15 cm sneeuw in de provincie Alicante met oranje weeralarm voor de Marina Baja

15 cm sneeuw in de provincie Alicante met oranje weeralarm voor de Marina Baja
Beeld: Twitter

15 cm sneeuw in de provincie Alicante met oranje weeralarm voor de Marina Baja

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Zoals al eerder is voorspeld en vermeld op onze website heeft de provincie Alicante te maken met een behoorlijke sneeuwval. Er werd veel sneeuw verwacht en dat resulteerde in een oranje weeralarm van de Spaanse weerdienst Aemet voor het binnenland van de provincie. Op vrijdag geldt dat weeralarm ook voor de comarca Marina Alta aan de Costa Blanca.

Storm Filomena laat flink van zich merken in de provincie Alicante waar men in het binnenland te maken heeft met lage temperaturen, ijsvorming en sneeuwval. Op donderdag werd 15 centimeter sneeuw geregistreerd en moesten diverse wegen, ondanks de voorbereidingen, toch worden afgesloten.

De meeste sneeuw viel vanaf 700 meter hoogte waar bergen en natuurgebieden zoals Cid-Maigmó, Mariola, Carrasqueta, Reconco, Aitana, Cabeço, Xorret del Catí, Serrella, Puig Campana, Carxe, Sierra de Salinas en Font Roja ontoegankelijk waren of te maken hadden met gesloten wegen.

In dorpen zoals Benifallim, Penáguila, Fageca, Alfafara, Tollos, Agres, Benasau, Alcoleja, Alcoy, Villena, Cocentaina, Beneixama, Biar, Onil en Ibi was de sneeuw te merken op de daken, de wegen, parken en in de weilanden.

Voor vrijdag heeft de provincie Alicante in het binnenland opnieuw een oranje weeralarm gekregen, net zoals delen van de provincies Castellón en Valencia en het binnenland van de autonome regio Murcia. 

Voor Castilla-La Mancha geldt in een groot deel van de regio een rood weeralarm vanwege hevige sneeuwval en extreem lage temperaturen.

Marina Alta 

Het opvallende is dat het oranje weeralarm in de provincie Alicante tot in de Marina Alta comarca gaat op vrijdag. Zo hebben Alcoy, Denia net boven Benidorm ook een oranje weeralarm voor mogelijke sneeuwval. In principe spreekt de Aemet over 15 cm sneeuw vanaf 600 meter hoogte.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.