Search
menu
Search

51-jarige hondenmoordenaar gearresteerd in Murcia

Oeps ... foto ontbreekt!

51-jarige hondenmoordenaar gearresteerd in Murcia

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – De Guardia Civil in de regio Murcia heeft mede dankzij de inzet van de inwoners een 51-jarige inwoner van het dorp Librilla in de regio Murcia kunnen arresteren voor dierenmishandeling. De man kan gezien worden als een moordenaar vanwege het doden van meerdere honden door ophanging en vergiftiging.

Tijdens de operatie ‘ALBA’ heeft de politie de vermoedelijke dader van de hondenmoorden geïdentificeerd, gelokaliseerd en aangehouden. Het gaat volgens de krant om een 51-jarige Peruaanse inwoner van Totana, terwijl de dode honden werden gevonden in een landgoed van de man in Librilla.

Het politieonderzoek startte halverwege oktober nadat op internet een video verscheen met daarop verschillende honden die dood te zien waren en duidelijk om het leven waren gebracht. De verspreiding van deze video zorgde voor enige onrust in het dorp maar zorgde er ook voor dat de SEPRONA (dieren- en milieupolitie) afdeling van de Guardia Civil in actie kwam.

Toen de politie eenmaal achter de plaats was gekomen waar de honden waren vermoord, lokaliseerde men de honden, een die door ophanging om het leven was gebracht en een andere hond die was vergiftigd, en konden de agenten de eigenaar van deze finca aanhouden. 

De man is gearresteerd vanwege een misdaad gerelateerd met ‘flora, fauna y animales domésticos’ zoals dit in de Spaanse wet staat omschreven. ‘Maltrato animal’ staat als volgt in de ‘Código Penal’: el hecho de maltratar injustificadamente a los animales, mediante cualquier medio o procedimiento, causándoles lesiones que menoscaben gravemente su salud’. Hier staan straffen op van drie maanden tot één jaar.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?