Het is terug tijd voor het feest van de cinema: 3,50 euro per film

Het is terug tijd voor het feest van de cinema: 3,50 euro per film
Beeld: @FiestaDelCine / twitter

Het is terug tijd voor het feest van de cinema: 3,50 euro per film

MADRID – Spanje maakt zich weer klaar om voor een paar dagen het kloppende hart van de Europese cinema te worden. Van 3 tot 5 mei kan je in zowat elke cinema elke film bekijken voor de spotprijs van 3,50 euro. Iets om aan te stippen in de agenda van iedereen die al eens graag een film in de bioscoopzalen ziet.

Het is al de 18e keer dat het ‘Fiesta de Cine’ (Feest van de cinema) in Spanje georganiseerd wordt. Tijdens deze 18e editie zullen de laatste nieuwe films van april kunnen worden bekeken aan een gereduceerd tarief. Het gaat onder meer over ‘El hombre del Norte’ van Robert Eggers, ‘Veneciafrenia’ van Alex de la Iglesia of ‘Alcarras’ van Carla Simon. Zoals gewoonlijk zal wie van de korting wil genieten zich eerst moeten registreren via de officiële website .

Het ‘Fiesta de Cine’ wordt georganiseerd door de organisatie FEDECINE (Federación de Distribuidores Cinematográficos). FEDECINE is de identiteit die instaat voor de bescherming en de vertegenwoordiging van de distributiesector tegenover de publieke administratie en andere spelers in de sector. Met de organisatie van het festival hoopt FEDECINE niet alleen heel wat mensen naar de filmzalen te lokken , maar geeft zij iedereen ook de kans om voor een keer tegen een lage inkomprijs een film te komen zien.

Na twee jaar zonder ‘Fiesta de Cine’ door de gevolgen van de pandemie wil het festival de mensen weer bijeenbrengen dankzij cinema en de cijfers van de afgelopen jaren wat goedmaken. In 2021 verdiende de sector in totaal 250 miljoen euro, wat nog niet de helft was van de opbrengst in 2019. Wie zin heeft gekregen, weet alvast wat te doen op 3, 4 of 5 mei.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.