skip to Main Content
Mercadona druk bezig met moderniseringsproces in Spanje

Mercadona druk bezig met moderniseringsproces in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – In december 2016 maakte Juan Roig, de eigenaar van Mercadona, al bekend dat ze minder winst wilden maken en meer geld wilden investeren in de modernisering van de 1.620 supermarkten die de Valenciaanse keten op dit moment heeft in Spanje. Recent maakte de keten bekend dat reeds 54 van de geplande 126 supermarkten die een make-over beurt krijgen verbouwd zijn. In totaal zal Mercadona dit jaar 180 miljoen euro gaan investeren in het modern maken van de oudere supermarkten.

In 2017 worden er 126 supermarkten verbouwd en moderner gemaakt om daar “tiendas eficientes” ofwel efficiënte winkels van te maken. Zoals in het artikel van El Mundo te lezen staat wil Mercadona af van het tachtiger jaren uiterlijk wat eigenlijk een beetje uit het jaar 2000 stamt. Winkels moeten niet alleen makkelijker en moderner worden maar ook efficiënter wat betreft elektriciteits- en waterverbruik.

De layout van de winkels die er nu is in de Mercadona supermarkten stamt alweer uit het jaar 2000 en het was dus wel weer eens tijd om iets nieuws te doen. Andere frissere en modernere kleuren, betere en efficiëntere indeling van de gangpaden, andere materialen die gebruikt gaan worden, meer natuurlijke lichtinval en betere sfeerverlichting, een andere buitenkant van de supermarkten en andere winkelkarren. Deze vormen allemaal onderdeel van de verbouwingsplannen van de Mercadona die de keten in december 2016 bekend maakte.

Tot nu toe heeft Mercadona al 54 van de 126 supermarkten die men gaat verbouwen een opknapbeurt gegeven. Het gaat dan om onder andere winkels in Málaga, Valencia, Alicante, Huelva, Granada, Madrid, Barcelona etc. Ook voor 2018 staan er verbouwingen gepland maar het is nog niet bekend om hoeveel supermarkten het gaat en hoeveel miljoenen er geïnvesteerd zullen worden.

Andere ketens

Naast de Mercadona zijn ook andere supermarktketens druk met het verbouwen van oude winkels of het neerzetten van nieuwe moderne winkels bezig. Hierbij valt te denken aan de Duitse ketens Lidl en Aldi die in de meeste gevallen ervoor kiezen om oude winkels te sluiten en in de buurt nieuwe eigen winkels te bouwen. Ook de Spaanse keten Día is bezig met een modernisering van de eigen winkels in Spanje, net zoals de Franse keten Carrefour die niet alleen de kleine buurtwinkels heeft gemoderniseerd maar om de grote hypermarkten een modern uiterlijk heeft gegeven de laatste jaren.

Zijn er al lezers die de nieuwe Mercadona supermarkten hebben bezocht? Laat ons dan weten door middel van het plaatsen van een reactie wat de ervaring was in de nieuwe moderne Mercadona supermarkten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Als ze in Spanje ook zo te werk zullen gaan zoals die Hollanders met hun “biologische” kiekens of kippen zoals u wil..tja dubbel van prijs, dat wel, smakelijk! De Belgen en die duitsers zijn er natuurlijk ook weer bij betrokken, verwondert me totaal niet en morgen misschien die Italianen? Zou best ook kunnen.
  Ook gezien vandaag in nieuws op tv, bio kiekens of kippen, allemaal gelul en prietpraat!
  ze doen niets anders dan de mensen beliegen en bedriegen en vragen bakken geld meer voor hun “bio” voedsel. Tis zoals ze zeiden in nieuws, de maffia is hier ook aanwezig.
  bio en gluten, je gelooft dat toch zelf niet zeg of toch?
  oei Eddy, nu schop je tegen de schenen van sommigen hier, niet op de mijne want groot gelijk, die pp gaan de geschiedenis in als de grootste zakkenvullers ooit!
  geruchten, tja eerst goed checken denk ik dan

 2. ok Leo volledig akkoord maar eerst zelf schrijven over Podemos en daarna zeggen : waar hebben we het hier over…..
  zwijg er dan ook over he

 3. Wanneer gaan ze eindelijk eens denken aan goede biologische producten en vegetariërs?
  Ik blijf lekker bij de Aldi!

  1. Omdat bij Mercadona het probleem is dat als ze op de biologische/ecologische tour gaan dat een enorme impact zal hebben. We hebben het hier over 1.620 drukbezochte eigen supermarkten die allen bevoorraadt moeten worden en dat is nogal wat natuurlijk. Als de tendens zich zo voortzet in Spanje zal uiteindelijk ook de Mercadona voor biologisch/ecologisch gaan, iets wat ze nu ook al steeds meer doen met de vegetariërs en uiteraard de producten zonder gluten (wat zo’n beetje overal terecht of onterecht op staat).

