Marktaandeel Mercadona, Lidl en Aldi gestegen in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Marktaandeel Mercadona, Lidl en Aldi gestegen in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het marktaandeel bij de supermarkten in Spanje is opnieuw gestegen voor de Spaanse keten Mercadona die er 1,2% bij kreeg en nu een aandeel heeft van 26,1%. Het aandeel wat de supermarktketen uit Valencia heeft wordt door geen enkele andere keten geëvenaard. Carrefour komt het dichtste bij met een marktaandeel van 8,7% wat 0,3% meer is dan in 2018, aldus de onderzoeksresultaten van het Kantar Worldpanel.

Het lijkt erop dat de Spaanse supermarktketen Mercadona nog steeds de publieksfavoriet is in Spanje wat resulteert in een marktaandeel van 26,1% in het tweede trimester van 2019 in vergelijking met het tweede trimester in 2018 is dat een stijging van 1,2%.

Als tweede op de lijst staat de Franse keten Carrefour met een marktaandeel van 8,7%, een stijging van 0,3% ten opzichte van het tweede trimester in 2018. In 2018 had Carrefour het moeilijk en leek het erop dat, net zoals in 2017, het marktaandeel zou gaan dalen maar dit is dus nu licht gestegen.

Als derde op de lijst staat de Spaans/Russische keten Día met een marktaandeel van 6,6% terwijl dit vorig jaar nog 7,6% was, een daling van 1% dus ten opzichte van het tweede trimester in 2018. 

De groep Eroski heeft ondanks de slechte cijfers nog steeds een marktaandeel in Spanje van 4,9% terwijl de keten Alcampo (grupo Auchan) een aandeel heeft van 3,5%.

Lidl is in het eerste en tweede trimester van dit jaar de Grupo Auchan en de Alcampo en MirAlcampo (oude Simply) voorbijgestreefd en de Duitse keten heeft nu een marktaandeel van 5,6%, een stijging van 0,7% ten opzichte van een jaar geleden.

Ook de Aldi supermarkt is wat betreft het marktaandeel in de Spaanse supermarktsector gestegen al staat deze Duitse keten niet op de lijst van de 6 grote supermarktketens die samen goed zijn voor 55,2% van de markt. In eerder verschenen artikelen lazen we dat op het einde van 2018 de Aldi in Spanje een marktaandeel had van 1,5% maar dat kan dus nu iets hoger zijn.

Ga naar de inhoud