Valencia heeft de beste ijszaak van Spanje en de vijfde beste ter wereld

Valencia heeft de beste ijszaak van Spanje en de vijfde beste ter wereld
Beeld: ai-beeld / redactie

Valencia heeft de beste ijszaak van Spanje en de vijfde beste ter wereld

In het hart van Valencia vind je Véneta Gelato Italiano, een gelateria die bekend staat om zijn uitmuntende ijs. Onder leiding van meester-ijsbereider Maurizio Melani heeft deze gelateria onlangs de titel van beste ijssalon van Spanje en de vijfde beste ter wereld gewonnen.  Deze prestigieuze erkenning is toegekend door het gerenommeerde Gelato Festival World Ranking en bevestigt de toewijding en vakmanschap die Melani en zijn team in elk schepje ijs stoppen.

Maurizio Melani’s reis naar ijs-excellentie begon in 2006, toen hij na een lange carrière in de financiële sector besloot een sabbatical te nemen in Valencia. Wat aanvankelijk als een avontuur begon groeide al snel uit tot zijn levensmissie. Melani opende zijn eigen ijssalon, gedreven door een nieuwgevonden passie voor ambachtelijk ijs.

Melani’s streven naar perfectie en zijn voortdurende experimenten met nieuwe smaakcombinaties hebben zijn ijssalon tot een must-visit bestemming in Valencia gemaakt. Het succes van zijn ijssalon heeft geleid tot meerdere vestigingen, waaronder drie in Valencia, één in Port de Sagunt en een in de Spaanse hoofdstad Madrid.

Melani’s focus op het produceren van smaken die typisch zijn voor Valencia, zoals horchata en leche merengada, weerspiegelt zijn toewijding aan lokale tradities. Deze aanpak, gecombineerd met zijn innovatieve geest, leidde tot de creatie van bekroonde smaken, zoals galleta de la abuela (oma’s koekjes), sicily orange sunrise en pistacchio paradise.

Naast Véneta Gelato Italiano in Valencia, die als vijfde wereldwijd en als eerste in Spanje eindigde, zijn er nog meer Spaanse ijssalons die een plek op de ranglijst hebben veroverd. In de top tien wereldwijd, en dus ook op de tweede plaats in Spanje, staat La Cremeria Gelato Italiano in Cádiz op de zevende plek.

Heladreia Dona Doni in Gipuzkoa, Baskenland, eindigde op de 20e plaats wereldwijd en op nummer drie. Verder naar beneden op de ranglijst vinden we Iceberg Mallorca in Palma de Mallorca op de 76e plaats. Casa del Gelato in Tarifa en Boutique Relieve in Santa Cruz de Tenerife delen de 85e plaats. Bekijk de hele lijst HIER.

Ga naar de inhoud