Kerstperiode (2019) Spanje geëindigd met 50 verkeersdoden

Kerstperiode Spanje geëindigd met 50 verkeersdoden
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Tijdens de kerstperiode zijn er in Spanje 50 verkeersdeelnemers om het leven gekomen bij 47 ongevallen, aldus de cijfers van de Spaanse verkeersdienst DGT. Buiten het feit dat dit een hoog aantal is in twee weken tijd zijn het er ook 6 meer dan gedurende dezelfde periode in 2017.

Volgens de Dirección General de Tráfico (DGT) hebben er 47 verkeersongevallen plaatsgevonden waarbij 50 mensen om het leven zijn gekomen. Als we spreken over de kerstperiode hebben we het over de periode tussen 21 december 2018 (vanaf 15 uur) tot middernacht 7 januari 2019.

Van de 50 overleden verkeersdeelnemers hadden er 7 geen autogordel om. Daarnaast zijn er 9 motorrijders om het leven gekomen en 3 personen die op een scooter zaten. 39 van de dodelijke ongevallen vonden plaats op conventionele of secundaire wegen terwijl er 8 ongevallen met dodelijke afloop plaats hebben gevonden op snel- en autowegen.

Van het totaal van 50 doden overleden er 13 op wegen in Andalusië gevolgd door de 5 verkeersdoden in zowel Castilla-La Mancha als Galicië en 4 doden op wegen in Catalonië, op de Balearen en in de Comunidad de Madrid. De enige regio’s waar niemand is overleden op het Spaanse asfalt waren Asturië, La Rioja, Baskenland en Ceuta en Melilla.

Het meest voorkomende ongeval was het van de weg geraken met 18 ongevallen gevolgd door de frontale botsing en de botsing achterop met 8 ongevallen. Er zijn echter ook 2 voetgangers en 1 fietser overleden deze kerstperiode.

Gedurende de kerstperiode 2018/2019 hebben er volgens de DGT 19,7 miljoen verkeershandelingen plaatsgevonden op de Spaanse wegen wat 8,9% meer is dan dezelfde periode in 2017.

In totaal hebben er het afgelopen jaar 1.072 ongevallen plaatsgevonden waarbij 1.180 verkeersdeelnemers zijn overleden. Daarbij raakten ook nog eens 4.515 personen gewond waarvan veel ernstig met gevolgen voor de rest van hun leven.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.