Op welke plaats staat Spanje op de lijst van meest verslaafde landen aan internet?

Op welke plaats staat Spanje op de lijst van meest verslaafde landen aan internet?
Beeld: Canva

Op welke plaats staat Spanje op de lijst van meest verslaafde landen aan internet?

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Atlas VPN heeft een rapport gepubliceerd over de tijd die gebruikers op internet doorbrengen. Volgens de gegevens bedroeg de gemiddelde internetbrowsertijd in 2022 397 minuten per dag (6 uur en 37 minuten) en nam deze af met 20 minuten in vergelijking met 2021. Deze cijfers zijn afgeleid van de gegevens verstrekt door Meltwater en We Are Social, en er worden trends in het gebruik geanalyseerd onder internetgebruikers tussen 16 en 64 jaar.

De meeste internetter in Denemarken besteden de minste tijd aan online zijn van alle Europese landen in de studie, met een gemiddelde van 298 minuten (4 uur en 58 minuten) per dag op internet. De meeste Europese landen besteden ook aanzienlijk minder tijd online dan het wereldwijde gemiddelde. Oostenrijkers besteden dagelijks 322 minuten (5 uur en 22 minuten) aan internetgebruik, terwijl Duitsers 312 minuten (5 uur en 12 minuten) doorbrengen op het internet.

In Spanje is dat 354 minuten (bijna 6 uur) terwijl dat in België én Nederland beide 327 minuten is (5 uur en 45 minuten). Daarmee staan deze EU-landen bijna onderaan de lijst die wereldwijd aangevoerd wordt door Japan met slechts 225 minuten (3 uur en 45 minuten). 

Amerikanen besteden meer dan het gemiddelde omdat ze dagelijks 419 minuten (6 uur en 59 minuten) aan internetgebruik besteden, terwijl Canadezen genieten van internet gedurende 395 minuten per dag (6 uur en 35 minuten). In Latijns-Amerika besteden Argentijnen en Colombianen dagelijks 541 minuten aan internet, in de Filipijnen zijn dit 554 minuten (9 uur en 14 minuten) en in Brazilië zijn dit 572 minuten (9 uur en 32 minuten).

Waarom op internet?

Mensen besteden een aanzienlijk deel van hun leven online, maar wat doen ze daar precies? Voor velen is het internet een onmisbare bron van informatie, waarbij 58% aangeeft dat ze het voornamelijk gebruiken om informatie te vinden. In contact blijven met dierbaren is een andere belangrijke reden voor internetgebruik, met 54% die het als een kernactiviteit noemt. Daarnaast gebruikt de helft van alle mensen (51%) het internet om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en gebeurtenissen. 

Andere opmerkelijke redenen waarom mensen het internet gebruiken zijn het bekijken van video’s, tv-programma’s en films (49%), het onderzoeken van hoe dingen te doen (48%), het vinden van nieuwe ideeën of inspiratie (44%), het onderzoeken van producten en merken (43%), toegang hebben tot en luisteren naar muziek (43%), en het opvullen van vrije tijd en algemeen browsen (41%).

Ga naar de inhoud