Marktaandeel Mercadona, Lidl en Aldi gestegen in Spanje

Marktaandeel Mercadona, Lidl en Aldi gestegen in Spanje
Beeld: Freepik

MADRID – Het marktaandeel bij de supermarkten in Spanje is opnieuw gestegen voor de Spaanse keten Mercadona die er 1,2% bij kreeg en nu een aandeel heeft van 26,1%. Het aandeel wat de supermarktketen uit Valencia heeft wordt door geen enkele andere keten geëvenaard. Carrefour komt het dichtste bij met een marktaandeel van 8,7% wat 0,3% meer is dan in 2018, aldus de onderzoeksresultaten van het Kantar Worldpanel.

Het lijkt erop dat de Spaanse supermarktketen Mercadona nog steeds de publieksfavoriet is in Spanje wat resulteert in een marktaandeel van 26,1% in het tweede trimester van 2019 in vergelijking met het tweede trimester in 2018 is dat een stijging van 1,2%.

Als tweede op de lijst staat de Franse keten Carrefour met een marktaandeel van 8,7%, een stijging van 0,3% ten opzichte van het tweede trimester in 2018. In 2018 had Carrefour het moeilijk en leek het erop dat, net zoals in 2017, het marktaandeel zou gaan dalen maar dit is dus nu licht gestegen.

Als derde op de lijst staat de Spaans/Russische keten Día met een marktaandeel van 6,6% terwijl dit vorig jaar nog 7,6% was, een daling van 1% dus ten opzichte van het tweede trimester in 2018. 

De groep Eroski heeft ondanks de slechte cijfers nog steeds een marktaandeel in Spanje van 4,9% terwijl de keten Alcampo (grupo Auchan) een aandeel heeft van 3,5%.

LEESTIP: De Ale-Hop winkels in Spanje

Lidl is in het eerste en tweede trimester van dit jaar de Grupo Auchan en de Alcampo en MirAlcampo (oude Simply) voorbijgestreefd en de Duitse keten heeft nu een marktaandeel van 5,6%, een stijging van 0,7% ten opzichte van een jaar geleden.

Ook de Aldi supermarkt is wat betreft het marktaandeel in de Spaanse supermarktsector gestegen al staat deze Duitse keten niet op de lijst van de 6 grote supermarktketens die samen goed zijn voor 55,2% van de markt. In eerder verschenen artikelen lazen we dat op het einde van 2018 de Aldi in Spanje een marktaandeel had van 1,5% maar dat kan dus nu iets hoger zijn.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
8 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Zoals zo dikwijls in zulke artikels, moeten er ook verliezers zijn van marktaandeel. Die worden echter nooit vermeld! Is daar een reden voor?

toch wel Anton
de parking is alleen voor de klanten
en niet voor de mensen die de hele dag op het strand zijn
en dat terwijl er tegen over de parking van Aldi genoeg plaat is om daar de auto neer te zetten

Hoe zit het met het marktaandeel van de Consume. Bij Spanje vandaag nooit in een overzicht te vinden.

Vandaag bij Lidll en Mercadona geweest, onverslaanbaar beide, supervriendelijk en goede producten, kom ook wel eens bij Eroski die is dichterbij, maar die is niet zo goed als de andere twee.

met die prijzen van die mas y mas snap ik dat wel elk product die ik in de wagen leg 2 euro pak vlokken uit nl merkloos wat in nl 60 cent kost ja u raad het al 2 euro en 5 cent

Waar heb je het over? Je praat over producten die hier niet bestaan. Vind je het gek dat je er dik veel voor betaald. Je bent goedkoper uit door het zelf te importeren .

Vandaag was ik in Aldi om inkopen te doen maar ik vind dat ze de parking voor autos zouden moeten controlleren deze Aldi is dus in het plaatsje VInyols i Els Arcs ik kon haast geen parkeerplaats meer vinden omdat het helemaal vol stond met autos van mensen die geen klanten zijn en er niets kopen omdat er in Cambrils geen parkeerplaats is gaan al deze lui parkeren op plaatsen die alleen maar bedoeld zijn voor de klanten ik was daar ook een beetje boos over want tegen dat soort mensen zeggen de spanjaarden que cara tiene este gente en… Lees verder »

Of is het misschien zo druk omdat vakantietijd is? Uw parkeerplaats probleem, heeft geen enkele relatie met het artikel.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.