IKEA zonnepanelen in Spanje in de verkoop gegaan vanaf 4.170 euro

IKEA zonnepanelen in Spanje in de verkoop gegaan vanaf 4.170 euro
Beeld: 123rf (aangepast)

IKEA zonnepanelen in Spanje in de verkoop gegaan vanaf 4.170 euro

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Na lang wachten is het eindelijk zover. IKEA heeft nu ook Spanje aan het rijtje landen toegevoegd waar de Zweedse meubelgigant zonnepanelen aanbiedt. In 2013 riep IKEA al ‘vi är redo’ wat Zweeds is voor ‘wij zijn er klaar voor’ wat betreft de verkoop van zonnepanelen in Spanje maar tot nu toe was IKEA echter nog niet klaar voor de verkoop van de zonnepanelen in Spanje (vi är inte redo än in het Zweeds).

Maar sinds kort staan de SOLSTRÅLE zonnepanelen op de website van IKEA in Spanje. Deze worden door het Zweedse meubelbedrijf samen met Contigo Energía aangeboden in Spanje waarbij de zonnepanelen verkocht worden in de IKEA winkels maar geplaatst en onderhouden worden door Contigo Energía, een filiaal van Grupo Gesternova.

Het nieuws dat in de lente 2021 de zonnepanelen van IKEA in Spanje een realiteit zouden worden werd eind 2020 al bekend gemaakt maar nu zijn op de speciale website alle prijzen, voorwaarden etc. te lezen.

Vanaf 4.170 euro

De SOLSTRÅLE zonnepanelen worden al aangeboden vanaf 4.170 euro (inclusief IVA/btw) voor een kleine woning tot 7.890 euro voor een grote woning en in de zogenaamde PLUS versie met meer efficiëntie en garantie.

Mogelijkheid 1

De eerste mogelijkheid is bestemd voor een klein huis of woning met beperkt verbruik overdag met de optie van 4 fotovoltaïsche panelen 340W of 390W; een Solax of SolarEdge omvormer; een 5 jaar garantie op geproduceerde elektriciteit en minimaal 10 jaar garantie op componenten.

Prijs voor de standaard versie is 4.170 euro (incl.IVA) of voor de PLUS versie (meer efficiëntie en garantie) voor 4.925 euro (incl. IVA).

Mogelijkheid 2 

De tweede mogelijkheid is bestemd voor een middelgroot huis of woning met matig verbruik overdag met de optie van 8 fotovoltaïsche panelen 340W of 390W; een Solax of SolarEdge omvormer; een 5 jaar garantie op geproduceerde elektriciteit en minimaal 10 jaar garantie op componenten.

Prijs voor de standaard versie is 5.088 euro (incl.IVA) of voor de PLUS versie (meer efficiëntie en garantie) voor 6.179 euro (incl. IVA).

Mogelijkheid 3

De derde mogelijkheid is bestemd voor een groter huis of goed uitgeruste woning met een aanzienlijk verbruik overdag met de optie van 12 fotovoltaïsche panelen 340W of 390W; een Solax of SolarEdge omvormer; een 5 jaar garantie op geproduceerde elektriciteit en minimaal 10 jaar garantie op componenten.

Prijs voor de standaard versie is 6.633 euro (incl.IVA) of voor de PLUS versie (meer efficiëntie en garantie) voor 7.890 euro (incl. IVA).

Hulp en subsidies beschikbaar

Afhankelijk van waar je woont, kun je genieten van een korting op de onroerendgoedbelasting (IBI). Sommige lokale autoriteiten bieden ook financiële hulp om het systeem aan te schaffen. Contigo Energía helpt je bij het onderzoeken van de mogelijkheden in jouw woonplaats en bij het invullen van het papierwerk.

Voor meer informatie, mogelijkheden, vragen en antwoorden en allerlei informatie over de prijzen etc. kun je de IKEA website bezoeken (in het Spaans).

ikea1
Beeld: IKEA.es
Ga naar de inhoud