Search
menu
Search

19-jarige jongeman doodt 17-jarig meisje in een dorp in Murcia

19-jarige jongeman dood 17-jarig meisje in een dorp in Murcia
Beeld: Guardia Civil

19-jarige jongeman doodt 17-jarig meisje in een dorp in Murcia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – In Totana in de regio Murcia is woensdagmorgen het levenloze lichaam van een 17-jarig meisje gevonden. Het meisje werd diezelfde nacht door haar familie rond middernacht als vermist opgegeven bij de politie die rond 3 uur ‘s nachts in een opslagruimte het neergestoken lichaam aantroffen. Meteen daarna werd haar 19-jarige vriend gearresteerd als hoofdverdachte die later toegaf haar gedood te hebben.

De Spaanse regering heeft na de bevestiging van de Guardia Civil deze moord als een nieuw slachtoffer van gendergeweld geclassificeerd waarmee de trieste teller dit jaar alweer op drie gedode vrouwen staat. Volgens de kranten is de jonge vrouw neergestoken en achtergelaten in een opslagruimte in een garage.

Daar werd het levenloze lichaam van de 17-jarige Claudia rond 3 uur ‘s nachts door agenten van de Guardia Civil gevonden, slechts 3 uur nadat de familie aangifte had gedaan van vermissing van hun dochter. Niet lang daarna werd een 19-jarige man aangehouden die een sentimentele relatie had met het meisje en gezien wordt als hoofdverdachte van deze moord.

Niet veel later biechtte de Spaanse van Ecuadoraanse afkomst jongeman op dat hij zijn vriendin om het leven had gebracht omdat zij de relatie met hem wilde beëindigen. Het lichaam van het meisje werd gevonden in de opslagruimte van een garage in het centrum van Totana. Het lijkt erop dat het meisje ook in die berging meerdere keren is gestoken met een mes. Ze is aan haar verwondingen overleden. De jongeman is daarna naar zijn ouderlijk huis teruggegaan waar hij moet zijn moeder en twee jongere broers woont.

Ga naar de inhoud