skip to Main Content
Getekende vissen als steunbetuiging van de nog steeds in Almería vermiste achtjarige Gabriel (2018)

Getekende vissen als steunbetuiging van de nog steeds in Almería vermiste achtjarige Gabriel (2018)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Deze vrijdag, elf dagen na de verdwijning van de achtjarige Gabriel Cruz in de gemeente Nijar in de provincie Almería, hebben de ouders van de jongen de Spanjaarden opgeroepen om mee te doen met de actie #TodosSomosGabriel. Terwijl er nog steeds met man en macht gezocht wordt naar de vermiste jongen kwamen er vrijdag zo’n 8.000 mensen bijeen om steun te betuigen aan de ouders van Gabriel en om te vragen of diegene die de achtjarige heeft meegenomen, als dat al het geval is, terug te geven aan de ouders.

Voor deze gelegenheid werd gekozen voor een afbeelding van een vis ofwel een “pescaíto” omdat Gabriel heel erg van de zee houdt en graag marine bioloog wil worden. Er was dan ook gevraagd om tekeningen en afbeeldingen mee te nemen van vissen en deze ook te verspreiden via de sociale media. Het was een emotionele bijeenkomst waarbij de ouders van de vermiste jongen zich gesteund voelen door duizenden mensen in Almería.

Zoektocht

Ondertussen gaat de zoektocht naar de achtjarige jongen Gabriel Cruz gewoon door en wordt er door meer dan 1.000 agenten, brandweermensen en vrijwilligers gezocht naar elk spoor van de jongen. Het enige wat tot nu toe is gevonden is een t-shirt van Gabriel. Deze werd door de vader van Gabriel gevonden en werd reeds onderzocht op DNA waaruit blijkt dat het shirt van Gabriel is. De jongen zelf is echter nog steeds niet gevonden in de wijde omgeving van de plaats waar hij elf dagen geleden spoorloos verdween.

Verdwenen

Op dinsdag 27 februari is ergens op een stuk landweg van amper 100 meter lang tussen de gehuchten Las Hortichuelas en Las Negras de 8-jarige Gabriel zoekgeraakt. De melding van de verdwijning kwam pas later want het is gebruikelijk dat de jongen deze afstand te voet aflegt om zich te verplaatsen tussen de woningen van zijn ouders, grootouders en familie. Diezelfde avond is de politie begonnen met de zoektocht maar die moest gedurende de nacht worden afgeblazen. Inmiddels zijn we elf dagen verder is is de jongen nog steeds niet gevonden en tast de politie vooralsnog in het duister over wat er met Gabriel Cruz gebeurd is.

Er is een persoon aangehouden, en man die een gerechtelijk bevel heeft dat hij niet in de buurt van de moeder van Gabriel mag komen, maar de politie sluit uit dat deze man iets te maken heeft met de verdwijning van de achtjarige jongen. De man werd wel aangehouden omdat hij te dicht in de buurt van de moeder was gekomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Hopelijk wordt de jongen nog (levend) aangetroffen, zo vlug mogelijk. Wat een lijdensweg moet dit niet zijn. Ik was verleden jaar nog in Nijar om aardewerk te kopen (Nijar is ervoor bekend), en weet hoé eenzaam de omgeving er is.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken