IKEA opent alle winkels in Spanje

IKEA opent alle winkels in Spanje
Beeld: 123rf

IKEA opent alle winkels in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Eind mei opende de IKEA al zeven winkels in diverse Spaanse steden en regio’s toen daar de fase 2 van het de-escalatieproces begon maar vanaf maandag 8 juni zullen alle winkels in heel Spanje geopend zijn, ook die bij Madrid, Barcelona, Valencia en Málaga. Alle werknemers die gedurende de corona-crisis tijdelijk werden ontslagen zijn weer aangenomen en het hele IKEA netwerk is vanaf 8 juni weer 100% operationeel, aldus IKEA.

Op 25 mei opende IKEA de winkels in A Coruña, Asturias, Barakaldo, Jerez de la Frontera, Murcia, Sevilla, Zaragoza en het afhaalpunt in Pamplona. Dat waren slechts zeven van de winkels die IKEA heeft in Spanje maar vanaf deze maandag 8 juni komen daar ook de andere IKEA vestigingen bij, inclusief de Canarische Eilanden.

Zo openen de winkels in Málaga, Valencia, de drie winkels bij Barcelona (Badalona, Sabadell en Gran Via L’Hospitalet), de drie winkels bij Madrid (Alcorcon, Ensanche de Vallecas en San Sebastián de los Reyes) en de winkel in Valladolid (Castilië en León).

Maatregelen

Er zijn echter wel maatregelen zoals dat er slechts 40% van de normaal toegestane capaciteit binnen in de winkel mag zijn. Daarom wordt klanten aangeraden om van tevoren naar de website te gaan om te controleren hoeveel mensen er reeds aanwezig zijn. Het is niet meer nodig om van te voren een afspraak te maken.

Klanten en het personeel moeten verplicht een mondkapje dragen en overal in de winkel staat of hangt desinfecterende gel en zijn er handschoenen beschikbaar voor de klanten.

Alle winkelwagentjes worden continue en na elk gebruik gedesinfecteerd door het personeel en de traditionele gele tassen om de Ikea spullen te dragen tot aan de kassa zijn niet meer verkrijgbaar. Dat dient vanaf nu in de blauwe tassen te gebeuren die de klant daarna mee kan nemen naar huis (het is ons niet bekend of deze dan gratis zijn of tegen betaling).

In de winkel dient iedereen de 2 meter social distance te handhaven uit respect naar het personeel en de andere klanten en uiteraard om besmettingen te voorkomen. De klanten worden aangeraden zo min mogelijk artikelen vast te pakken of te proberen, tenzij men het artikel koopt. 

Het wordt aangeraden alleen met creditcard, pinpas of telefoon te betalen. Klanten van 65 jaar en ouder hebben tussen 10-12 en 19-20 uur voorrang bij het winkelen,bij de servicepunten en kassa’s. 

De restaurants en bars (inclusief de hot dogs) blijven gesloten in de winkels die slechts voor 400 m2 open zijn (Fase 1) maar de klanten in de winkels die volledig open zijn (Fase 2) kunnen naar de restaurants gaan maar met slechts 40% van de normaal toegestane capaciteit.

De etenswaren winkels zijn in alle Ikea vestigingen geopend, maar dat was al enkele weken zo (sinds Fase 0).

Meer informatie over de IKEA vestigingen in Spanje en de COVID-19 maatregelen lees je HIER op de website van IKEA Spanje.

Ga naar de inhoud