De Nederlandse Primark Zeeman opent nieuwe winkel in Murcia

De Nederlandse Primark Zeeman opent nieuwe winkel in Murcia
Beeld: Zeeman.com/es / web

De Nederlandse Primark Zeeman opent nieuwe winkel in Murcia

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURICA – De Nederlandse textielsuper Zeeman heeft de vierde winkel in de Murcia regio geopend. De Zeeman of ‘See-mán’ is sinds 2015 actief in Spanje waar de keten ook wel de ‘Nederlandse Primark’ of ‘Primark holandés’ genoemd wordt. In slechts 8 jaar tijd is Zeeman gegroeid van de eerste winkel in het Catalaanse Figueres naar 164 winkels in heel Spanje. Daarnaast heeft Zeeman in Spanje in juni 2022 ook de online webwinkel geopend.

De nieuwe ‘tienda de barrio’ (buurtwinkel) in Murcia is gelegen aan de Paseo Marqués de Corvera 66 in de wijk Carmen in Murcia-stad. Deze nieuwe vestiging is dus alweer de vierde winkel in de Murcia regio maar de 164e winkel in heel Spanje. Zeeman groeit enorm snel in Spanje, van de 56 winkels in 2019 naar 83 winkels in 2020 en 117 winkels in 2021 naar de 163 winkels einde 2022.

Zeeman in Spanje

In 2015 werd de eerste Spaanse Zeeman winkel geopend in de stad Figueres (bekend van het Dalí museum) gevolgd door een winkel in de stad Girona, beiden in Catalonië. Na de eerste winkels in de provincie Girona werden er diverse winkels geopend in de stad Barcelona gevolgd door winkels in de randsteden van Barcelona, Lleida, de stad Tarragona en Reus en steeds meer steden in Catalonië, Aragón, Madrid, La Rioja, Navarra, Castilië en León, de Valencia regio en Murcia. KLIK HIER voor de kaart van Spanje met alle Zeeman winkels.

Over de oer-Hollandse naam van de winkel valt te twisten want deze kan niet goed uitgesproken worden in het Spaans waardoor de ‘Zeeman’ dus in Spanje ‘See-mán’ met klemtoon op de a is geworden. Maar Zeeman heeft er bewust voor gekozen om overal in Europa dezelfde naam aan te houden.

Ga naar de inhoud