Search
menu
Search

Ouder Belgisch echtpaar doet poging tot zelfdoding in Murcia waarbij de vrouw is overleden

Ouder Belgisch echtpaar doet poging tot zelfdoding in Murcia waarbij de vrouw is overleden
Beeld: Europa Press

Ouder Belgisch echtpaar doet poging tot zelfdoding in Murcia waarbij de vrouw is overleden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Een ouder echtpaar van 83 en 82 jaar oud en met een Belgische nationaliteit heeft in de gemeente Fortuna in de autonome regio Murcia geprobeerd samen uit het leven te stappen. Daarbij is de 83-jarige Iris overleden maar heeft de 82-jarige Leon de poging tot zelfdoding overleefd. Hij is in kritieke toestand opgenomen op de intensive care afdeling in het Morales Meseguer ziekenhuis van Murcia.  

Een verzorgster van het echtpaar sloeg alarm bij de politie toen ze al drie dagen niets vernam van het echtpaar. Op maandag was ze voor het laatst bij het Belgische echtpaar op bezoek. Op dinsdag en woensdag werd de deur niet geopend waarna ze de politie belde. Omdat er niemand thuis was werd de brandweer erbij gehaald om de deur te openen.

Eenmaal binnen werden de lichamen van de man en vrouw gevonden. De vrouw was reeds overleden onder ‘vreemde omstandigheden’ maar de man leefde nog maar was er slecht aan toe. Hij werd meteen naar de intensive care afdeling in het Morales Meseguer ziekenhuis van Murcia overgebracht.

De Guardia Civil is een onderzoek gestart al wijst alles naar een gemeenschappelijk poging tot zelfdoding door een cocktail van alcohol en barbituraten in te nemen. Volgens de verzorgster was het niet de eerste keer dat ze een poging tot zelfdoding hebben gedaan. De vrouw had ernstige mobiliteitsproblemen en kwam eigenlijk nooit meer buiten en als ze dat al deed was dat met een rollator. Omdat het echtpaar nauwelijks Spaans sprak was er ook bijna geen sociaal contact met andere bewoners van het appartementencomplex in Fortuna. De man was volgens bewoners triest en niet meer gelukkig.

Volgens deze krant kwam het echtpaar na hun pensioen naar Canta Cuervos in Fortuna waar ze een huis kochten. Maar 15 jaar geleden kochten ze een appartement in het centrum van het dorp waar Leon op zijn orgel speelde als er buurtfeesten waren. Hij was ook een bekende in de bar waar hij regelmatig rondjes gaf. Maar naarmate de gezondheid van zijn vrouw Iris achteruit ging, vereenzaamde Leon ook. Omdat hun kinderen het echtpaar ook nauwelijks bezocht werd de situatie er niet beter op.

Ga naar de inhoud