Vanaf 27 en 28 maart goedkoop van Alicante naar Madrid met twee low cost hogesnelheidstrein operators

Vanaf 27 en 28 maart goedkoop van Alicante naar Madrid met twee low cost hogesnelheidstrein operators
Beeld: Renfe & Ouigo

Vanaf 27 en 28 maart goedkoop van Alicante naar Madrid met twee low cost hogesnelheidstrein operators

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Vanaf 27 maart begint de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe met de Avlo low cost hogesnelheidstrein haar traject tussen Alicante en Madrid. Volgens Renfe zijn er al kaartjes te koop vanaf 7 euro voor een enkele reis. Op 28 maart komt bij het huidige aanbod ook de route die het Franse Ouigo gaat rijden tussen Alicante en Madrid met tickets vanaf 9 euro enkele reis. Meer en goedkoper dan ooit zal Alicante verbonden zijn met de Spaanse hoofdstad.

Avlo vanaf 27 maart reizen

Renfe blijft de Avlo-merknaam gebruiken voor haar netwerk van goedkope treinen en breidt deze uit met een nieuwe route tussen Alicante en Madrid, met tussenstops in Villena, Albacete en Cuenca vanaf 27 maart. Om deze nieuwe verbinding te promoten, worden tickets vanaf nu verkocht voor prijzen vanaf 7 euro. De nieuwe Avlo-treinen van Renfe zullen dagelijks twee reizen maken tussen Madrid en Alicante, waardoor er per dag 1.436 extra zitplaatsen beschikbaar zijn tussen deze steden. Alle treinen zullen stoppen in Albacete, terwijl één van de twee dagelijkse treinen ook zal stoppen in Cuenca en Villena.

De treinen die vertrekken vanuit Madrid-Chamartín en aankomen in Alicante vertrekken om 7:00 en 17:00 uur, en komen aan om 9:32 en 19:20 uur. In de tegenovergestelde richting vertrekken de treinen om 11:45 en 21:00 uur vanuit Alicante en arriveren ze in de hoofdstad van Spanje om 14:05 en 23:31 uur.

Tickets voor de trein zijn verkrijgbaar vanaf een basisprijs van 7 euro inclusief handbagage en persoonlijke tas. Naast deze prijs kunnen klanten extra diensten aanschaffen, zoals het kiezen van een zitplaats, het wijzigen of annuleren van hun reservering, of het betalen voor extra bagage. Er is slechts één klasse beschikbaar op de trein.

Ouigo vanaf 28 maart te koop

Op 28 maart zal Ouigo de verkoop van tickets openen en de startdatum aankondigen voor hun nieuwe route tussen Madrid, Albacete en Alicante. De algemene ticketprijzen beginnen bij 9 euro.

De Franse maatschappij zal dagelijks twee heen-en-terug-frequenties (vier ritten) aanbieden die de stations Madrid-Chamartín, Albacete en Alicante in minder dan twee en een half uur met elkaar verbinden.

Ouigo heeft verder aangegeven dat zij rijden met treinen met de grootste capaciteit op de markt, waarbij er 509 zitplaatsen verdeeld zijn over twee verdiepingen in een enkele eenheid en 1.018 in een meervoudige eenheid, wat resulteert in een wekelijks aanbod van meer dan 28.000 zitplaatsen (4.000 per dag) tussen deze steden.

Ouigo heeft haar aanwezigheid in de regio Valencia voltooid met deze nieuwe verbindingen, waar zij sinds oktober 2022 drie dagelijkse frequenties (zes ritten) biedt tussen de stations Madrid-Chamartín en Valencia.

hogesnelheidstreinen spanje
AVE, AVLO, Ouigo en Iryo en de liberalisering van het Spaanse spoorwegnetwerk
Het Spaanse spoorwegnetwerk is geliberaliseerd waardoor de monopoliepositie van Renfe voorbij is waardoor het Franse Ouigo sinds 2021 en vanaf deze week het …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud