10x romantische dorpen om met Valentijnsdag te bezoeken in Spanje (deel 2)

10x romantische dorpen om met Valentijnsdag te bezoeken in Spanje (deel 2)
Beeld: Canva

10x romantische dorpen om met Valentijnsdag te bezoeken in Spanje (deel 2)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Als je met Valentijnsdag (of elke dag van het jaar) je partner wilt verrassen met een romantische reis, bezoek dan eens een van deze 10x romantische dorpen in Spanje. Hand in hand door de smalle straten wandelen van deze oude dorpen en de historische centra bezoeken om daar op een pleintje één glas sangría met twee rietjes te drinken, dat is pas ‘romantico’.

Hieronder een overzicht van 10x dorpen die al bekend zijn en in de zomermaanden overspoeld worden door toeristen, maar tegelijkertijd zijn het ook erg romantische plaatsen om te bezoeken. Uiteraard is Valentijnsdag dé dag om dat te doen, maar eigenlijk zijn deze dorpen het hele jaar door leuk om te bezoeken. Dit is onze top 10, deel 2.

tossa
Beeld: Canva & Freepik

1. Tossa de Mar (Catalonië)

In Catalonië aan de Costa Brava in de provincie Girona bezoeken veel stelletjes de badplaats Tossa de Mar. Misschien is de eerste gedachte bij het horen van de Costa Brava niet meteen romantiek, maar Tossa de Mar is anders. Het dorp staat bekend als een van de mooiste dorpen van Spanje en dat is zeer terecht. Struin door de straten, bezoek de pleintjes, geniet van de terrasjes en bezoek de Middeleeuwse muur rond een deel van het dorp.

cangas
Beeld: Canva

2. Cangas de Onís (Asturië)

Cangas de Onís in Asturië is bekend vanwege de Romeinse brug met het Victoria kruis over de rivier Sella. Naast deze druk bezochte brug is het dorp met smalle oude straatjes ook leuk om te ontdekken. Wil je nog romantischer doen, ga dan naar de op 12 km gelegen Lagos de Covadonga meren midden in het Picos de Europa gebergte. De ideale plaats om van een romantische picknick te genieten bij de drie meren Enol, Ercina en Bricial. Ook leuk om te bezoeken is het prachtig gelegen Covadonga, een bedevaartsoord met de Heilige Grot en de kapel Virgen de Las Batallas.

pedraza
Beeld: Canva

3. Pedraza (Castilië en León)

Gelegen in de provincie Segovia is het dorp Pedraza zeker de moeite waard om te bezoeken als je verliefd bent (en ook als je dat niet bent). Een bezoek aan dit dorp is in de tijd reizen naar de Middeleeuwen. Pedraza ligt op zo’n 40 km van de stad Segovia dus als je tijd hebt moet je zeker ook deze stad met een bezoekje vereren en het Alcázar sprookjeskasteel bezoeken. Wil je echt romantisch doen, dan moet je in juli naar Pedraza komen voor de Noche de las Velas waarbij het hele dorp verlicht wordt door duizenden kaarsen.

cudillero 1
Beeld: Canva

4. Cudillero (Asturië)

Het leuke en gezellige kleine dorp Cudillero is prachtig gelegen in een inham aan een kleine baai aan de Atlantische Oceaan in de regio Asturië. Cudillero is nog steeds een vissersdorp, maar het feit dat alle woningen felle kleuren hebben en er tientallen bars en restaurants te vinden zijn, heeft dit dorp omgetoverd tot een toeristische trekpleister. Vanaf de mirador boven het oude dorp heb je een prachtig uitzicht over de huizen die alle kleuren van de regenboog dragen. Een plaatje!

grazalema
Beeld: Canva & Freepik

5. Grazalema (Andalusië) 

Grazalema is een rustig dorp in Andalusië bekend om zijn prachtige natuur en unieke architectuur. Het dorp ligt tussen de bergen en is omringd door de ongerepte natuur. Bezoek samen het natuurpark Los Alcornocales en wandel door het dorp om de traditionele Andalusische huizen te bewonderen.

ainsa2
Beeld: Canva

6. Aínsa (Aragón)

Ainsa is een dorp gelegen in de provincie Huesca Het is bekend om zijn historische centrum, met kenmerkende middeleeuwse architectuur en prachtige uitzichten op de Pyreneeën. Ainsa is ook een populaire toeristische bestemming voor outdoor activiteiten zoals wandelen, fietsen en kajakken. Het is een charmant en romantisch dorp met een rijke geschiedenis en natuurschoon, en een must-visit voor reizigers die op zoek zijn naar rust, avontuur en romantiek.

altea
Beeld: Canva

7. Altea (Valencia regio)

Altea is een kustplaats in de provincie Alicante. Het is bekend om zijn prachtige oude stadscentrum dat is gebouwd op een heuvel en biedt een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. De witte huisjes, smalle straatjes en kleurrijke bloemen zijn kenmerkend voor het dorp en een mooie plek om romantische foto’s te maken. De promenade langs de zee is een populaire plek om te wandelen en te genieten van de zonsondergang. Het is een prachtige badplaats voor zowel toeristen als inwoners, met een aangename sfeer en veel restaurants, bars en winkels.

pampaneira
Beeld: Canva

8. Pampaneira (Andalusië)

Pampaneira is een dorp in de provincie Granada en is gelegen in het beroemde natuurpark van de Sierra Nevada. Het is daarnaast één van de drie dorpen die samen het bekende dorp Bérchules vormen. Het dorp is bekend om zijn authentieke architectuur, met smalle straatjes en kleurrijke huizen die omsloten worden door bergen. Pampaneira is ook bekend om zijn ambachtelijke producten, zoals textiel, leer en houten producten, die in de winkeltjes en workshops van het dorp te vinden zijn. In Pampaneira staat een fontein waarvan men zegt dat als je hieruit drinkt je de ware liefde zult vinden.

Peratallada
Beeld: Canva

9. Peratallada (Catalonië)

Peratallada is een historisch dorp gelegen aan de Costa Brava. Het is bekend om zijn prachtige architectuur en zijn uitzonderlijke staat van bewaring, met smalle straatjes, bogen en steegjes die dateren uit de middeleeuwen. Peratallada is ook beroemd om zijn sfeervolle restaurantjes en bars, en de omgeving is een populaire bestemming voor degenen die op zoek zijn naar een ontspannen en romantische vakantie.

Valderrobres
Beeld: Canva

10. Valderrobres (Aragón)

Valderrobres is bekend om zijn historische centrum, met smalle straatjes, oude gebouwen en de 15e-eeuwse kerk van San Juan Bautista. Valderrobres is ook bekend om zijn ambachtelijke producten, zoals linnen en kant, en om zijn prachtige natuur, met veel wandel- en fietspaden die door de omgeving leiden. De omgeving is beroemd om zijn adembenemende uitzichten op de bergen en het meer van Sant Mateu. Het is een charmant dorp, met een aangename sfeer en veel restaurants, bars en winkels. Valderrobres is een uitstekende bestemming voor degenen die op zoek zijn naar rust, cultuur en avontuur in Aragón.

Er zijn vele prachtige dorpen in Spanje die perfect zijn voor een romantische Valentijnsdag. Of je nu op zoek bent naar historische bezienswaardigheden, prachtige omgevingen of sfeervolle straatjes, Spanje heeft voor ieder wat wils. Bewonder samen de schoonheid van het land en geniet van een onvergetelijke Valentijnsdag.

Ga naar de inhoud