menu

8 september: Regionale feestdag in Asturië

8 september: Regionale feestdag in Asturië
Beeld: via canva.com

8 september: Regionale feestdag in Asturië

Op 8 september wordt in de Spaanse regio Asturië de ‘Dag van Asturië’ gevierd. Dit is een regionale feestdag ter ere van de stichting van het Koninkrijk Asturië in 718. Asturië is een groene en bergachtige regio in het noorden van Spanje, met een rijke geschiedenis en cultuur die steeds populairder begint te worden in vooral de zomermaanden vanwege het aangename klimaat, niet alleen bij de Spanjaarden zelf, maar ook bij steeds meer buitenlanders.

Asturië ligt aan de kust van de Cantabrische Zee en grenst aan de regio’s Galicië, Castilië en León, en Cantabrië. De regio is ongeveer even groot als Nederland en heeft bijna 1 miljoen inwoners. Asturië is een van de groenste regio’s van Spanje, met bossen, bergen, valleien en meren. De Picos de Europa, een bergketen in het noorden van Asturië, is een van de populairste toeristische attracties van de regio.

De regio staat bekend om de natuur, lange geschiedenis, interessante cultuur, fantastische gastronomie, de mensen, verscheidenheid aan activiteiten, de vele bezienswaardigheden, bekende festivals, de prijs want Asturië is nog een relatief betaalbare vakantiebestemming en de toegankelijkheid omdat de regio makkelijk te bereiken is.

Hieronder plaatsen we de tien beste bezienswaardigheden van deze prachtige regio waar je nog het authentieke Spanje kunt leren kennen:

  1. Picos de Europa: een bergketen in het noorden van Asturië, met ruige toppen, gletsjermeren en een rijke flora en fauna.
  2. Covadonga: een klein dorpje in het noorden van Asturië, met een beroemd klooster en basiliek. Het is de geboorteplaats van het Koninkrijk Asturië.
  3. Llanes: een kustplaats in het noorden van Asturië, met een mooie boulevard, stranden en een historische binnenstad.
  4. Cudillero: een vissersdorpje in het noorden van Asturië, met witte huizen die tegen de heuvels gebouwd zijn.
  5. Ribadesella: een badplaats in het noorden van Asturië, met een gezellige boulevard, een rotsachtige kustlijn en een historisch centrum.
  6. Oviedo: de hoofdstad van Asturië, met een rijke geschiedenis en cultuur. De stad staat bekend om haar vele kathedralen, paleizen en musea.
  7. Gijón: de tweede stad van Asturië, met een levendige kustlijn, een modern centrum en een bruisend nachtleven.
  8. Cangas de Onís: een dorpje in het noorden van Asturië, met een middeleeuwse brug en een rijke geschiedenis. Het is de officiële toegangspoort tot de Picos de Europa.
  9. De grotten van Altamira: een prehistorische grot in het noorden van Asturië, met eeuwenoude muurschilderingen. De grotten zijn een UNESCO-werelderfgoed.
  10. Ruta del Cares: een wandelroute in de bergen van de Picos de Europa, die bekend staat om zijn spectaculaire uitzichten.