skip to Main Content
Marktaandeel Mercadona, Lidl en Aldi gestegen in Spanje
Freepik

Marktaandeel Mercadona, Lidl en Aldi gestegen in Spanje

MADRID – Het marktaandeel bij de supermarkten in Spanje is opnieuw gestegen voor de Spaanse keten Mercadona die er 1,2% bij kreeg en nu een aandeel heeft van 26,1%. Het aandeel wat de supermarktketen uit Valencia heeft wordt door geen enkele andere keten geëvenaard. Carrefour komt het dichtste bij met een marktaandeel van 8,7% wat 0,3% meer is dan in 2018, aldus de onderzoeksresultaten van het Kantar Worldpanel.

Het lijkt erop dat de Spaanse supermarktketen Mercadona nog steeds de publieksfavoriet is in Spanje wat resulteert in een marktaandeel van 26,1% in het tweede trimester van 2019 in vergelijking met het tweede trimester in 2018 is dat een stijging van 1,2%.

Als tweede op de lijst staat de Franse keten Carrefour met een marktaandeel van 8,7%, een stijging van 0,3% ten opzichte van het tweede trimester in 2018. In 2018 had Carrefour het moeilijk en leek het erop dat, net zoals in 2017, het marktaandeel zou gaan dalen maar dit is dus nu licht gestegen.

Als derde op de lijst staat de Spaans/Russische keten Día met een marktaandeel van 6,6% terwijl dit vorig jaar nog 7,6% was, een daling van 1% dus ten opzichte van het tweede trimester in 2018. 

De groep Eroski heeft ondanks de slechte cijfers nog steeds een marktaandeel in Spanje van 4,9% terwijl de keten Alcampo (grupo Auchan) een aandeel heeft van 3,5%.

LEESTIP: De Ale-Hop winkels in Spanje

Lidl is in het eerste en tweede trimester van dit jaar de Grupo Auchan en de Alcampo en MirAlcampo (oude Simply) voorbijgestreefd en de Duitse keten heeft nu een marktaandeel van 5,6%, een stijging van 0,7% ten opzichte van een jaar geleden.

Ook de Aldi supermarkt is wat betreft het marktaandeel in de Spaanse supermarktsector gestegen al staat deze Duitse keten niet op de lijst van de 6 grote supermarktketens die samen goed zijn voor 55,2% van de markt. In eerder verschenen artikelen lazen we dat op het einde van 2018 de Aldi in Spanje een marktaandeel had van 1,5% maar dat kan dus nu iets hoger zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Zoals zo dikwijls in zulke artikels, moeten er ook verliezers zijn van marktaandeel. Die worden echter nooit vermeld! Is daar een reden voor?

 2. toch wel Anton
  de parking is alleen voor de klanten
  en niet voor de mensen die de hele dag op het strand zijn
  en dat terwijl er tegen over de parking van Aldi genoeg plaat is om daar de auto neer te zetten

 3. Vandaag bij Lidll en Mercadona geweest, onverslaanbaar beide, supervriendelijk en goede producten, kom ook wel eens bij Eroski die is dichterbij, maar die is niet zo goed als de andere twee.

 4. met die prijzen van die mas y mas snap ik dat wel elk product die ik in de wagen leg 2 euro pak vlokken uit nl merkloos wat in nl 60 cent kost ja u raad het al 2 euro en 5 cent

  1. Waar heb je het over? Je praat over producten die hier niet bestaan. Vind je het gek dat je er dik veel voor betaald. Je bent goedkoper uit door het zelf te importeren .

 5. Vandaag was ik in Aldi om inkopen te doen
  maar ik vind dat ze de parking voor autos zouden moeten controlleren
  deze Aldi is dus in het plaatsje VInyols i Els Arcs
  ik kon haast geen parkeerplaats meer vinden omdat het helemaal vol stond
  met autos van mensen die geen klanten zijn en er niets kopen
  omdat er in Cambrils geen parkeerplaats is gaan al deze lui parkeren op
  plaatsen die alleen maar bedoeld zijn voor de klanten
  ik was daar ook een beetje boos over
  want tegen dat soort mensen zeggen de spanjaarden que cara tiene este gente
  en er waren er ook veel klachten daar over
  ik kreeg een telefoonnummer van de centrale van Aldi
  en die heb ik ook meteen gebeld
  en daar zeiden ze dat ze alles zullen doen om dat probleem op te lossen
  dus het zal mij benieuwen

  1. Of is het misschien zo druk omdat vakantietijd is? Uw parkeerplaats probleem, heeft geen enkele relatie met het artikel.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by