19-jarige jongeman doodt 17-jarig meisje in een dorp in Murcia

19-jarige jongeman dood 17-jarig meisje in een dorp in Murcia
Beeld: Guardia Civil

19-jarige jongeman doodt 17-jarig meisje in een dorp in Murcia

MURCIA – In Totana in de regio Murcia is woensdagmorgen het levenloze lichaam van een 17-jarig meisje gevonden. Het meisje werd diezelfde nacht door haar familie rond middernacht als vermist opgegeven bij de politie die rond 3 uur ‘s nachts in een opslagruimte het neergestoken lichaam aantroffen. Meteen daarna werd haar 19-jarige vriend gearresteerd als hoofdverdachte die later toegaf haar gedood te hebben.

De Spaanse regering heeft na de bevestiging van de Guardia Civil deze moord als een nieuw slachtoffer van gendergeweld geclassificeerd waarmee de trieste teller dit jaar alweer op drie gedode vrouwen staat. Volgens de kranten is de jonge vrouw neergestoken en achtergelaten in een opslagruimte in een garage.

Daar werd het levenloze lichaam van de 17-jarige Claudia rond 3 uur ‘s nachts door agenten van de Guardia Civil gevonden, slechts 3 uur nadat de familie aangifte had gedaan van vermissing van hun dochter. Niet lang daarna werd een 19-jarige man aangehouden die een sentimentele relatie had met het meisje en gezien wordt als hoofdverdachte van deze moord.

Niet veel later biechtte de Spaanse van Ecuadoraanse afkomst jongeman op dat hij zijn vriendin om het leven had gebracht omdat zij de relatie met hem wilde beëindigen. Het lichaam van het meisje werd gevonden in de opslagruimte van een garage in het centrum van Totana. Het lijkt erop dat het meisje ook in die berging meerdere keren is gestoken met een mes. Ze is aan haar verwondingen overleden. De jongeman is daarna naar zijn ouderlijk huis teruggegaan waar hij moet zijn moeder en twee jongere broers woont.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.