Huisdieren steeds vaker welkom in Spaanse hotels

Huisdieren steeds vaker welkom in Spaanse hotels
Beeld: 123rf

Huisdieren steeds vaker welkom in Spaanse hotels

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Hotelketens in Spanje bieden steeds vaker gepersonaliseerde diensten voor dieren, van schoonmaak tot eten of entertainment. En dat is aan de ene kant ook wel logisch want er zijn immers meer huisdieren in Spaanse huishoudens dan kinderen met een laag geboortecijfer en een aantal huisdieren dat tot meer dan 13 miljoen is gestegen. 

Steeds meer vakantiegangers kiezen alleen nog voor hotels, appartementen of vakantiewoningen waar hun geliefde huisdier ook als gast worden ontvangen. En met huisdier bedoelen we niet alleen honden maar ook katten en fretten. In de meeste gevallen gaat het echter om een hond waarbij steeds meer hotels en andere accommodaties het toestaan om daar te overnachten en extra diensten aan te bieden. 

Bij de website Ruralka wordt gesproken over een enorme stijging van zogenaamde ‘Escapadas Pet Friendly’ en daarom heeft men besloten een speciale pagina te maken met accommodaties die huisdieren graag ontvangen.

De in Europa grote hotelketen Accor met onder andere de bekende Novotel, Ibis en Ibis Styles hotels, heeft tien jaar geleden al besloten huisdieren toe te staan en met succes. Bij Accor zeggen ze dat het probleem wat families moesten doen met hun huisdier tijdens de vakantie opgelost met Pet Friendly hotels.

Bij de Spaanse Paradores keten zijn ook steeds meer staatshotels waar een hond of kat net zoals de eigenaren in een kasteel, paleis, klooster, monument of bijzondere plaats kunnen slapen. Ze stellen echter wel enkele eisen zoals we HIER beschrijven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.