Steeds meer Spanjaarden en Nederlanders huren een boot in Spanje

Steeds meer Spanjaarden en Nederlanders huren een boot in Spanje
Beeld: via canva.com

Steeds meer Spanjaarden en Nederlanders huren een boot in Spanje

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De vraag naar vakanties op een boot is in het eerste kwartaal van dit jaar in Spanje aanzienlijk gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, volgens gegevens van het bootverhuurplatform Click and Boat. Het platform heeft vastgesteld dat Spanjaarden hun reserveringen beginnen te vervroegen, terwijl ze bereid zijn meer uit te geven en hun verblijf aan boord te verlengen. Ook Nederlanders hebben voor 50 procent meer boten gehuurd in Spanje.

Het bedrijf heeft zijn wereldwijde activiteit in het eerste kwartaal van 2023 met 54% verhoogd vergeleken met een jaar eerder. Deze groei is ook weerspiegeld in de Spaanse markt, waar het platform de grootste stijging in facturatie heeft geregistreerd in vergelijking met 2022 met een stijging van 145%. Het aantal boekingen van het bedrijf in Spanje is van januari tot maart 2023 met 163% gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2022.

Het platform heeft vastgesteld dat Spanjaarden hun reserveringen beginnen te vervroegen en bereid zijn meer uit te geven. Als gevolg van deze groeiende interesse in het huren van boten is de beschikbare vloot in Spanje via dit platform gestegen tot meer dan 5.500 boten. Het platform biedt de mogelijkheid om boten te huren in havens langs de hele kust van het land, hoewel meer dan de helft van de vloot geconcentreerd is op de Balearen. Mallorca heeft het grootste aantal boten onder de Spaanse eilanden en Valencia heeft de meeste boten op het Spaanse vasteland.

Wat betreft de favoriete bestemmingen om te varen onder Spanjaarden, zijn de nationale kusten het populairst. Balearen, vooral Mallorca, staat bovenaan, gevolgd door Valencia, Catalonië en Andalusië. Andere havens hebben ook hun boekingen zien stijgen, zoals Denia, met een stijging van 86%, en de Canarische Eilanden, met een toename van 31%.

Wat betreft de boekingen voor de Spaanse kusten vanuit andere landen, komen de meeste boekingen uit Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. In het afgelopen jaar zijn de boekingen vanuit de Franse markt met de helft gestegen, terwijl de boekingen vanuit de Duitse en Nederlandse markt respectievelijk met 50% zijn gestegen.

Voordat het zomerseizoen begint (juni-juli), zijn zeilboten de meest geboekte boten, terwijl ongeveer zeven van de tien van de boekingen van Spanjaarden op dit platform voor motorboten zijn tijdens de zomer. Dit bedrijf merkt een trend op naar meer zeilen en catamarans. In feite is de verhuur van catamarans het afgelopen jaar met bijna de helft gestegen vergeleken met 2021. Motorboten zijn ook populair op de Spaanse markt, met een stijging van 18% in de boekingen, evenals zeiljachten.

luxe jacht
Wat kost het om een luxe jacht te huren en langs de Spaanse kust te varen?
Heb je jezelf wel eens afgevraagd wat het kost om in Spanje een dagje een luxe jacht te huren en heerlijk relaxed in alle weelde langs de Spaanse kust te va …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud