Paniek als Facebook en Instagram sluiten in Europa: volg SpanjeVandaag via de nieuwsbrief, notificaties of Twitter

Paniek als Facebook en Instagram sluiten in Europa: volg SpanjeVandaag via de nieuwsbrief, notificaties of Twitter
Beeld: Canva

Paniek als Facebook en Instagram sluiten in Europa: volg SpanjeVandaag via de nieuwsbrief, notificaties of Twitter

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Paniek bij veel Facebookers en Instagrammers nu het moederbedrijf van Facebook en Instagram (Meta) dreigt met het sluiten van hun social media-platformen in Europa. De kans dat dit ook echt gebeurt is natuurlijk klein maar Meta probeert zo druk uit te oefenen op de Europese Unie om een versoepeling van de maatregelen voor uitwisseling van data af te dwingen. Veel lezers volgens SpanjeVandaag op onze Facebookpagina en de Facebookgroep of op Instagram maar stel dat dit niet meer kan, hoe kom je dan bij ons dagelijkse Spanje nieuws terecht? Dat kan door direct naar de website te gaan, via Twitter, Linkedin, de nieuwsbrief en notificaties.

Volgens Meta is het verwerken en uitwisselen van gebruikersdata tussen landen zeer belangrijk voor de dienstverlening en meer nog voor de advertenties. De EU wil juist deze verwerking van gebruikersdata meer aan regelgeving binden, vooral als het gaat om uitwisseling van deze data naar derde landen. Meta en de EU onderhandelen over deze gebruikersdata en dit jaar moet er een akkoord komen. Maar Mark Zuckerberg van Meta heeft nu al gedreigd te stoppen met Facebook en Instagram in Europa als de EU haar regels niet versoepeld. Stel dat dit gebeurt (kans is klein), hoe kom je dan bij het nieuws van SpanjeVandaag terecht?

Volgers

SpanjeVandaag is uiteraard erg blij met de bijna 37.900 leden van onze Facebookgroep, de bijna 42.000 mensen die onze Facebookpagina volgen en de bijna 5.000 volgers op onze Instagram-account (en de meer dan 4.600 Twitter-volgers) maar stel dat dit niet meer mogelijk is omdat Mark Zuckerberg zijn poot stijf houdt en de stekker uit Facebook en Instagram trekt in Europa. Hoe moeten deze volgers dan bij het actuele Spanje nieuws terechtkomen? Er zijn diverse mogelijkheden die we graag uitleggen.

Direct naar de website gaan

De makkelijkste optie is gewoon direct naar de website van www.spanjevandaag.com te gaan. Op de voorpagina staat al het actuele Spanje nieuws van nieuw naar oud gerangschikt en kan al het nieuws de hele dag door gelezen worden. De redactie plaats al vanaf 7 uur ‘s morgens de eerste artikelen waarnaar in de loop van de dag meer artikelen volgen. Daarnaast kun je zoeken in de meer dan 20.000 gepubliceerde artikelen die onderverdeeld zijn in rubrieken.

SpanjeVandaag heeft geen Android of iPhone app want dat is te kostbaar en moeilijk om bij te houden maar het is altijd mogelijk om onze website aan het startscherm van de smartphone toe te voegen. Hoe dat moet kun je ongetwijfeld in Google vinden.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Elke dag rond 19 uur stuurt SpanjeVandaag de dagelijkse GRATIS nieuwsbrief met daarin het actuele Spanje nieuws van die dag. Dat doen we al meer dan 10 jaar en inmiddels gaat de dagelijkse nieuwsbrief naar meer dan 50.000 abonnees. Dat doen wij via de speciale dienst van Mailchimp omdat we willen dat de nieuwsbrieven correct en direct om 19 uur afgeleverd worden in de e-mail-inbox van de meer dan 50.000 abonnees.

Aanmelden voor de nieuwsbrief is altijd GRATIS en kan via deze pagina door daar jouw e-mailadres in te voeren en daarna de bevestigingsmail te bevestigen. Wij vragen geen voor- en achternamen en andere informatie, alleen een e-mailadres. Afmelden en het aanpassen van jouw gegevens en/of e-mailadres kan via de links die onderaan elke nieuwsbrief staan, daarvoor hoef je geen contact met de redactie op te nemen.

Accepteren notificaties

Sinds kort zijn wij weer begonnen met het aanbieden van push-meldingen. Dat zijn notificaties in de internetbrowser die te zien zijn als we een nieuw artikel publiceren. Als het goed is verschijnt er een pop-up melding op je beeldscherm als je SpanjeVandaag bezoekt en kun je de notificaties accepteren en inschakelen of niet accepteren.

Als je deze inschakelt dan krijg je dus automatisch elke keer als wij een nieuw artikel plaatsen een kleine melding in beeld of op je computer zodat je altijd op de hoogte blijft. Inmiddels zijn er al meer dan 30.000 lezers die SpanjeVandaag op deze manier volgen.

Heb je per ongeluk op JA geklikt en wil je deze soms vervelende meldingen niet meer ontvangen, geen probleem, KLIK DAN HIER voor een artikel dat wij geschreven hebben daarover. Daarin kun je lezen hoe je de notificaties in de internetbrowser makkelijk kunt uitzetten.

Volg ons op Twitter

De lezers die een Twitter-account hebben kunnen ons ook op dat social media-platform volgen. Dat is geen eigendom van Meta (Facebook en Instagram) en heeft dus niets met de dreiging van Mark Zuckerberg te maken. Er zijn inmiddels al meer dan 4.600 volgers op onze Twitter-account.

Volg ons op LinkedIn

Sinds enkele maanden publiceren wij onze artikelen ook op onze LinkedIn-pagina. We hebben daar ongeveer 150 volgers maar als jij zelf een LinkedIn-account hebt kun je ons ook daar volgen om zo op de hoogte te blijven van ons dagelijks nieuws.

Alternatieven

Zijn er lezers die nog een ander platform weten om ons dagelijkse nieuws bij de lezers te brengen, laat het ons weten via ons contactformulier. In Nederland en België kun je ook Google Nieuws gebruiken om SpanjeVandaag.com te volgen, iets wat binnenkort ook weer mogelijk is in Spanje. We hebben al vaker nagedacht over WhatsApp en Telegram maar daar blijkt niet veel animo voor te zijn bij de lezers

Ga naar de inhoud