51-jarige hondenmoordenaar gearresteerd in Murcia

51-jarige hondenmoordenaar gearresteerd in Murcia
Beeld: Guardia Civil / Twitter

MURCIA – De Guardia Civil in de regio Murcia heeft mede dankzij de inzet van de inwoners een 51-jarige inwoner van het dorp Librilla in de regio Murcia kunnen arresteren voor dierenmishandeling. De man kan gezien worden als een moordenaar vanwege het doden van meerdere honden door ophanging en vergiftiging.

Tijdens de operatie ‘ALBA’ heeft de politie de vermoedelijke dader van de hondenmoorden geïdentificeerd, gelokaliseerd en aangehouden. Het gaat volgens de krant om een 51-jarige Peruaanse inwoner van Totana, terwijl de dode honden werden gevonden in een landgoed van de man in Librilla.

Het politieonderzoek startte halverwege oktober nadat op internet een video verscheen met daarop verschillende honden die dood te zien waren en duidelijk om het leven waren gebracht. De verspreiding van deze video zorgde voor enige onrust in het dorp maar zorgde er ook voor dat de SEPRONA (dieren- en milieupolitie) afdeling van de Guardia Civil in actie kwam.

Toen de politie eenmaal achter de plaats was gekomen waar de honden waren vermoord, lokaliseerde men de honden, een die door ophanging om het leven was gebracht en een andere hond die was vergiftigd, en konden de agenten de eigenaar van deze finca aanhouden. 

De man is gearresteerd vanwege een misdaad gerelateerd met ‘flora, fauna y animales domésticos’ zoals dit in de Spaanse wet staat omschreven. ‘Maltrato animal’ staat als volgt in de ‘Código Penal’: el hecho de maltratar injustificadamente a los animales, mediante cualquier medio o procedimiento, causándoles lesiones que menoscaben gravemente su salud’. Hier staan straffen op van drie maanden tot één jaar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

25
Reageer op dit artikel

18 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Fred

In Spanje gebeurt ook zoveel dieren leed. Neem alleen al die Galgo’s. Duizenden worden naar doding stations gebracht of opgehangen of gewoon op straat geschopt. Deze kerel verdiend ook een strenge straf. En dan terug naar land van herkomst.

Wizza

Wat me altijd opvalt onder de rubriek “huisdieren” is dat men altijd woedend is als het om marteling/moord op katten en honden gaat, maar het feit dat er miljarden dieren gemarteld en vermoord worden in de vee industrie schijnt niemand te deren. Ik kan vele feiten opnoemen die zo gruwelijk zijn betreffende konijnen, eenden, kippen, varkens, koeien enz. enz., maar dan heb ik wel een heel boekwerk nodig. Zullen we ons daar ook eens een keer druk om maken? En natuurlijk er wat aan DOEN. Zeker met de Kerst in aantocht is het nog een keer vele MILJARDEN dieren extra… Lees verder »

Wizza

Straf uitzitten en opzouten naar Peru.

Martin

In het Spaanse artikel is sprake van een mogelijke ophanging door de hond zelf!
Mmm…Is een beetje ongeloofwaardig dat de hond in kwestie zelf het touw ergens anderhalve meter boven de grond heeft vastgemaakt en vervolgens om zijn nek gedaan heeft en daarna het kistje waar hij op moest staan weg geschopt heeft.
Hou toch op zeg. Die smerige rat heeft het gewoon gedaan en moet derhalve zeer zwaar gestraft worden.
Maar, dat gaat niet gebeuren zo lang men ook nog legaal en zeer bruut stieren mag vermoorden.

Miel

Dat die man zijn honden heeft gedood is inderdaad de meest voor de hand liggende conclusie. Daarom is hij dan ook opgepakt als verdachte. De formulering in de oorspronkelijke Spaanse tekst wijst er echter op dat ook rekening gehouden wordt met een andere mogelijkheid. Maar zelfs indien hij verantwoordelijk is voor de dood van die dieren is hij nog altijd geen moordenaar. Het doden van beesten (ook honden) wordt enkel door fanatieke zogezegde dierenliefhebbers als een moord bestempeld. Bovendien is iedere verdachte onschuldig zolang zijn schuld niet is bewezen. Ik vind dus al dit hysterisch gekrijs niet alleen onterecht, maar… Lees verder »

jan

(nou, nou, nou het is een psychopaat!)
Maar al die maffe reacties?
Ik snap niet dat jullie met al die reacties doorgaan, zie je toch ook niet in andere kranten.
groeten Jan

Dick

Wijze woorden van Jan. En menig reageerder vertoont eveneens psychopatische trekjes.

