Search
menu
Search

Belgische vrouw verkoopt woning en kraakt deze al drie jaar op Tenerife

Belgische vrouw verkoopt woning en kraakt deze al drie jaar op Tenerife
Beeld: via canva.com

Belgische vrouw verkoopt woning en kraakt deze al drie jaar op Tenerife

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een Spaans echtpaar heeft in San Cristóbal de La Laguna op het Canarische eiland Tenerife van een Belgische vrouw een woning gekocht, maar ze hebben het niet in gebruik kunnen nemen, omdat de Belgische het huis jarenlang heeft bezet. Drieënhalf jaar later blijven de rechtmatige eigenaar en zijn levenspartner nog steeds de hypotheek voor een appartement betalen waarin ze niet kunnen wonen. Door de trage werking van het systeem en het feit dat de dame een minderjarige immigrant in haar zorg heeft, is het niet mogelijk geweest om haar uit het huis te zetten.

Er is een groot aantal rechtszaken geweest die door de eigenaars zijn ingediend en veel beroepen van de Belgische verkoopster. In een van haar beroepen stelde ze dat ze onder druk werd gezet om de verkoopovereenkomst te ondertekenen bij de notaris, en in een andere verdedigde ze dat ze zonder bescherming zou achterblijven gezien ze een minderjarige onder haar hoede had. De eigenaren hebben alle stappen van de juridische processen, tot en met het Hooggerechtshof, in hun voordeel beslecht en er was zelfs een datum voor uitzetting bepaald. Echter, ongelukkigerwijs viel deze datum samen met een staking van de gerechtssecretarissen. Nu zijn ze in afwachting van een nieuwe uitzettingsdatum om hun huis terug te krijgen.

De eigenaar van het huis heeft in een televisie-uitzending aangegeven dat ze nu hoopvol zijn met betrekking tot het voorstel voor een nieuwe datum voor de uitzetting. “We geloven dat we het licht aan het einde van de tunnel beginnen te zien na drie bijzonder uitdagende jaren”, verklaarde hij. De man legde uit dat zij geconfronteerd werden met hun dagelijkse uitgaven, de kosten van een kind dat ergens anders studeert en de huisgerelateerde kosten (hypotheek, stroom, vereniging van eigenaren kosten). “Het is bijzonder moeilijk geweest, maar we mogen het niet ons dagelijks leven laten beïnvloeden”, voegde hij toe.

Toen gevraagd werd naar zijn reactie toen hij zijn huis niet kon betreden, zei hij dat hij “verbijsterd” was. “Mijn vrouw en ik dachten in het begin dat het een grap was, het leek onmogelijk, aangezien de Belgische vrouw zo lief leek. Maar nee, we zitten hier nu drieënhalf jaar en deze situatie is ondraaglijk”, gaf hij toe. Eerst gaf de vrouw allerlei redenen op om nog enkele dagen te blijven: “Ze kwam over als een lieve, kleine oude dame. Het was een aaneenschakeling van excuses. Eerst was het vanwege Kerstmis, dan vanwege medische redenen, tot mijn vrouw en ik uiteindelijk een advocaat raadpleegden” volgens de huiseigenaar.

“We hebben geprobeerd zo integer mogelijk te handelen, via de juridische weg … We hebben echt ontmoedigende momenten meegemaakt”, gaf hij aan. Hij onthulde dat de vrouw op het moment van het ondertekenen van de verkoopakte bij de notaris zelfs grapjes maakte over het kraken: “Ze maakte sarcastisch lachend een opmerking over dat ze als kraker nog tien jaar zou blijven”.

Ga naar de inhoud