Grote natuur- en bosbrand aan de Costa del Sol met 60 evacuees (UPDATE)

Grote natuur- en bosbrand aan de Costa del Sol met 60 evacuees
Beeld: @Plan_INFOCA / twitter

Grote natuur- en bosbrand aan de Costa del Sol met 60 evacuees (UPDATE)

MÁLAGA – Met enorm hoge temperaturen, harde windvlagen en een lage luchtvochtigheid heeft de de gemeente Pujerra in de Sierra Bermeja in de provincie Málaga te maken met een natuur- en bosbrand. Deze ontstond woensdagmiddag rond 15.20 uur en de autoriteiten vrezen het ergste. De brand wordt op de grond door meer dan 120 brandweerlieden en vanuit de lucht met 15 blushelikopters en blusvliegtuigen bestreden.

UPDATE 2: Natuur- en bosbrand Costa del Sol is onder controle en de meeste geëvacueerde bewoners van de getroffen gebieden kunnen terugkeren naar huis. KLIK HIER voor meer informatie (aangepast op vrijdag 10 juni om 13 uur)

In september 2021 had de Sierra Bermeja al te maken met een van de ergste natuur- en bosbranden van de laatste jaren met meer dan 3.000 evacuees en meer dan 10.000 hectare verwoeste natuur. Nu vreest men dat deze nieuwe brand de rest van de natuur in de Sierra Bermeja kan verwoesten. Daarom wordt alles op alles gezet om de brand onder controle te krijgen maar de weersomstandigheden helpen niet mee.

De brand werd geconstateerd in de gemeente Pujerra op de grens met het natuurpark Sierra Bermeja. Vanwege de vlammenzee moesten 60 personen uit de Monte Mayor wijk in Benahavís uit voorzorg geëvacueerd worden omdat de krant op slechts 8 kilometer verwijderd is. Vanwege de harde windvlagen tussen 25 en 40 km/uur, de droogte en de hoge temperaturen kan de vlammenzee 30 meter per uur natuur verwoesten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.