10x beste stranden van Spanje in 2021

10x beste stranden van Spanje in 2021
Beeld: Playa de Valdevaqueros / 123rf

10x beste stranden van Spanje in 2021

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Elk jaar worden op verschillende websites of magazines de beste stranden gekozen en de lezers van de website Traveler.es en het egdrukte exemplaar van Condé Nast Traveler hebben de onderstaande 10 stranden als beste van Spanje gekozen. Ken jij ze al?

Elk jaar verschijnen er lijstjes met ‘de beste’ of ‘top 10’ en ook dit jaar heeft men weer lijstjes met de beste, mooiste en geweldige stranden in Spanje. In dit geval gaat het om een top 10 van de beste stranden volgens de lezers van het populaire magazine en website Condé Nast Traveler. Het beste strand is te vinden in de autonome regio Andalusië.

Dit zijn volgens de lezers van Condé Nast Traveler de 10 beste stranden van Spanje in 2021:

Cap de Creus (13)

10. Cala Fredosa (Cap de Creus)

Op nummer 10 staat het strand van Cap de Creus in de provincie Gerona (Girona) aan de Costa Brava in Catalonië. Dit strand bevindt zich in een beschermd natuurgebied waardoor de baai beschermd is. Om bij dit kleine strand te komen moet je een lang en smal pad afdalen wat dichtbij de emblematische vuurtoren met restaurants en parkeerplaats is te vinden.

(189/15) Cala Granadella (Alicante)

9. Cala La Granadella (Jávea)

Dit mooie strand is gelegen in de kustplaats Jávea aan de Costa Blanca in de provincie Alicante. Het is terecht een van de bekendste stranden van de regio maar dat zorgt er ook voor dat het er erg druk kan zijn, behalve in het voor- en naseizoen als het mogelijk is vanwege Covid te reizen.

Cala Cortina-Cartagena

8. Cala Cortina (Cartagena)

Deze baai met het gelijknamige strand is te vinden in de provincie Cartagena in de autonome regio Murcia. Het 250 meter brede strand is omringd door kliffen en het ontbreekt de bezoeker aan niets.

covachos_isladecastro

7. Playa de Covachos (Santander)

Naast dat dit strand bij de gemeente Soto de la Marina in de autonome regio Cantabrië spectaculair is, zorgen de getijden van de Atlantische Oceaan ook voor een extra schouwspel.

Playa de la Concha. San Sebastián

6. Playa de la Concha (San Sebastian)

Dit halfronde strand van 1,3 km lang is gelegen in de Baskische stad San Sebastian en staat steevast in de nationale en internationale top 10 lijsten van Spanje’s beste stranden.

Playa de Cofete (Fuerteventura)

5. Playa Cofete (Fuerteventura)

Het langste strand van de Canarische Eilanden is te vinden op het eiland Fuerteventura. Daar ligt het Playa de Cofete in de gemeente Pájara waar men bijna 14 kilometer lang kan genieten van een maagdelijk wit zandstrand met duinen en een prachtige zee. Veel mensen zul je hier niet tegenkomen maar pas wel op met de verraderlijke wind en zeestromingen.

Ermita y playa de San Antonio. Asturias.

4. Playa San Antonio del Mar (Llanes)

In 2020 was dit strand in Asturië nog het beste strand volgens de lezers van Traveler.es maar in 2021 staat dit strand op de 4e plaats. Het is wellicht het kleinste strand uit deze top 10 lijst met een lengte van slechts 70 meter maar het kristalheldere water, het fijne witte zand en de groene vegetatie rondom het strand hebben er toch voor gezorgd dat dit strand in Asturië weer op de lijst staat.

Caló d'Es Mort

3. Caló d’es Mort (Formentera)

Bij dit strand zul je geen restaurants en bars vinden want dit is een strand waar je voor de rust komt. Het Caló d’es Mort is gelegen op het Balearen eiland Formentera tussen Es Ram en Migjorn.

Cies Islands - Galicia #10

2. Playa de Figueiras (Galicië)

Dit ‘tropische’ strand ligt in de autonome regio Galicië, om precies te zijn op de Cies-eilanden voor de kust van de provincie Pontevedra. Het gaat om een ongeveer 300 meter lang strand waar het nudisme normaal is en wat een verborgen juweeltje is.

Valdevaqueros

1. Playa de Valdevaqueros (Tarifa)

Tarifa is gelegen in de provincie Cádiz in de autonome regio Andalusië. Dit gebied staat bekend om de ‘maagdelijke’ stranden waaronder het Playa de Valdevaqueros wat een 4 km lang strand is waar het fijne zand gemengd wordt met oneindige duinen. De lezers van Traveler.es hebben dit strand in Andalusië gekozen tot beste strand van 2021.

Ga naar de inhoud