Search
menu
Search

Het is terug tijd voor het feest van de cinema: 3,50 euro per film

Het is terug tijd voor het feest van de cinema: 3,50 euro per film
Beeld: @FiestaDelCine / twitter

Het is terug tijd voor het feest van de cinema: 3,50 euro per film

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje maakt zich weer klaar om voor een paar dagen het kloppende hart van de Europese cinema te worden. Van 3 tot 5 mei kan je in zowat elke cinema elke film bekijken voor de spotprijs van 3,50 euro. Iets om aan te stippen in de agenda van iedereen die al eens graag een film in de bioscoopzalen ziet.

Het is al de 18e keer dat het ‘Fiesta de Cine’ (Feest van de cinema) in Spanje georganiseerd wordt. Tijdens deze 18e editie zullen de laatste nieuwe films van april kunnen worden bekeken aan een gereduceerd tarief. Het gaat onder meer over ‘El hombre del Norte’ van Robert Eggers, ‘Veneciafrenia’ van Alex de la Iglesia of ‘Alcarras’ van Carla Simon. Zoals gewoonlijk zal wie van de korting wil genieten zich eerst moeten registreren via de officiële website.

Het ‘Fiesta de Cine’ wordt georganiseerd door de organisatie FEDECINE (Federación de Distribuidores Cinematográficos). FEDECINE is de identiteit die instaat voor de bescherming en de vertegenwoordiging van de distributiesector tegenover de publieke administratie en andere spelers in de sector. Met de organisatie van het festival hoopt FEDECINE niet alleen heel wat mensen naar de filmzalen te lokken, maar geeft zij iedereen ook de kans om voor een keer tegen een lage inkomprijs een film te komen zien.

Na twee jaar zonder ‘Fiesta de Cine’ door de gevolgen van de pandemie wil het festival de mensen weer bijeenbrengen dankzij cinema en de cijfers van de afgelopen jaren wat goedmaken. In 2021 verdiende de sector in totaal 250 miljoen euro, wat nog niet de helft was van de opbrengst in 2019. Wie zin heeft gekregen, weet alvast wat te doen op 3, 4 of 5 mei.

Ga naar de inhoud