14.000 McDonald’s werknemers bijeen in Barcelona tijdens eerste conventie buiten de VS

14.000 McDonald's werknemers bijeen in Barcelona tijdens eerste conventie buiten de VS
Beeld: McDonalds / web

14.000 McDonald’s werknemers bijeen in Barcelona tijdens eerste conventie buiten de VS

In een opmerkelijke stap voor het fast-food bedrijf, viert McDonald’s van 8 tot 11 april 2024 zijn jaarlijkse conventie in Barcelona, voor het eerst ooit buiten de Verenigde Staten. Deze bijeenkomst, die elke twee jaar plaatsvindt, zal naar verwachting ongeveer 14.000 werknemers, franchisehouders en leveranciers van over de hele wereld samenbrengen in het Fira-congrescentrum in L’Hospitalet de Llobregat, een voorstad van Barcelona.

McDonald’s koos Barcelona als locatie voor deze 30e editie van de conventie vanwege de stad, haar rijke culturele erfgoed, bruisende levendigheid en gastvrijheid. Het is een kans voor het bedrijf om haar wereldwijde aanwezigheid te vieren en de banden tussen alle lagen van de organisatie aan te halen in een ongedwongen, internationale sfeer.

Voor de president van McDonald’s in Spanje is het een hele eer dat zijn bedrijf gekozen heeft voor Spanje als eerste bestemming buiten de VS voor de tweejaarlijkse conventie. Volgens hem bevestigt deze keuze de betrokkenheid van McDonald’s om in Spanje te blijven groeien.

Het Amerikaanse McDonald’s heeft in Spanje meer dan 590 restaurants, maar dat moet over vijf jaar oplopen naar 700 restaurants, met gemiddeld 20 tot 25 nieuwe vestigingen per jaar in Spanje. In 2022 werden 26 nieuwe restaurants geopend, maar in 2023 wil de fastfoodketen 20 tot 25 nieuwe restaurants openen in Spanje. In tegenstelling tot Burger King heeft McDonald’s hoofdzakelijk franchise restaurants wat 95% van het totaal uitmaakt. Volgens McDonald’s is dat een succesformule wat over de hele wereld goed werkt en waar ook geen verandering in zal komen. In 2023 steeg de omzet met 30% naar bijna 1 miljard euro.

Een van de hoofdpunten op de agenda is de bespreking van de algemene bedrijfsstrategie van McDonald’s. Topmanagers zullen nieuwe initiatieven, productontwikkeling en marketingcampagnes uit de doeken doen. Er zal ook aandacht besteed worden aan duurzaamheids- en milieukwesties.

Het congres zal uiteraard ook een sterke focus hebben op training en ontwikkeling voor alle lagen van de organisatie. Er zullen workshops, lezingen en interactieve sessies plaatsvinden over onderwerpen als klantervaring, Operational Excellence, leiderschap en talentontwikkeling.

Naast de officiële programmaonderdelen biedt het congres ook een uitgelezen kans voor alle deelnemers om te netwerken en relaties op te bouwen met collega’s van over de hele wereld. Er zullen diverse sociale evenementen en netwerkmogelijkheden zijn.

Met deelnemers uit zoveel verschillende landen en culturen, zal interculturele uitwisseling en begrip een integraal onderdeel van het congres vormen. McDonald’s zal waarschijnlijk activiteiten organiseren om de rijke diversiteit van haar wereldwijde personeelsbestand te vieren.

fastfood
Hoeveel Burger King, McDonald’s en Kentucky Fried Chicken restaurants zijn er in Spanje?
Niet iedereen houdt van de fast food maaltijden van Burger King, McDonald’s en Kentucky Fried Chicken, maar populair zijn ze toch want samen hebben ze 1.738 restaurants in Spanje.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud