Search
menu
Search

Mercadona druk bezig met moderniseringsproces in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Mercadona druk bezig met moderniseringsproces in Spanje

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – In december 2016 maakte Juan Roig, de eigenaar van Mercadona, al bekend dat ze minder winst wilden maken en meer geld wilden investeren in de modernisering van de 1.620 supermarkten die de Valenciaanse keten op dit moment heeft in Spanje. Recent maakte de keten bekend dat reeds 54 van de geplande 126 supermarkten die een make-over beurt krijgen verbouwd zijn. In totaal zal Mercadona dit jaar 180 miljoen euro gaan investeren in het modern maken van de oudere supermarkten.

In 2017 worden er 126 supermarkten verbouwd en moderner gemaakt om daar “tiendas eficientes” ofwel efficiënte winkels van te maken. Zoals in het artikel van El Mundo te lezen staat wil Mercadona af van het tachtiger jaren uiterlijk wat eigenlijk een beetje uit het jaar 2000 stamt. Winkels moeten niet alleen makkelijker en moderner worden maar ook efficiënter wat betreft elektriciteits- en waterverbruik.

De layout van de winkels die er nu is in de Mercadona supermarkten stamt alweer uit het jaar 2000 en het was dus wel weer eens tijd om iets nieuws te doen. Andere frissere en modernere kleuren, betere en efficiëntere indeling van de gangpaden, andere materialen die gebruikt gaan worden, meer natuurlijke lichtinval en betere sfeerverlichting, een andere buitenkant van de supermarkten en andere winkelkarren. Deze vormen allemaal onderdeel van de verbouwingsplannen van de Mercadona die de keten in december 2016 bekend maakte.

Tot nu toe heeft Mercadona al 54 van de 126 supermarkten die men gaat verbouwen een opknapbeurt gegeven. Het gaat dan om onder andere winkels in Málaga, Valencia, Alicante, Huelva, Granada, Madrid, Barcelona etc. Ook voor 2018 staan er verbouwingen gepland maar het is nog niet bekend om hoeveel supermarkten het gaat en hoeveel miljoenen er geïnvesteerd zullen worden.

Andere ketens

Naast de Mercadona zijn ook andere supermarktketens druk met het verbouwen van oude winkels of het neerzetten van nieuwe moderne winkels bezig. Hierbij valt te denken aan de Duitse ketens Lidl en Aldi die in de meeste gevallen ervoor kiezen om oude winkels te sluiten en in de buurt nieuwe eigen winkels te bouwen. Ook de Spaanse keten Día is bezig met een modernisering van de eigen winkels in Spanje, net zoals de Franse keten Carrefour die niet alleen de kleine buurtwinkels heeft gemoderniseerd maar om de grote hypermarkten een modern uiterlijk heeft gegeven de laatste jaren.

Zijn er al lezers die de nieuwe Mercadona supermarkten hebben bezocht? Laat ons dan weten door middel van het plaatsen van een reactie wat de ervaring was in de nieuwe moderne Mercadona supermarkten.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?