Vanaf deze zomer verboden te roken op alle stranden van Barcelona

Vanaf deze zomer verboden te roken op alle stranden van Barcelona
Beeld: 123rf

Vanaf deze zomer verboden te roken op alle stranden van Barcelona

BARCELONA – De gemeente Barcelona heeft bekend gemaakt dat vanaf juli er een rookverbod komt op alle stranden van de Catalaanse hoofdstad. Het is de gemeente nog niet gelukt om nu al genoeg stemmen te krijgen om een rookverbod nog tijdens de Semana Santa of aan de start van het hoogseizoen in te voeren. Het hoogseizoen in Barcelona is van 28 mei tot en met 11 september.

Rookvrije stranden worden steeds populairder en ook Barcelona doet mee met deze trend. De bedoeling is dat vanaf juli 2022 alle stranden van de Catalaanse stad rookvrij worden. En dat niet alleen tijdens het hoogseizoen van 28 mei tot en met 11 september maar het hele jaar door, dus ook in de wintermaanden.

In de zomer van 2021 heeft de gemeente op vier stranden getest of het rookvrije zonnen geaccepteerd werd en of het te realiseren was. Uit de proef is gebleken dat het haalbaar is en dus krijgen alle negen stranden te maken met een rookverbod, het hele jaar door.

Het initiatief in Barcelona heeft tot doel de bescherming van de gezondheid te bevorderen en de rechten van niet-rokers, vooral de meest kwetsbaren zoals kinderen en zwangere vrouwen, te garanderen en om het milieu te beschermen aangezien sigarettenpeuken een zeer vervuilend en moeilijk af te breken afval is wat achter blijft in het zand.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.