 4. De slager os helaas verdwenen. Alleen nog verse vleeswaren. Alle slagerproducten zijn nu verpakt en met een gas gevuld om het product langer goed te houden. De verpakking staat bol. Erg jammer en een foute beslissing naar mijn mening. Men kan nu niet meer het vlrrd uitkiezen wat men wil en aangeven hoe je het gesneden wil hebben. Toch één keer geprobeerd maar de rundersteak was te dun en na bereiding viel het ook nog tegen. Ik koop nu bij een halal slager. Excelente kwaliteit rund, lam en kip. Helaas Mercadona!

  1. De slagers met “vers” vlees gaan weer terugkomen bij de Mercadona, dat hebben ze al vaker aangegeven. Mercadona erkent ook deze fout en wil dat weer op de een of andere manier rechtzetten.

 5. hoop het maar denk niet dat hij zich ooit kandidaat stelt alhoewel, je weet maar nooit he
  in Nederland en België was dat ook zo, zakenlui die aan de top van de politiek staan maar dit gezegd zijnde, niet altijd een succes maar toch het proberen waard, slechter kan toch niet dus, op naar een beter Spanje!

  1. Zakenlui zullen nooit een beter plaatje opleveren, het beste is een neutraal systeem, iets wat Podemos wil. Ik sta dan ook voledig achter Podemos want die weten precies wat er moet gebeuren zonder eigen gewin. Maar wat heeft dit allemaal met de Mercadona te maken? Of was mijnheer Jakob dronken toen hij zijn bericht schreef? Of is Jakob 1 van die personen die van alles een politiek onderwerp maakt zoals er wel meer zijn?

  2. Juan Roig is een PP mannetje. Daarnaast zijn er geruchten (maar dat zijn alleen geruchten) dat de familie van Rajoy iets te maken heeft met het Mercadona concern. Nogmaals, dat zijn alleen geruchten.

 6. Die mijnheer Juan Roig, de eigenaar van Mercadona, die heb ik hoog in het vaandel staan, hij is niet alleen een goed zakenman. Ik ben zeker dat hij de ambitie heeft om Rajoy perfect te vervangen. iedereen houd van deze zakenman. Dan zal Spanje nog mooier worden.

  1. Nog mooier ???? In het binnenland heb je hier en daar nog mooie natuur en leuke dorpjes. De kusten hebben de bouwpromotoren en hun politieke zakkenvullers helemaal kapot gemaakt. Alle groen vernietigd. Nog mooier, man toch. Lelijker kan niet.
   Juan Roig zal niet de ambitie hebben een onbekwame PP dictator zoals Rajoy op te volgen. Spanje heeft onlangs de eerste prijs bekomen als het meeste corrupte land uit de EU. Daarenboven enorm investerings onvriendelijk. Dit vroegere mooie land dat zoveel mogelijkheden had is kapotgemaakt door corrupte politici en hogere ambtenaren die alleen maar aan hun eigen zakken vullen.

 7. Al eeder gezegd Mercadona prima supermarkt, doen daar onze maandelijkse boodschappen. Kopen er alleen geen vlees meer omdat die vol met water is gespoten, verder is de Mercadona niet met alle produkten de goedkoopste daarom doen wij naast de Mercadona ook boodschappen bij de Lidl, Cashber, en Consum.

 8. Leuk winkelen in de pas vernieuwde Mercadona hier bij ons!
  Hun producten en prijs/kwaliteit, heel goed.
  We kopen wel niet alles, onze buurtwinkels gunnen wij ook een euro.
  Heel aangenaam ook, veel meer persoonlijk contact dan in supermarkten maar ieder zijn keuze natuurlijk.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken