skip to Main Content
Aldi ontvangt 80 miljoen euro om uit te breiden in Spanje
Aldi

Aldi ontvangt 80 miljoen euro om uit te breiden in Spanje

MADRID – De Spaanse tak van de Duitse supermarktketen Aldi heeft van het moederbedrijf 80 miljoen euro ontvangen om verder uit te breiden in Spanje. Dat geld zal hoofdzakelijk gebruikt worden voor het bouwen van nieuwe supermarkten, het uitbreiden van de logistieke centra en het aannemen van meer personeel.

Het marktaandeel van de Aldi supermarkten is met 2% nog lang niet te vergelijken met dat van de Mercadona (24,9%) en de directe Duitse concurrent Lidl (4,8%) maar het is wel stijgende. Net zoals de Lidl is de Aldi ook steeds populairder aan het worden in Spanje waarbij naast de buitenlanders ook de Spanjaarden steeds vaker de van oorsprong Duitse keten bezoeken.

De Mercadona bouwt gestaag door en plaatst nieuwe of gerenoveerde supermarkten en ook de Lidl supermarkten worden steeds moderner met nieuwe gebouwen. De Aldi doet mee in deze race van vernieuwingen en verbouwt oude winkels of bouwt moderne nieuwe supermarkten.

De Aldi eigenaren in Duitsland hebben de Spaanse tak van het wereldwijde imperium nu 80 miljoen euro extra gegeven om meer supermarkten te bouwen, meer logistieke centra te openen en meer personeel aan te nemen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Aldi en Lidl supermarkten steeds populairder in Spanje[/su_note]

Investeringen

Het is niet de eerste keer dat de familie Albrecht geld overmaakt op de Spaanse Aldi rekening. Dat gebeurde in 2016 met 23 miljoen euro en in 2017 met nog eens 15 miljoen euro. Dankzij die investeringen werden er tussen 2016 en 2018 in totaal 60 nieuwe supermarkten geopend in Spanje.

Vanuit Duitsland wordt dus nu met de extra grote investering van 80 miljoen euro aangegeven dat ze groter en bekender willen worden in Spanje.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: De Aldi supermarkten in Spanje[/su_note]

Concurrentie

Mercadona heeft in Spanje met 1.630 de meeste eigen supermarkten. De Lidl heeft bijna 600 winkels en ook de Aldi opende begin juni de 300e supermarkt in Spanje.

De Lidl landde in 1994 in Spanje en groeide gestaag uit naar een degelijke supermarkt. De Aldi opende pas in 2002 haar eerste supermarkt in Spanje waarna de Spaanse consumenten steeds meer begonnen te wennen aan de ‘andere Duitse’ supermarkt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. De Aldi’s hier op Mallorca zien er uit om door even ringetje te halen. Het personeel is fantastisch en het zijn mooie De Lidl’s daarentegen zijn een stuk donkerder en het personeel mwah. Hoe het met de salariëring zit weet ik niet. In ieder geval is Aldi Spanje niet te vergelijken met Nederland (verschil tussen nord en sur).

  2. Lees het vorige artikel er maar eens op na en kom tot de conclusie hoe schandalig slecht de Aldi het personnel betaalt; veel slechter dan Lidl.

    Reden voor mij om hier nooit meer te komen !

    Vond sowieso al dat er in deze winkels een ”graf-sfeer” hangt.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken