Man onthoofdt zijn vader en gooit hoofd op rotonde in Asturië

Man onthoofdt zijn vader en gooit hoofd op rotonde in Asturië
Beeld: via canva.com

Man onthoofdt zijn vader en gooit hoofd op rotonde in Asturië

In een gruwelijke tragedie in de Spaanse regio Asturië heeft een 46-jarige man zijn vader vermoord en onthoofd. De man gooide vervolgens het afgehakte hoofd van zijn vader op een rotonde in de stad Ribera de Arriba. Daarnaast viel hij meerdere omstanders en automobilisten aan met een bijl. De Guardia Civil kon de man na het incident aanhouden. De verschrikkelijke gebeurtenissen vonden plaats in de nacht van maandag op dinsdag en hebben in de stad veel ontzetting veroorzaakt.

De Guardia Civil kreeg rond 22.00 uur maandagavond meerdere oproepen binnen van mensen die meldden dat zij waren aangevallen door een man met een bijl. De aanvallen vonden plaats op de N-630 bij het dorp Soto de Ribera in de gemeente Ribera de Arriba. Meerdere politie-eenheden spoedden zich naar de locatie om de gewelddadige man op te sporen en aan te houden.

Ooggetuigen deelden gruwelijke video’s en audio-opnames via WhatsApp-groepen waarin te zien en te horen was dat een bloedende man met een bijl in zijn handen automobilisten en voorbijgangers aanviel. Op een van de video’s is volgens sommige getuigen zelfs het afgehakte hoofd van het slachtoffer te zien, dat op een rotonde was gegooid.

De 46-jarige dader kon uiteindelijk door de Guardia Civil worden gearresteerd. Over een mogelijk motief voor de gruwelijke daad is nog niets bekend gemaakt. Bronnen bij de Guardia Civil hebben bevestigd dat de man wordt verdacht van moord op zijn vader en het onthoofdden van het slachtoffer. Of er bij de aanvallen op voorbijgangers gewonden zijn gevallen, is niet duidelijk.

De justitie in Asturië is een groot onderzoek gestart om de precieze toedracht van de lugubere gebeurtenissen te reconstrueren. Zowel de aanvallen op voorbijgangers als de moord op de vader van de verdachte worden onderzocht. Forensisch specialisten hebben sporenonderzoek verricht op de verschillende locaties waar de feiten zich hebben afgespeeld.

Ga naar de inhoud