De Canarische Eilanden willen meer camper toeristen aantrekken

Beeld: Rent Camper Canarias
Beeld: Beeld: Rent Camper Canarias

De Canarische Eilanden willen meer camper toeristen aantrekken

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Tijdens de laatste plenaire vergadering van het regionale parlement van de Canarische Eilanden is men het unaniem eens geworden over de noodzaak om het campertoerisme op de eilanden te reguleren en om (meer) overnachtingsplaatsen te creëren voor dit snel groeiende segment binnen het toerisme.

Het lijkt erop dat de pandemie ervoor gezorgd heeft dat de regionale en lokale politiek eindelijk door heeft dat het campertoerisme een positieve invloed heeft op de lokale economie. Zo is deze vorm van toerisme positief voor supermarkten, bars, restaurants, winkels en benzinestations om maar wat te noemen.

Maar op de Canarische Eilanden ontbreekt het aan goede overnachtingsplaatsen of georganiseerde camperparkeerplaatsen met alle mogelijke voorzieningen. Men is zich bewust dat niet iedereen tijdens deze moeilijke Covid-tijden in een hotel of vakantieaccomodatie wil verblijven.

Daarom is men het unaniem eens geworden dat men op de Canarische Eilanden regels moet opstellen die voor de gemeente gelden op de acht eilanden van de Spaanse archipel. Het doel is dat het parkeren en overnachten gereguleerd wordt en dat er openbare en private parkeer- en service ruimtes voor campertoeristen moeten komen.

LEESTIP:
Met de camper naar de Canarische Eilanden op vakantie

Op dit moment zijn er geen specifieke regels voor het overnachten (lees: niet kamperen) met campers op de Canarische Eilanden. Het is dus in principe toegestaan overal te overnachten mits je geen stoelen buiten zet, het zonnescherm opent etc.

Maar een camperreis naar en op de Canarische Eilanden is een kostbare zaak vanwege de vele ferry’s die je moet nemen om met de camper van het Spaanse vasteland naar de eilanden te varen en tussen de eilanden zelf eilandhoppen met de boot. Het voordeel daarvan is dat je met de camper in principe goedkoper uit bent want je hoeft geen overnachting te betalen.

In ons eerder geplaatste ARTIKEL hebben we een island hopping camperreis omschreven.

Ga naar de inhoud