skip to Main Content
Kerstperiode Spanje geëindigd met 50 verkeersdoden
123rf

Kerstperiode Spanje geëindigd met 50 verkeersdoden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Tijdens de kerstperiode zijn er in Spanje 50 verkeersdeelnemers om het leven gekomen bij 47 ongevallen, aldus de cijfers van de Spaanse verkeersdienst DGT. Buiten het feit dat dit een hoog aantal is in twee weken tijd zijn het er ook 6 meer dan gedurende dezelfde periode in 2017.

Volgens de Dirección General de Tráfico (DGT) hebben er 47 verkeersongevallen plaatsgevonden waarbij 50 mensen om het leven zijn gekomen. Als we spreken over de kerstperiode hebben we het over de periode tussen 21 december 2018 (vanaf 15 uur) tot middernacht 7 januari 2019.

Van de 50 overleden verkeersdeelnemers hadden er 7 geen autogordel om. Daarnaast zijn er 9 motorrijders om het leven gekomen en 3 personen die op een scooter zaten. 39 van de dodelijke ongevallen vonden plaats op conventionele of secundaire wegen terwijl er 8 ongevallen met dodelijke afloop plaats hebben gevonden op snel- en autowegen.

Van het totaal van 50 doden overleden er 13 op wegen in Andalusië gevolgd door de 5 verkeersdoden in zowel Castilla-La Mancha als Galicië en 4 doden op wegen in Catalonië, op de Balearen en in de Comunidad de Madrid. De enige regio’s waar niemand is overleden op het Spaanse asfalt waren Asturië, La Rioja, Baskenland en Ceuta en Melilla.

Het meest voorkomende ongeval was het van de weg geraken met 18 ongevallen gevolgd door de frontale botsing en de botsing achterop met 8 ongevallen. Er zijn echter ook 2 voetgangers en 1 fietser overleden deze kerstperiode.

Gedurende de kerstperiode 2018/2019 hebben er volgens de DGT 19,7 miljoen verkeershandelingen plaatsgevonden op de Spaanse wegen wat 8,9% meer is dan dezelfde periode in 2017.

In totaal hebben er het afgelopen jaar 1.072 ongevallen plaatsgevonden waarbij 1.180 verkeersdeelnemers zijn overleden. Daarbij raakten ook nog eens 4.515 personen gewond waarvan veel ernstig met gevolgen voor de rest van hun leven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken