Huisdieren steeds vaker welkom in Spaanse hotels

Huisdieren steeds vaker welkom in Spaanse hotels
Beeld: 123rf

Huisdieren steeds vaker welkom in Spaanse hotels

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Hotelketens in Spanje bieden steeds vaker gepersonaliseerde diensten voor dieren, van schoonmaak tot eten of entertainment. En dat is aan de ene kant ook wel logisch want er zijn immers meer huisdieren in Spaanse huishoudens dan kinderen met een laag geboortecijfer en een aantal huisdieren dat tot meer dan 13 miljoen is gestegen. 

Steeds meer vakantiegangers kiezen alleen nog voor hotels, appartementen of vakantiewoningen waar hun geliefde huisdier ook als gast worden ontvangen. En met huisdier bedoelen we niet alleen honden maar ook katten en fretten. In de meeste gevallen gaat het echter om een hond waarbij steeds meer hotels en andere accommodaties het toestaan om daar te overnachten en extra diensten aan te bieden. 

Bij de website Ruralka wordt gesproken over een enorme stijging van zogenaamde ‘Escapadas Pet Friendly’ en daarom heeft men besloten een speciale pagina te maken met accommodaties die huisdieren graag ontvangen.

De in Europa grote hotelketen Accor met onder andere de bekende Novotel, Ibis en Ibis Styles hotels, heeft tien jaar geleden al besloten huisdieren toe te staan en met succes. Bij Accor zeggen ze dat het probleem wat families moesten doen met hun huisdier tijdens de vakantie opgelost met Pet Friendly hotels.

Bij de Spaanse Paradores keten zijn ook steeds meer staatshotels waar een hond of kat net zoals de eigenaren in een kasteel, paleis, klooster, monument of bijzondere plaats kunnen slapen. Ze stellen echter wel enkele eisen zoals we HIER beschrijven.

Ga naar de inhoud