Wizza

Aan dit soort figuren zit geen andere kant.

Miel

Als algemeen erkende zuurpruim voel ik me verplicht te wijzen op de abominabele vertaling van dit artikel die aan de basis ligt van onderstaande hysterische maar vooral voorbarige reacties. In de Spaanse tekst is nergens sprake van een moordenaar maar van iemand die verdacht wordt van dierenmishandeling. Dat dit ook volgens de Spaanse wetgever niet gelijk staat met moord mag blijken uit de vermelde strafmaat. Verder wijst de omschrijving ‘ahorcado por su propio peso’ er m.i. op dat rekening wordt gehouden met de mogelijkheid dat de hond zich per ongeluk zelf heeft verhangen en tevens is er sprake van een… Lees verder »

Hugo Asceet

Bla Bla Bla Wa voor zever is da

jeff_delava66@hotmail.com

Gewoon vastbinden aan een paal en een bonde razige honden erop los laten!
Zijn ballen eerst aub!

CARLO.

DEZE SLACHTER MOET UIT DE MAATSCHAPPY VERWYDERD WORDEN, MAAR MOET EERST EEN ZWARE STRAF ONDERGAAN.

Wim

Mart,ik ga graag met je mee naar die vuile schoojer

Nel Blaauwiekel

Wat een rat. Wat mij betreft overkomt hem hetzelfde als de honden, want deze straf is natuurlijk belachelijk. Moet minstens 10 jaar zijn.

maclaren0@gmail.com

Max 1 jaar!!! we zijn hier precies in Belgié voor elke hond of dier min 15 jaar zonder commentaar

Anoniem

Mag wat mij betreft veeeeeeel zwaarder gestraft worden!!! Iemand die zoiets doet met dieren is ook een gevaar voor de mens!!!

Hugo Asceet

Wie het kan dieren op zo’n manier te behandelen is gevaarlijk om onze samenleving te vernietigen. Het zijn barbaarse wezens die moeten met een molensteen rond de hals in het diepste van de zee geworpen worden.

Ditte

Drie maanden tot 1 jaar celstraf en als deze vent nog geen strafblad heeft wordt dit kwijt gescholde. Dus hij kan gewoon verder gaan met het afslachten.

Johanna

Hele zware straf geven, en een hele hoge boete laten betalen.
Die man hoort niet op straat, maar vast in de bak.

Mart

Graag willen wij kennis maken met deze meneer. We hebben nog wat gif en een touw is zo gevonden. Bedoelen we voor de rest niks mee maar misschien begrijpt die het dan beter.

Fred

Dood schieten die vent. Oog om oog tand om tand. Zo’n mens heeft geen recht om te leven.

pedro

Naam en adres a.u.b. van deze moordenaar

Ivo girardin

Ik wil die man effe in mijn handen houden. 20inuten maar en hij zal de dag vervloeken dat hij geboren werd

Hans

Beste Ivo, Als je, zoals internet aangeeft, acht bij de lokale politie Antwerpen werkt dan hoop ik dat je baas meeleest en eens een hartig woordje met je gaat praten. Van de politie mag je toch verwachten dat ze niet aangeven iemand te willen martelen/folteren (want waarom zou iemand anders na 20 minuten de dag dat hij werd geboren vervloeken?), los van het feit dat het artikel ernstig overdreven is in het Nederlands ten opzichte van de Spaanse versie. Daar in wel ruimte voor nuance, ophanging van honden en katten aan hun halsband in namelijk helaas geen utopie. Bij de… Lees verder »

Anoniem

Het zou toch verstandiger zijn om de psyche van zo’n mens onder de loep te nemen als een schrale gevangenis straf van één jaar, want zo’n stoornis verdwijnt niet na een gevangenis straf, een tikkende tijdbom moet je onschadelijk maken, anders zijn de gevolgen niet te overzien.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.