Accijnsverhoging diesel gaat voorlopig niet door in Spanje

Accijnsverhoging diesel gaat voorlopig niet door in Spanje
Beeld: Freepik

Accijnsverhoging diesel gaat voorlopig niet door in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse regering heeft in 2018 al aangegeven de accijns op diesel te willen verhogen om deze gelijk te maken aan die van benzine. De Spaanse belasting minister zei toen dat deze accijnsverhoging de gemiddelde dieselrijder zo’n 3,30 euro per maand extra zal gaan kosten. Het gaat hierbij alleen om diesel voor personenwagens en niet voor de vervoerssector en landbouw. Maar vanwege de enorm gestegen brandstofprijzen heeft de regering dit plan voorlopig in een bureaulade gelegd.

De minister van Transición Ecológica y el Reto Demográfico, Teresa Ribera, heeft maandag in een interview gezegd dat vanwege de enorm gestegen brandstofprijzen de accijnsverhoging op diesel voorlopig niet doorgaat in Spanje. Het Ministerie vindt niet dat het nu de juiste tijd is om de belastingen op diesel gelijk te trekken met die van benzine.

Dit wil niet zeggen dat er ooit een accijnsverhoging op diesel gaat komen maar niet nu. Op dit moment zijn er 18.633.588 voertuigen (auto’s, busjes, vrachtwagens) die op diesel rijden in Spanje en 15.134.743 die op benzine rijden. 

In totaal bestaat het wagenpark in Spanje uit 34.434.791 voertuigen en zelfs 36.343.283 als daar de 1.908.492 bromfietsen bij opgeteld worden. Er staan bij de Spaanse verkeersdienst DGT 5.015.973 vrachtwagens en bestelwagens, 65.470 bussen, 2.4558.126 personenauto’s, 3.607.226 motorfietsen, 232.680 tractoren, 487.823 aanhangwagens en opleggers en 467.493 andere voertuigen geregistreerd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.