Aldi ontvangt 80 miljoen euro om uit te breiden in Spanje

Aldi ontvangt 80 miljoen euro om uit te breiden in Spanje
Beeld: Aldi

MADRID – De Spaanse tak van de Duitse supermarktketen Aldi heeft van het moederbedrijf 80 miljoen euro ontvangen om verder uit te breiden in Spanje. Dat geld zal hoofdzakelijk gebruikt worden voor het bouwen van nieuwe supermarkten, het uitbreiden van de logistieke centra en het aannemen van meer personeel.

Het marktaandeel van de Aldi supermarkten is met 2% nog lang niet te vergelijken met dat van de Mercadona (24,9%) en de directe Duitse concurrent Lidl (4,8%) maar het is wel stijgende. Net zoals de Lidl is de Aldi ook steeds populairder aan het worden in Spanje waarbij naast de buitenlanders ook de Spanjaarden steeds vaker de van oorsprong Duitse keten bezoeken.

De Mercadona bouwt gestaag door en plaatst nieuwe of gerenoveerde supermarkten en ook de Lidl supermarkten worden steeds moderner met nieuwe gebouwen. De Aldi doet mee in deze race van vernieuwingen en verbouwt oude winkels of bouwt moderne nieuwe supermarkten.

De Aldi eigenaren in Duitsland hebben de Spaanse tak van het wereldwijde imperium nu 80 miljoen euro extra gegeven om meer supermarkten te bouwen, meer logistieke centra te openen en meer personeel aan te nemen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Aldi en Lidl supermarkten steeds populairder in Spanje[/su_note]

Investeringen

Het is niet de eerste keer dat de familie Albrecht geld overmaakt op de Spaanse Aldi rekening. Dat gebeurde in 2016 met 23 miljoen euro en in 2017 met nog eens 15 miljoen euro. Dankzij die investeringen werden er tussen 2016 en 2018 in totaal 60 nieuwe supermarkten geopend in Spanje.

Vanuit Duitsland wordt dus nu met de extra grote investering van 80 miljoen euro aangegeven dat ze groter en bekender willen worden in Spanje.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: De Aldi supermarkten in Spanje[/su_note]

Concurrentie

Mercadona heeft in Spanje met 1.630 de meeste eigen supermarkten. De Lidl heeft bijna 600 winkels en ook de Aldi opende begin juni de 300e supermarkt in Spanje.

De Lidl landde in 1994 in Spanje en groeide gestaag uit naar een degelijke supermarkt. De Aldi opende pas in 2002 haar eerste supermarkt in Spanje waarna de Spaanse consumenten steeds meer begonnen te wennen aan de ‘andere Duitse’ supermarkt.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De Aldi’s hier op Mallorca zien er uit om door even ringetje te halen. Het personeel is fantastisch en het zijn mooie De Lidl’s daarentegen zijn een stuk donkerder en het personeel mwah. Hoe het met de salariëring zit weet ik niet. In ieder geval is Aldi Spanje niet te vergelijken met Nederland (verschil tussen nord en sur).

Lees het vorige artikel er maar eens op na en kom tot de conclusie hoe schandalig slecht de Aldi het personnel betaalt; veel slechter dan Lidl.

Reden voor mij om hier nooit meer te komen !

Vond sowieso al dat er in deze winkels een ”graf-sfeer” hangt.

Wanneer komt er een Aldi in Tenerife

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.