Kerstperiode (2019) Spanje geëindigd met 50 verkeersdoden

Kerstperiode Spanje geëindigd met 50 verkeersdoden
Beeld: 123rf

Kerstperiode (2019) Spanje geëindigd met 50 verkeersdoden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Tijdens de kerstperiode zijn er in Spanje 50 verkeersdeelnemers om het leven gekomen bij 47 ongevallen, aldus de cijfers van de Spaanse verkeersdienst DGT. Buiten het feit dat dit een hoog aantal is in twee weken tijd zijn het er ook 6 meer dan gedurende dezelfde periode in 2017.

Volgens de Dirección General de Tráfico (DGT) hebben er 47 verkeersongevallen plaatsgevonden waarbij 50 mensen om het leven zijn gekomen. Als we spreken over de kerstperiode hebben we het over de periode tussen 21 december 2018 (vanaf 15 uur) tot middernacht 7 januari 2019.

Van de 50 overleden verkeersdeelnemers hadden er 7 geen autogordel om. Daarnaast zijn er 9 motorrijders om het leven gekomen en 3 personen die op een scooter zaten. 39 van de dodelijke ongevallen vonden plaats op conventionele of secundaire wegen terwijl er 8 ongevallen met dodelijke afloop plaats hebben gevonden op snel- en autowegen.

Van het totaal van 50 doden overleden er 13 op wegen in Andalusië gevolgd door de 5 verkeersdoden in zowel Castilla-La Mancha als Galicië en 4 doden op wegen in Catalonië, op de Balearen en in de Comunidad de Madrid. De enige regio’s waar niemand is overleden op het Spaanse asfalt waren Asturië, La Rioja, Baskenland en Ceuta en Melilla.

Het meest voorkomende ongeval was het van de weg geraken met 18 ongevallen gevolgd door de frontale botsing en de botsing achterop met 8 ongevallen. Er zijn echter ook 2 voetgangers en 1 fietser overleden deze kerstperiode.

Gedurende de kerstperiode 2018/2019 hebben er volgens de DGT 19,7 miljoen verkeershandelingen plaatsgevonden op de Spaanse wegen wat 8,9% meer is dan dezelfde periode in 2017.

In totaal hebben er het afgelopen jaar 1.072 ongevallen plaatsgevonden waarbij 1.180 verkeersdeelnemers zijn overleden. Daarbij raakten ook nog eens 4.515 personen gewond waarvan veel ernstig met gevolgen voor de rest van hun leven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.