Don Simón bestaat 40 jaar en dat moet gevierd worden met een drinkpak-wijntje

Don Simón bestaat 40 jaar en dat moet gevierd worden met een drinkpak-wijntje
Beeld: Don Simón

Don Simón bestaat 40 jaar en dat moet gevierd worden met een drinkpak-wijntje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Don Simón bestaat 40 jaar en dat moet gevierd worden met wellicht wel het meest bekende en opvallende product dat de Spaanse drankfabrikant heeft: wijn uit een drinkpak. Het was Don Simón dat in 1981 voor een revolutie in de wijnmarkt zorgde door hun geliefde wijn in een drinkpak aan te bieden en dat te verkopen in de grote supermarktketens.

Of je het nou lekker vindt of niet, in Spanje kun je wijn ook uit een drinkpak (brik) drinken en dat smaakt volgens sommige wijnkenners eigenlijk hetzelfde (anderen zeggen natuurlijk van niet). Het was de familie J. García Carrión die in 1980 het drankmerk Don Simón in de gemeente Jumilla (Murcia) in het leven riep.

Don Simón is een merk van J. García Carrión, een multinational en Spaanse producent van cava, Spaanse wijn, sangria en vruchtensappen. In 2014 was het de grootste Spaanse producent van wijn en vruchtensap, de grootste Europese wijnproducent en de vijfde op wereldniveau. Het bedrijf zelf werd al in 1890 gesticht en er worden 19 merken wijn gemaakt.

Een daarvan is dus Don Simón, een merk dat niet alleen gebruikt wordt voor wijn maar ook voor sangria en vruchtensappen. Het eerste Don Simón product zorgde voor aardig wat commotie want wijn werd voor het eerst in een niet-retourneerbaar brik o drinkpak verkocht. Dat zorgde voor een revolutie en werd gezien als een belangrijke innovatie dat door de wijndrinkers goed geaccepteerd werd.

Don Simón wordt door het moederbedrijf gezien als de goedkope tafelwijn die ook vaak gebruikt wordt om bijvoorbeelde zomerse Tinto de Verano (wijn met frisdrank), de Baskische Kalimocho (wijn met Coca-Cola) of de wereldbekende sangria te maken.

Na het succes van de drinkpakken met wijn besloot J. García Carrión ook vruchtensappen, nectars en niet-koolzuurhoudende dranken in drinkpakken en flessen op de markt te brengen. Dat gebeurde met zoveel succes dat in 2006 de helft van de omzet afkomstig was van de sappen.

Op dit moment worden er drie varianten van wijn in drinkpakken verkocht: Vino Tinto (rode wijn), Vino Blanco (witte wijn) en Vino Rosado (rosé). Deze zijn in drie formaten te krijgen, drinkpakken van 1 liter, een Bag in Box van 3 liter of de kleine meeneem pakjes van 187 militer.

Tegenwoordig worden ook wat betere wijnen in een 1 liter drinkpak verkocht, te weten de Vino Tinto Premium (Cabernet Sauvignon), de Vino Tinto Premium (Merlot) en de Vino Blanco Premium (Chardonnay Airen).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.