl de dode honden werden gevonden in een landgoed van de man in Librilla.

Het politieonderzoek startte halverwege oktober nadat op internet een video verscheen met daarop verschillende honden die dood te zien waren en duidelijk om het leven waren gebracht. De verspreiding van deze video zorgde voor enige onrust in het dorp maar zorgde er ook voor dat de SEPRONA (dieren- en milieupolitie) afdeling van de Guardia Civil in actie kwam.

Toen de politie eenmaal achter de plaats was gekomen waar de honden waren vermoord, lokaliseerde men de honden, een die door ophanging om het leven was gebracht en een andere hond die was vergiftigd, en konden de agenten de eigenaar van deze finca aanhouden. 

De man is gearresteerd vanwege een misdaad gerelateerd met ‘flora, fauna y animales domésticos’ zoals dit in de Spaanse wet staat omschreven. ‘Maltrato animal’ staat als volgt in de ‘Código Penal’: el hecho de maltratar injustificadamente a los animales, mediante cualquier medio o procedimiento, causándoles lesiones que menoscaben gravemente su salud’. Hier staan straffen op van drie maanden tot één jaar.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.